Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 apr 2012 - Anul XVII, nr. 95 (5000)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Nu trebuie dat acces la putere formaţiunilor extremiste în ţările UE

Miercuri, 25 Aprilie 2012 (13:29:38)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că a discutat cu preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, despre riscul reprezentat de evoluţia ascendentă a formaţiunilor extremiste în ţările membre UE, menţionând că nu trebuie dat acces la putere unor astfel de forţe politice.

"Nu lipsit de interes a fost şi subiectul legat de evoluţiile către formaţiuni radicale în interiorul UE şi am subliniat că există un risc pe care trebuie să-l prevenim, acela de a nu da acces la putere formaţiunilor extremiste, fie că ele sunt în vechea Europă sau în Europa mai nou membră a UE", a spus Băsescu, după întrevederea cu Van Rompuy.

El a adăugat că i-a prezentant preşedintelui Consiliului European şi opinia României referitoare la păstrarea coeziunii în interiorul UE între ţările din zona euro şi cele din afara acesteia.

"Un alt subiect a fost legat de punctul de vedere al României că trebuie menţinută coeziunea în interiorul UE, coeziune care uneori a părut a fi afectată, legat de zona euro şi zona non-euro, 17 sau 27, iar opinia noastra este că UE are 27 de membri, chiar dacă unii nu sunt membri ai zonei euro", a afirmat şeful statului.

La rândul său, Van Rompuy a arătat că provocările prin care trec ţările aflate în recesiune, membre ale zonei euro şi ale UE, sunt foarte importante, însă răspunsurile trebuie date în plan economic.

"Europa îşi va continua strategia de readucere a creşterii şi creare de locuri de muncă. Problema şomajului în rândul tinerilor este o prioritate, de aceea Uniunea îşi mobilizează instrumentele. Încurajăm, de asemenea, ca bugetele naţionale şi europene să acorde prioritate motoarelor de creştere, precum investiţiile în energie şi infrastructura de transport, inovaţie şi educaţie", a afirmat oficialul european.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Nu trebuie dat acces la putere formaţiunilor extremiste în ţările UE.
 Vizualizări articol: 540 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Nu trebuie dat acces la putere formaţiunilor extremiste în ţările UE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Organele nu, doar membrul trimis de
(25 apr 2012, 20:01:56
Este adevarat ce a spus dl presedinte. Nu trebuie ca formatiunile extremiste sa ajunga la putere. Mai intai, sa se prefaca. Asa cum s-a prefacut pd(l), ca este o formatiune democratica. Si, dupa ce te-ai consacrat in politica (si furturi), de-abia dupa aceea sa devina aceea formatiune, extremista. Ai inteles, "tiganca" imputita?, vorba dnei Alessandra Mussolini, nepoata lui (era sa zic Basescu) Benito Mussolini.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei