Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 mar 2012 - Anul XVII, nr. 53 (4958)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ritli: Nu am avut nicio activitate care m-ar pune în incompatibilitate sau conflict de interese

Luni, 5 Martie 2012 (14:13:48)

Ritli Ladislau a declarat luni că în perioada mandatului de ministru al Sănătăţii, cât şi în timpul exercitării celorlalte funcţii ocupate, nu a desfăşurat nicio activitate care ar putea reprezenta vreo incompatibilitate sau ar putea constitui vreun conflict de interese.

Potrivit ministrului, după numirea lui în funcţia de ministru, respectiv în data de 21 februarie 2012 a depus declaraţia de avere în care sunt menţionate veniturile realizate în ultimul an fiscal încheiat, respectiv în anul 2011.

"Menţionez că, în perioada 2 iulie 2010 - 28 februarie 2011, am deţinut funcţia de director medical interimar, iar în perioada 28 februarie 2011 - 17 august 2011 pe cea de director medical al Spitalului Clinic Municipal dr. Gavril Curteanu din Oradea. În aceste perioade, nu am deţinut funcţia de manager al acestei unităţi", a mai spus ministrul.

De asemenea, în 26 ianuarie 2011, în calitate de conferenţiar universitar, dar şi în cea de medic primar pediatru, a semnat un Contract de consultanţă ştiinţifică în domeniul medical, cu privire la redactarea unei analize asupra incidenţei şi prevalenţei artritei idiopatică juvenilă în judeţul Bihor, analiză care se referea la cazuistica înregistrată de el în perioada 2009 - iunie 2010.

Potrivit ministrului, contractul de consultanţă s-a încheiat şi a achitat la data de 23 martie 2011 şi reprezentam o activitate de cerecetare în afecţiunile reumatice la copii.

"Activitatea asumată şi îndeplinită prin contractul de consultanţă ştiinţifică nu reprezintă o încălcare a dispoziţiilor Legii reformei în domeniul sănătăţii referitoare la incompatibilităţile şi conflictele de interese ale persoanelor care ocupă funcţiile specifice comitetului director, întrucât nu am deţinut şi nu deţin părţi sociale, acţiuni sau interese la societatea comercială cu care am încheiat contractul de consultanţă", a mai spus ministrul.

De asemenea, Ritli Ladislau a mai spus că respectivul contract de consultanţă prevede "contractarea serviciilor nu s-a realizat în vederea stimulării recomandării sau prescrierii sau în schimbul prescrierii, achiziţionării, folosirii sau acordării unui tratament preferenţial în legătură cu orice produs distribuit de către Romastru" şi "prin încheierea contractului nu se creează o relaţie sau un raport care să genereze direct sau indirect subordonare", prestatorul "rămânând un contractor independent".

"Contractul de consultanţă ştiinţifică în domeniul medical nu se referă la testarea ori consumul vreunui medicament oncologic sau de altă natură, această colaborare se referă la redactarea unei analize asupra incidenţei şi prevalenţei artritei idiopatică juvenilă în judeţul Bihor. În perioada în care am deţinut funcţia de director medical nu am participat la organizarea sau desfăşurarea licitaţiilor din cadrul unităţii medicale", a conchis ministrul Sănătăţii Ritli Ladislau.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ritli: Nu am avut nicio activitate care m-ar pune în incompatibilitate sau conflict de interese.
 Vizualizări articol: 469 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ritli: Nu am avut nicio activitate care m-ar pune în incompatibilitate sau conflict de interese0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei