Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 apr 2012 - Anul XVII, nr. 81 (4986)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cadouri, expoziţii, concerte şi lecţii de dans, la târgurile de Florii şi Paşti din Capitală

Vineri, 6 Aprilie 2012 (15:11:31)

Bucureştenii care doresc să ofere cadouri celor dragi în această perioadă sau pur şi simplu să se recreeze la diferite evenimente, ce includ expoziţii, concerte, lecţii de dans şi demonstraţii meşteşugăreşti, pot vizita mai multe târguri, în diferite zone din Capitală, în parcuri, muzee şi magazine.

Parcul Grădina Icoanei va găzdui, de vineri până duminică, evenimentul "Grădina cu Artişti", pentru toţi iubitorii de artă şi de animale de companie, care sunt invitaţi să participe la o serie de spectacole în aer liber, ateliere de creaţie artistică, demonstraţii de curaj, precum şi expoziţii canine.

Evenimentul, aflat la cea de-a 6-a ediţie, se va desfăşura între orele 11.00 şi 20.00 şi cuprinde o serie de ateliere de creaţie artistică (atelier de încondeiere ouă, pictură, modelarea ceramicii, fotografie, creaţie de tutu-uri, atelier de reciclare creativă a deşeurilor etc.) şi o expoziţie cu vânzare de bijuterii, haine şi accesorii handmade.

Timp de trei zile, cei interesaţi vor învăţa câte puţin din secretele picturii, prelucrării lutului şi ale bijuteriilor handmade de la o serie de specialişti, la acest eveniment. În grădină vor fi prezenţi artizani diverşi, de la artiştii care deţin la perfecţie tehnicile încondeierii ouălor, la cei care practică quilling-ului (arta de rulare a hârtiei, prin care se obţin diverse obiecte decorative sau accesorii handmade pentru ţinute sau pentru nunţi - meniuri, felicitări etc.)

"Grădina cu Artişti" va fi animată, în weekend-ul Floriilor, şi prin activităţi amuzante, relaxante sau spectaculoase: jonglerii cu foc, dansuri latino, irlandeze, jazz dance şi concerte de muzică folk, indie şi percuţie. Printre noutăţile acestei ediţii se numără slacklining-ul, sportul care presupune mersul pe o coardă legată între două puncte fixe, exerciţii care vor fi prezentate de Comunitatea de Slackline din România şi echipa Slackline Evolution care vor arăta amatorilor de sporturi urbane extreme, cum să-şi menţină echilibrul pe corzi. Dintre "maeştrii" în slacklining prezenţi, cu demonstraţii, va face parte Florin Limbovici, care a primit trei "Da" la "Românii au Talent".

În fiecare seară, de la ora 18.00, va avea loc câte un concert: vineri este seara DJ-ilor - Indie Jules şi Alexandru Aprodu vor electriza atmosfera cu ritmuri indie şi electro -, sâmbătă iubitorii de folk sunt invitaţi desculţi în iarbă să fredoneze melodiile atât de cunoscute ale genului alături de Ştefan Tivodar, duminică, Parcul Grădina Icoanei va fi dominat de ritmuri indoneziene, într-un concert de percuţie susţinut de Percussion Band.

Vineri şi duminică, după ora 15.00, amatorii de dansuri latino vor învăţa de la dansatorii profesionişti ai şcolii Salsa Veneno paşi de salsa, rumba şi bachata. Sâmbătă, Atelier Pas Boutique va da gratuit lecţii de jazz - dance, un stil care a luat naştere la începutul secolului al XX-lea în Statele Unite ale Americii, având la bază charleston-ul, jitterbug-ul şi swing-ul, iar Anne-Marie Cunningham de la Dance Academy Bucureşti va prezenta paşii de bază ai dansurilor irlandeze.

Pe tot parcursul evenimentului, în Parcul Grădina Icoanei va exista o zonă de adopţii de câini şi pisici pentru iubitorii de animale de toate vârstele, amenajată de Asociaţiile Robi şi Red Panda. Din zona de adopţii nu vor lipsi materialele informative despre beneficiile deţinerii animalelor de companie şi importanţa sterilizării. De asemenea, copiii pot participa la workshop-uri în care vor învăţa cum trebuie să se poarte în preajma animalelor.

Tot în weekend-ul de Florii, de vineri până duminică, la Muzeul Ţăranului Român vin meşteri din toate zonele ţării - olari, fierari, cioplitori, cojocari, cofetari, pielari, rudari, iconari, dar şi ţesătoare, împletitoare, încondeietoare. La Târgul de Florii de la Muzeul Ţăranului, vizitatorii vor găsi ouă încondeiate, icoane, obiecte din lemn, ceramică, ţesături, jucării, instrumente muzicale, podoabe, mobilier pictat, alături de produse alimentare - suc de mere, cofeturi din Teleorman, turtă dulce de Harghita, kürtös kalács, halviţă, miere de albine, ierburi de leac, pălincă şi vin, mâncăruri de post - la Clubul Ţăranului.

Târgul va include şi demonstraţii de incondeiat ouă, atelier de legătorie cu Răzvan Supuran, atelier de design pentru copii de 5 - 10 ani, realizat de Institutul Ikedoo, muzică pe tot parcursul evenimentului (meşteri instrumentişti vor oferi microrecitaluri la nai, fluier, ocarină, cimpoi şi caval), teatru de animaţie pentru copii (sâmbătă, la ora 12.00, la Clubul Ţăranului, trupa de teatru Tropăiele va prezenta spectacolul "Păţaniile lui Păcală").

Şi Muzeul Satului organizează în weekend un eveniment special, ce va include ateliere de încondeiat ouă şi icoane pe sticlă, o expoziţie de icoane, un recital de poezie susţinut de actriţa Monica Davidescu, muzică populară şi religioasă şi gastronomie. Evenimentul are loc de vineri până duminică.

La Muzeul Municipiului, în curtea Palatului Şuţu, va avea loc Târgul IloveHandmade, sâmbătă şi duminică, între orele 10.00 şi 19.00, unde artişti şi artizani vor expune haine, bijuterii şi decoraţiuni lucrate manual.

La Cărtureşti, de pe 2 până pe 14 aprilie, are loc un mic târg de "cadouri deştepte", de la produse de papetărie deosebite la cărţi ilustrate, titluri din literatura contemporană şi volume de gastronomie, filme şi muzică.

Până duminică, la Bell'Agio Casa, are loc Târgul de Paşti al Bucureştilor, la care vor fi prezenţi peste 60 de artişti din toată ţara, precum Gheorghe Florescu - autor al volumului "Confesiunile unui cafegiu" -, familia de sculptori şi pictori Victoria şi Marian Zidaru, naistul Nicolae Voiculeţ, violoncelistul Adrian Naidin, designerul vestimentar Gabriela Atanasiu, pictoriţa Simona Săsărman şi mulţi alţii.

Vizitatorii vor avea ocazia să descopere tradiţii şi produse specifice perioadei de Paşti. Specificul autentic muntenesc, ardelenesc, moldovenesc şi dobrogean este recreat la Bucureşti de maeştri populari şi producători autentici. În plus, doritorii pot lua parte la oricare dintre numeroasele ateliere de olărit, sculptură, pictură, încondeiat ouă, confecţionat bijuterii, quilling, croşetat, teatru de improvizaţie şi teatru de păpuşi.

Începând de sâmbătă şi până pe 16 aprilie, a doua zi de Paşti, va avea loc în Cişmigiu cea de-a treia ediţie a evenimentului Tradiţii şi Flori de Sărbători. Programul manifestărilor va fi cuprins în intervalul orar 10.00 - 20.00 şi va include un târg de Paşti, expoziţie de iepuri, plimbări cu trăsuri şi ponei, târg şi expoziţie de flori. De asemenea, cei prezenţi vor avea parte de un program artistic oferit de artişti din diverse zone ale ţării, ansambluri ale minorităţilor şi comunităţilor naţionale, coruri, cvartete şi fanfare, care se va desfăşura în foişor.

Şi în acest an, Parcul Obor se animă cu zeci de căsuţe de lemn şi standuri expoziţionale unde meşteri populari şi producători prezintă decoraţiuni şi produse tradiţionale specifice sărbătorilor pascale - turtă dulce, cozonaci, ciocolată şi alte dulciuri, ouă încondeiate, articole de artizanat, picturi, haine şi jucării. "Cu Iepuraşul prin Obor" este un târg ce se desfăşoară în perioada 30 martie - 15 aprilie, între orele 9.00 - 21.00.

În Parcul "Alexandru Ioan Cuza" (zona Titan, fostul Parc I.O.R, în zona bisericii maramureşene - pe aleea din jurul lacului), se va desfăşura, de vineri până pe 1 mai, între orele 10.00 şi 20.00, Târgul de Florii, Paşti şi 1 Mai. În căsuţe de lemn şi la standuri, vor fi oferite produse specifice, de la combinaţiile literar-gastronomice la produse şi servicii specifice celor trei sărbători - decoraţiuni, jucării, obiecte realizate de artişti populari şi artişti plastici, băuturi, suveniruri, cosmetice, oferte turistice, cărţi, enciclopedii gastronomice, reviste de specialitate, precum şi produse alimentare tradiţionale din aceeaşi diversitate culturală.

Laura Mitran, laura.mitran@mediafax.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cadouri, expoziţii, concerte şi lecţii de dans, la târgurile de Florii şi Paşti din Capitală.
 Vizualizări articol: 612 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cadouri, expoziţii, concerte şi lecţii de dans, la târgurile de Florii şi Paşti din Capitală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei