Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 apr 2012 - Anul XVII, nr. 95 (5000)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Programele Rabla şi Casa Verde ar putea fi blocate în 2012 din lipsă de bani la AFM

Miercuri, 25 Aprilie 2012 (13:44:43)

Programele Rabla şi Casa Verde ar putea fi blocate în 2012 din lipsă de bani la Administraţia Fondului de Mediu (AFM), a anunţat, miercuri, ministrul Mediului, Korodi Attila.

"Anul acesta avem un buget mult mai mic la fondul de mediu, de aceea suntem în imposibilitatea de a suplimenta fondurilor alocate programului Rabla, de exemplu. Suntem nevoiţi ca programul care a începutul anul acesta să se termine la cota alocată până acum, pentru că nu mai avem resurse financiare să suplimentăm", a declarat Korodi Attila, într-o conferinţă de presă.

Programul Rabla ediţia 2012 a început în urmă cu nici o lună, fondurile destinate acestuia putând acoperi casarea a 30.000 de maşini vechi. În mai puţin de o lună, conform statisticilor Ministerului Mediului, obţinute de MEDIAFAX, au fost acoperite costurile pentru scoaterea din uz a aproape 12.000 de maşini, mai exact 11.927.

Şi anul trecut programul Rabla a început iniţial cu o alocare bugetară suficientă pentru casarea a 30.000 de maşini. În 2010 însă el a fost suplimentat, astfel încât s-a obţinut casarea a 189.323 de maşini, iar în 2011 fondurile au acoperit scoaterea din uz a 116.644 de maşini.

Într-un interviu acordat la începutul săptămânii agenţiei MEDIAFAX, ministrul Mediului vorbea despre dificultăţile financiare de la Fondul de Mediu pentru anul în curs.

Ministrul Mediului declara în interviu că pentru el este important să ofere o derulare cât mai corectă a proiectelor care sunt finanţate de fondul de mediu, întrucât anul acesta va lucra cu buget mult mai mic în comparaţie cu anii trecuţi la fondul de mediu.

Potrivit ministrului, dificultăţile financiare de la fondul de mediu au apărut după ce, printr-o decizie guvernamentală, surplusul de bani din anii trecuţi a fost blocat.

"Avem în conturile administraţiei banii de anul trecut, luăm şi dobândă pe ei, însă nu avem voie să-i folosim din raţiuni de menţinere în limite normale a deficitului bugetar", a declarat, miercuri dimineaţă, agenţiei MEDIAFAX Gheorghe Popescu, preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu.

Şi ministrul Korodi Attila a declarat, în conferinţa de presă, că decizia Guvernului are legătură cu limitarea cheltuielilor bugetare în anul 2012.

"Este o decizie a guvernului, nu aparţine ministerului sau ministrului Mediului. Sunt raţiuni bugetare, lucruri care ţin de încadrarea într-o anumită limită a cheltuielilor pentru acest an", a spus ministrul Korodi.

Atât ministrul, cât şi şeful AFM au ţinut să întărească faptul că bani există şi că destinaţia lor nu va fi schimbată.

"Sperăm ca, la un moment dat, probabil la jumătatea acestui an, cu ocazia unei rectificări bugetare, să prim fonduri suplimentare. Nu de la buget, ci să ni se permită să cheltuim din aceşti bani aflaţi în conturile AFM", a mai explicat Korodi.

Pe lângă programul Rabla, şi programul Casa Verde va avea dificultăţi în derulare în 2012.

"Suntem nevoiţi să nu deschidem o nouă sesiune a programului Casa Verde, anul acesta, ne concentrăm eforturile financiare pentru acoperirea cheltuielilor şi plata sumelor în urma investiţiilor făcute anul trecut în acest program", a mai explicat Korodi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Programele Rabla şi Casa Verde ar putea fi blocate în 2012 din lipsă de bani la AFM.
 Vizualizări articol: 584 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Programele Rabla şi Casa Verde ar putea fi blocate în 2012 din lipsă de bani la AFM0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei