Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 apr 2012 - Anul XVII, nr. 95 (5000)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ungureanu: Nu toate aşteptările românilor au fost atinse după aderare, dar responsabili suntem noi

Miercuri, 25 Aprilie 2012 (14:38:11)

România nu şi-a atins toate aşteptările după şapte ani de la semnarea Tratatului de aderare la UE, dar responsabilitatea nu aparţine construcţiei europene, ci chiar românilor, care au însă dreptul să pretindă îmbunătăţirea nivelului de trai şi schimbarea societăţii, a declarat premierul Ungureanu.

"În mod absolut legitim, cetăţenii României pretind de la propria administraţie un comportament european, posibilitatea de a-şi valorifica şansele personale şi profesionale de viaţă mai bine şi, pe bună dreptate, aşteaptă o îmbunătăţire a nivelului de trai, o schimbare profundă, de structură, a societăţii româneşti. Nu toate aşteptările noastre, poate, au fost atinse încă, dar aceasta ne arată însăşi că această construcţie europeană nu este responsabilă, cât acţiunea noastră", a afirmat şeful Guvernului, după întâlnirea avută, miercuri, cu preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy.

Ungureanu a răspuns astfel discursului lui Herman van Rompuy din Parlamentul de la Bucureşti, arătând că mesajul acestuia va constitui "material didactic" pentru studenţii primului-ministru.

El a mai arătat că discursul "politic, agresiv şi extermist" reprezintă încă o problemă nerezolvată în Europa.

"Acela este discursul care trebuie să se audă în parlamentul unei ţări membre a Uniunii Europene, care înalţă valoarea dialogului, care consideră că dialogul este rădăcina acţiunii morale în politică, iar acţiunea politică se orientează către viziune şi nu către rezolvarea lucrurilor mărunte. Discursul dumneavoastră a scos în evidenţă ce înseamnă violenţă şi extremism şi, din păcate, şi violenţa, şi extremismul politic sunt probleme încă în Europa. Şi dumneavoastră ca şi mine, dispreţuim agresivitatea ascunsă în discursul politic. Credem că pe seama dialogului politic, bine condus, în termenii moralei, violenţa, agresivitatea, instigarea la extremă nu pot să îşi facă loc", i-a spus Ungureanu preşedintelui Consiliului European.

El a adăugat în acelaşi timp că nu îşi poate imagina România fără Uniunea Europeană.

"În această dimineaţă aţi spus că nu vă puteţi imagina Uniunea Europeană fără România. Nici eu nu pot să îmi imaginez România fără Uniune, iar România în care cred eu este pe măsura Uniunii Europene pe care o reprezentaţi şi în care credeţi după atâţia ani de carieră politică, unde nu există tendinţe xenofobe, unde Uniunea Europeană înseamnă principiu şi morală, dar acelaşi lucru mi-l doresc şi de la celelalte state membre", a adăugat Ungureanu.

Preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, se află miercuri în vizită la Bucureşti, el având anterior o întâlnire cu preşedintele Traian Băsescu şi susţinând un discurs în Parlament.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ungureanu: Nu toate aşteptările românilor au fost atinse după aderare, dar responsabili suntem noi.
 Vizualizări articol: 595 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ungureanu: Nu toate aşteptările românilor au fost atinse după aderare, dar responsabili suntem noi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei