Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 apr 2012 - Anul XVII, nr. 95 (5000)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ungureanu: Mă bucură dezbaterea pe problema proprietăţilor, chiar dacă uneori are accente pasionale

Miercuri, 25 Aprilie 2012 (14:07:17)

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu şi-a exprimat, miercuri, aprecierea în legătură cu dezbaterea publică pe marginea problemei restituirii proprietăţilor, chiar dacă aceasta are uneori "accente destul de pasionale".

Potrivit premierului, chestiunea restituirii proprietăţilor "comportă o discuţie destul de amplă", acesta fiind motivul pentru care a fost generată şi întreţinută dezbaterea publică.

"Mă bucură foarte mult că această dezbatere publică există, chiar dacă uneori are accente destul de pasionale şi vreau să-i asigur pe toţi cei care au speranţe în materia restituirii proprietăţilor că şi acum căutăm soluţia optimă. Vorbim de un proiect de lege aflat în dezbatere publică, perfectibil şi toate sugestiile sunt binevenite", explicat premierul.

Întrebat dacă a repurtat vreo victorie până acum, prim-ministrul a răspuns că au fost făcute foarte multe lucruri în două luni de mandat, exprimându-şi totodată recunoştinţa pentru coaliţie şi pentru propriul Cabinet, pentru susţinerea primită.

"Au fost făcute foarte multe lucruri în două luni de mandat şi mă bucură că pe seama susţinerii politice pe care am avut-o necondiţionat din partea partidelor din coaliţia guvernamentală şi pe seama activităţii miniştrilor din Cabinet, în două luni s-au făcut foarte multe lucruri. În ultimul timp am promis că doresc să vin în faţa Parlamentului după 100 de zile", a spus Mihai Răzvan Ungureanu.

Guvernul a anunţat că vrea să limiteze la 15% din valoarea reală a bunului în cazul despăgubirilor care vor fi plătite de stat foştilor proprietari pentru proprietăţile naţionalizate şi să elimine posibilitatea restituirii în natură. De asemenea, plata se va face eşalonat pe o perioadă între 10-12 ani, termenul de depunere a dosarului fiind unul de decădere şi stabilit la maximum 90 zile.

Executivul analizează varianta ca viitorul proiect de lege privind despăgubirile pentru proprietăţile naţionalizate să prevadă restituirea în natură pentru dosarele deja depuse, cu stabilirea unui termen până la care mai pot fi depuse dosare care să fie soluţionate tot cu retrocedări în natură.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ungureanu: Mă bucură dezbaterea pe problema proprietăţilor, chiar dacă uneori are accente pasionale.
 Vizualizări articol: 547 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ungureanu: Mă bucură dezbaterea pe problema proprietăţilor, chiar dacă uneori are accente pasionale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei