Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 apr 2012 - Anul XVII, nr. 97 (5002)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu:I-am comunicat preşedintelui că propunerea noastră de premier este Ponta.A luat act

Vineri, 27 Aprilie 2012 (18:14:18)

Liderul PNL Crin Antonescu a precizat că USL i-a prezentat preşedintelui Traian Băsescu propunerea ca Victor Ponta să fie desemnat premier, iar şeful statului a luat act de aceasta.

"Grupurile parlamentare ale USL, respectiv PSD, PNL şi PC consideră că în situaţia politică survenită după căderea prin moţiune de cenzură a Guvernului Ungureanu, practic, nu mai avem o majoritate parlamentară, aşa cum era până acum aşazată, iar cel mai mare grup politic capabil să constituie o majoritate şi să susţină un guvern este grupul nostru", a spus Antonescu.

Preşedintele PNL a mai anunţat că USL i-a propus preşedintelui Traian Băsescu ca Victor Ponta să fie învestit cu mandatul de premier desemnat.

Antonescu a spus că preşedintele Băsescu a luat act de această propunere.

Liderul PNL a precizat că şeful statului a spus că va comunica decizia sa la sfârşitul întregului tur de negocieri de vineri.

Antonescu a mai declarat că, în urma discuţiilor de la Cotroceni, s-a căzut de acord că trebuie să facă toţi eforturi pentru a avea un nou guvern, într-un timp cât mai scurt.

Victor Ponta a arătat că mandatul prezentat de Crin Antonescu privind desemnarea sa ca premier este al USL, deci şi al PSD şi a ţinut să menţioneze că, de data aceasta, consultările au avut loc într-un cadru perfect regulamentar şi constituţional.

Ponta a ţinut să precizeze că preşedintele nu i-a propus în cadrul discuţiei funcţia de premier. "Nu cred că a propus cuiva. Ne-a anunţat că, în urma consultărilor, mai sunt grupurile UDMR şi minorităţile, va anunţa cui încredinţează noul guvern", a menţionat el.

Preşedintele PSD a mai spus că USL avea programată în perioada următoare o întâlnire cu delegaţia FMI, la data de 3 mai.

"De fiecare dată când a fost la Bucureşti, delegaţia FMI a avut o întâlnire cu noi, cei din USL", a precizat Ponta, arătând că o astfel de discuţie va avea loc şi cu prilejul acestei vizite a oficialilor de la FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială.

Ponta nu a dorit să spună când va avea România un nou guvern, precizând că acest aspect ţine de nominalizarea din partea preşedintelui Băsescu.

"Mai avem două ore maxim până când preşedintele ne va comunica opţiunea sa", a mai declarat Victor Ponta.

El a afirmat că poziţia USL este să nu susţină sub nicio formă un alt guvern propus de PDL, dar a adăugat că acest aspect nu mai e valabil, în condiţiile în care Emil Boc a anunţat deja că democrat-liberalii nu vor propune un premier.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu:I-am comunicat preşedintelui că propunerea noastră de premier este Ponta.A luat act.
 Vizualizări articol: 516 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antonescu:I-am comunicat preşedintelui că propunerea noastră de premier este Ponta.A luat act0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei