Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 apr 2012 - Anul XVII, nr. 95 (5000)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ciocan: Peste 90 de angajaţi ai MAI şi-au pierdut dreptul de a purta armă

Miercuri, 25 Aprilie 2012 (15:42:06)

Peste 90 de angajaţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor şi-au pierdut dreptul de a purta armă, în urma verificărilor Poliţiei Română fiind anulate 38 de permise de armă, zece dintre acestea pentru că nu mai erau îndeplinite condiţiile psihologice şi medicale.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Christian Ciocan, a declarat, miercuri, petnru MEDIAFAX că în urma verificărilor făcute de structurile teritoriale arme, explozivi şi substanţe periculoase, la nivel naţional, în perioada 9-15 martie, 38 de permise de port-armă au fost anulate conform Legii 295/2004.

Din cele 38 de permise de port-armă, pentru zece anulararea a fost determinată de pierderea calităţii care a determinat autorizarea, în 18 cazuri angajaţii MAI nu s-au prezentat pentru prelungirea valabilităţii permisului, iar alţi zece nu mai îndeplineau condiţiile psihologice şi medicale.

Totodată, în 20 de cazuri permisele au fost suspendate deoarece împotriva respectivilor angajaţi a fost începută urmărirea penală pentru diverse fapte.

În alte 34 de cazuri, angajaţii Ministerului Administraţiei şi Internelor au renunţat la permisul de port armă.

Potrivit lui Christian Ciocan, verificările au vizat 3.434 de dosare în perioada 9-15 martie.

Poliţia Română a precizat, miercuri, într-un comunicat de presă, că în 30 martie a fost declanşată acţiunea privind "verificarea condiţiilor de bonitate judiciară şi comportamentală a tuturor deţinătorilor de arme şi muniţii letale din România".

În cadrul acţiunii, care se va finaliza în 30 iunie, vor fi verificaţi 86.062 deţinători, care au în total 114.528 de arme.

La sfârşitul anului trecut a fost finalizată activitatea de verificare a persoanelor deţinătoare de arme şi muniţii neletale cu domiciliul în municipiul Bucureşti, în cadrul căreia au fost verificate 26.145 de persoane, din totalul celor 27.612 deţinători legali înregistraţi în Capitală.

În urma verificărilor au fost constatate 35 de infracţiuni, fiind indisponibilizate în vederea confiscării 34 de arme şi 52 de bucăţi de muniţie, şi au fost aplicate 457 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 227.512 lei. Totodată, pentru 1.333 de persoane au fost anulate autorizările, iar în 51 de cazuri acestea au fost suspendate.

Ministrul Internelor, Gabriel Berca, declara, în 25 martie, în emisiunea "După 20 de ani" difuzată de Pro TV, că în urma verificărilor dispuse au apărut deja semne de întrebare privind 52 de angajaţi care deţin arme letale şi care sunt în analiza Direcţiei Medicale pentru că au avut probleme de natură psihologică.

Ministrul Gabriel Berca a spus că în cazul lui Gheorghe Vlădan problema nu este faptul că avea permis de port-armă, ci că Ministerul Administraţiei şi Internelor nu a avut o activitate de cunoaştere a comportamentului acestuia.

"Nu este o problemă dacă ai permis de port-armă şi mergi la vânătoare. Avem nevoie de oameni în sistem pe care să ne bazăm din toate punctele de vedere, adică oameni cu integritate în familie, oameni care nu au deviaţii de comportament", a spus ministrul.

"Avem vreo 52 de cazuri cu semne de întrebare. În momentul în care vom avea toate aceste date, vom vedea câţi astfel de oameni, potenţiali infractori sau potenţiali oameni care pot să le creeze probleme cetăţenilor, avem şi vom vedea ce vom face. Avem deocamdată 52 de oameni, nu care au un comportament deviant, ci care au avut probleme de natură psihologică şi care în acest moment sunt în analiza Direcţiei medicale, şi pentru care vom lua măsurile de urgenţă", a spus atunci ministrul Gabriel Berca.

Ulterior, Ministerul Administraţiei işi Internelor preciza că, în urma analizei privind situaţia angajaţilor MAI care deţin arme letale, făcută de Direcţia Medicală, aproximativ 50 de lucrători ai MAI sunt cunoscuţi în evidenţele medicale cu probleme care au necesitat şi consiliere psihologică.

În cazul acestora, la propunerea Direcţiei Medicale au fost demarate procedurile de suspendare temporară a permiselor de port-armă până la o nouă evaluare medicală şi neimplicarea lor în misiuni operative.

Ministrul Gabriel Berca a cerut verificarea tuturor deţinătorilor de arme letale, inclusiv a poliţiştilor, precum şi a angajaţilor din sursă externă.

Decizia a fost luată la o săptămână după ce agentul de poliţie Gheorghe Vlădan, şofer la Policlinica MAI, şi-a împuşcat mortal soţia şi o colegă a acesteia, rănind alte şase persoane, angajaţi şi clienţi ai coaforului din complexul Perla din Capitală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ciocan: Peste 90 de angajaţi ai MAI şi-au pierdut dreptul de a purta armă.
 Vizualizări articol: 561 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ciocan: Peste 90 de angajaţi ai MAI şi-au pierdut dreptul de a purta armă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei