Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 mar 2012 - Anul XVII, nr. 70 (4975)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Berca spune că apariţia numelui său în cazul Sterling a fost o eroare

Duminică, 25 Martie 2012 (14:24:43)

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, a declarat în emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică de Pro TV, că apariţia numelui său în plângerea făcută la Parchet în cazul Sterling de către fostul premier Emil Boc a fost o eroare, iar lucrurile s-au lămurit.

Gabriel Berca a afirmat că nu este anchetat în niciun dosar, răspunzând astfel unei întrebări adresate de moderatori.

În ce priveşte apariţia numelui său într-o plângere făcută de Emil Boc la Parchet în cazul Sterling, Gabriel Berca a precizat că a fost o eroare nominalizarea sa.

"Da, dintr-o eroare, şi verificările s-au făcut. Din punctul de vedere al Secretariatului General al Guvernului problema s-a închis. N-am fost niciodată chemat pe această temă şi nici nu e cazul să mă cheme pentru că, repet, situaţia este foarte simplă şi era o chestiune procedurală care a fost foarte repede clarificată", a mai spus ministrul Administraţiei şi Internelor.

Raportul Corpului de Control al primului ministru din perioada mandatului lui Emil Boc privind modul în care au fost respectate prevederile legale la încheierea şi derularea contractului de explorare şi împărţire a producţiei pentru perimetrele XIII Pelican şi XV Midia dintre Agenţia Naţională pentru Resursele Minerale şi Sterling Resources Ltd., precum şi a actelor adiţionale la acestea şi modul în care au fost iniţiate, avizate şi adoptate actele normative de aprobare a acestora îi indica drept responsabili pe Gabriel Berca, fost secretarul general al Guvernului şi pe Cătălin Doica, fost secretar de stat în Ministerul Economiei şi Finanţelor.

În iulie 2009, Guvernul Emil Boc a sesizat Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în legătură cu legalitatea contractului Sterling.

"Persoanele responsabile sunt indicate a fi, pe diferite aspecte, cei trei foşti preşedinţi ai ANRM, fostul şef al Secretariatului General al Guvernului Gabriel Berca, pentru modul în care actul adiţional a fost introdus şi aprobat în şedinţa Guvernului, şi un fost secretar de stat de la Ministerul Finanţelor, Cătălin Doică, pentru cum s-a semnat de către reprezentantul Ministerului Finanţelor fără să aibă delegare de competenţe", potrivit actelor depuse atunci de Executiv.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Berca spune că apariţia numelui său în cazul Sterling a fost o eroare.
 Vizualizări articol: 618 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Berca spune că apariţia numelui său în cazul Sterling a fost o eroare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei