Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 apr 2012 - Anul XVII, nr. 81 (4986)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Buda: La începutul săptămânii viitoare finalizăm la comisie proiectul de revizuire a Constituţiei

Vineri, 6 Aprilie 2012 (17:45:31)

Preşedintele PDL Cluj, deputatul Daniel Buda, a anunţat, vineri, că proiectul de revizuire a Constituţiei va fi finalizat la începutul săptămânii viitoare la Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor, urmând să fie adoptat de plen şi trimis apoi spre dezbatere Senatului.

Buda a făcut apel, într-o conferinţă de presă, la parlamentarii UDMR şi USL să fie prezenţi la dezbaterea proiectului de revizuire a Constituţiei în Camera Deputaţilor, pentru că este vorba despre un document care "răspunde nevoilor românilor", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Marţi sau miercuri vom finaliza la Comisia Juridică proiectul de revizuire a Constituţiei, după care va intra în dezbatere şi adoptare în plenul Camerei Deputaţilor şi vom cere vot nominal. Proiectul va fi trimis apoi la Senat şi sper să fie adoptat în acest an. Fac apel la parlamentarii UDMR şi USL să fie prezenţi la discutarea proiectului în plenul Camerei Deputaţilor pentru că este un proiect care răspunde nevoilor românilor care, la referendum, s-au pronunţat pentru Parlament unicameral şi reducerea numărului de parlamentari. Dacă liderul PSD, Victor Ponta, vrea reducerea numărului de parlamentari, aşa cum spune, să vină în Parlament şi să voteze revizuirea Constituţiei", a spus Buda.

Acesta a adăugat că la dezbaterile din Comisia Juridică au fost respinse amendamente depuse de UDMR care vizau caracterul naţional şi unitar al statului român şi care nu puteau fi discutate "nici măcar în glumă".

Totodată, Daniel Buda a anunţat că imediat după Paşte va intra în dezbaterile Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor Codul de Procedură Civilă, după aprobarea de la Senat. Codul de procedură Civilă ar urma să intre în plenul Camerei inferioare a Parlamentului şi la vot final în luna mai.

"Codul nu va intra în vigoare la 1 iunie, ci la 1 iulie, tocmai pentru că s-a întârziat nepermis de mult discutarea acestui act normativ la Senat. E un document important pentru opinia publică, care va avea implicaţii majore asupra instanţelor de judecată, şi va permite acestora o accelerare a proceselor şi o distribuire a încărcăturii de dosare în funcţie de complexitatea proceselor", a conchis Daniel Buda.

Preşedintele PDL, Emil Boc, ceruse USL "să lase ipocrizia deoparte şi să participe la lucrările pentru revizuirea Constituţiei".

"Am o solicitare extem de directă USL: să lase ipocrizia deoparte şi să participe la lucrările pentru revizuirea Constituţiei. Aud lideri ai USL vorbind fie de cazul Boldea, fie de altă obligaţie în faţa electoratului, când ei refuză, practic, să vină şi să pună în aplicare ceea ce oamenii au votat, şi anume 300 de parlamentari şi Parlament unicameral", spunea Emil Boc.

El arăta că pentru votarea revizuirii Constituţiei este nevoie de două treimi dintre parlamentari.

La finele lunii martie, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, declara, pentru MEDIAFAX, că "nu vede nicio şansă să fie revizuită Constituţia în acest an" şi nu crede că trebuie să se facă un subiect de campanie electorală din amendarea legii fundamentale a statului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Buda: La începutul săptămânii viitoare finalizăm la comisie proiectul de revizuire a Constituţiei.
 Vizualizări articol: 474 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Buda: La începutul săptămânii viitoare finalizăm la comisie proiectul de revizuire a Constituţiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei