Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 mar 2012 - Anul XVII, nr. 70 (4975)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Berca: Voi mai face schimbări în Ministerul Administraţiei şi Internelor

Duminică, 25 Martie 2012 (15:59:40)

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, a declarat în emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică de Pro TV, că are în continuare nemulţumiri legate de oameni din minister, face evaluări şi va mai face schimbări.

"Am nemulţumiri în continuare, le evaluez şi voi mai face schimbări. Ca să fim bine înţeleşi", a spus Gabriel Berca.

Ministrul de Interne a precizat că fostul secretar de stat Ioan Dascălu a fost schimbat din funcţie pentru că participă la un concurs pentru o agenţie europeană şi şi-a exprimat dorinţa de a merge acolo.

"Are susţinerea mea. Ar fi un câştig pentru România să fie şeful acestei agenţii", a spus Berca.

El a ţinut însă să precizeze că va face schimbări în MAI ori de câte ori va considera că este necesar acest lucru, dar nu prin a-şi aduce oameni, ci prin a-i pune acolo unde merită.

Ioan Dascălu a fost eliberat din funcţia de şef al Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică din MAI, prin decizie a premierului Mihai Răzvan Ungureanu, iar postul a fost preluat de Petre Tobă, secretar general adjunct în minister, fost şef al Poliţiei Române.

Deciziile au fost luate la propunerile ministrului Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, transmise în 19 martie la Palatul Victoria.

Chestorul principal de poliţie Petre Tobă a fost demis în noiembrie 2010 de la conducerea Poliţiei Române, tot atunci fiind eliberat şi Dan Valentin Fătuloiu de la şefia Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică. În locul lor au fost numiţi atunci, prin decizie a premierului Emil Boc, Liviu Popa la Poliţia Română şi Ioan Dascălu la Departamentul Ordine şi Siguranţă Publică din MAI.

La acel moment, numele lui Dan Valentin Fătuloiu a fost legat de cel mai mare scandal de corupţie din Poliţie. Fătuloiu, alături de fiul său, Alexandru (administrator a şase firme-n.r.), l-a denunţat atunci pe omul de afaceri gălăţean Cătălin Chelu că a vrut să-l mituiască, în schimbul rezolvării favorabile a celor 48 de dosare penale în care omul de afaceri este cercetat. Valoarea mitei se ridică la un milion de euro.

Schimbarea dispusă de premierul Ungureanu la nivel MAI a fost decisă în contextul în care Viorel Vasile a fost schimbat recent de la conducerea Poliţiei Capitalei, pe fondul atacului armat de la coaforul din Dorobanţi. La conducerea Poliţiei Capitalei a revenit, din 7 martie, Lucian Guran, ministrul Gabriel Berca dispunând încetarea împuternicirii acestuia în funcţia de adjunct al şefului Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică.

Şeful Poliţiei Române, Liviu Popa, declara că încă din luna ianuarie i-a prezentat fostului ministru Traian Igaş rezultatele raportului de control la Poliţia Capitalei, iar acesta i-a cerut să prezine raportul şefului Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din MAI Ioan Dascălu. Liviu Popa a spus că şi-a însuşit această solicitare, iar acum a prezentat acest raport şi actualului ministru, Gabriel Berca.

Şeful Poliţiei Române a precizat că nu este vorba despre o decizie de destituire a lui Viorel Vasile, ci despre o decizie de retragere a împuternicirii acestuia la conducerea Poliţiei Capitalei, pe care ministrul Gabriel Berca a luat-o după ce a studiat raportul făcut în urma controlului care a avut loc la sfârşitul anului trecut la Poliţia Capitalei.

În 9 martie, secretarul general al Ministerului Administraţiei şi Internelor, Alexandru Dumitrana, a fost înlocuit cu Irina Alexe, care a îndeplinit atribuţiile funcţiei de şef al Departamentului Relaţia cu Parlamentul în cadrul MAI.

În aceeaşi zi, ministrul Administraţiei şi Internelor a împuternicit-o pe Cristina Dobriţoiu să îndeplinească atribuţiile funcţiei de şef al Departamentului Relaţia cu Parlamentul, în locul Irinei Alexe. Anterior, Cristina Dobriţoiu a îndeplinit atribuţiile funcţiei de şef serviciu în cadrul Direcţiei Generale Juridice a Ministerului Administraţiei şi Internelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Berca: Voi mai face schimbări în Ministerul Administraţiei şi Internelor.
 Vizualizări articol: 586 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Berca: Voi mai face schimbări în Ministerul Administraţiei şi Internelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei