Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 feb 2012 - Anul XVII, nr. 47 (4952)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Conducerea PSD a decis ca parlamentarii opoziţiei să nu asiste la mesajul preşedintelui în Parlament

Luni, 27 Februarie 2012 (14:53:50)

Purtătorul de cuvânt al PSD, Dan Şova, a anunţat, luni, că Biroul Permanent al partidului a decis ca parlamentarii opoziţiei să nu participe la şedinţa comună a Parlamentului din 7 martie, în care Traian Băsescu va adresa un mesaj pe teme de politică internă.

Şova a spus că parlamentarii opoziţiei nu vor participa la şedinţa Parlamentului dedicată mesajului preşedintelui Traian Băsescu.

El a afirmat că BPN al PSD a decis ca grupurile parlamentare ale USL să nu participe la discursul lui Băsescu.

Şi preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, după şedinţa BPC, că parlamentarii opoziţiei nu vor participa la discursul şefului statului, Traian Băsescu, în Parlament, el precizând că această decizie urmează a fi luată în cadrul USL, fiind una neformalizată.

Întrebat dacă opoziţia va participa pe 7 martie la discursul ţinut de şeful statului, Traian Băsescu, în Parlament, pe teme de politică internă, Antonescu a răspuns: "Nu. Dar asta vorbim la USL, pentru că sunt nişte decizii care încă nu s-au formalizat".

Şedinţa Parlamentului în care preşedintele Traian Băsescu urmează să adreseze un mesaj pe teme de politică internă a fost stabilită pentru data de 7 martie, la ora 11.00.

Decizia în acest sens a fost luată, luni, de Birourile Permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Preşedintele Traian Băsescu a trimis vineri o scrisoare preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor, în care îi informa că doreşte să adreseze un mesaj pe teme de politică internă, în Parlament, în data de 7 martie.

"În conformitate cu prevederile art. 88 din Constituţia României, doresc să adresez Parlamentului un mesaj cu privire la probleme de politică internă. Vă propun ca data prezentării mesajului să fie data de 7 martie 2012, la o oră pe care să o stabiliţi dumneavoastră, în funcţie şi de programul celor două Camere ale Parlamentului", se arată în scrisoarea şefului statului, citată în comunicatul Preşedinţiei.

Preşedintele Traian Băsescu a organizat, recent, la Cotroceni, consultări cu partidele, una dintre teme fiind funcţionarea Parlamentului, în condiţiile protestului parlamentar al opoziţiei.

El a declarat, după consultări, că, analizând programul de guvernare şi cele 15 puncte din discursul liderului PSD Victor Ponta, a constatat că şapte puncte coincid, ceea ce poate însemna că există o bază solida de discuţie pentru eventuala revenire a opoziţiei în Parlament.

Lucrările Parlamentului au fost afectate, în ultima vreme, de protestul parlamentar al opoziţiei.

Cel mai recent mesaj către Parlament adresat de preşedintele Traian Băsescu a avut loc în iunie 2011, şedinţa de plen comun desfăşurându-se în absenţa reprezentanţilor USL.

El spunea atunci că este esenţială pentru credibilitatea Parlamentului limitarea imunităţii parlamentarilor la declaraţii şi atitudini politice pentru a da "cetăţenilor relaxarea că parlamentarii nu sunt deasupra legii".

Băsescu le-a cerut parlamentarilor să găsească o soluţie pentru transpunerea în legislaţia românească a deciziei 212/2005 a Consiliul ui JAI referitoare la confiscarea averilor obţinute illicit.

Preşedintele spunea că sunt motive temeinice pentru schimbarea structurii Legislativului, deoarece în actualul sistem bicameral cele două Camere se comportă ca într-un sistem monocameral, prin adoptarea tacită a legilor în prima Cameră.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Conducerea PSD a decis ca parlamentarii opoziţiei să nu asiste la mesajul preşedintelui în Parlament.
 Vizualizări articol: 426 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Conducerea PSD a decis ca parlamentarii opoziţiei să nu asiste la mesajul preşedintelui în Parlament0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei