Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 feb 2012 - Anul XVII, nr. 33 (4938)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministrul Cătălin Baba: Obiectivele mele sunt stabilitate, predictibilitate, dialog

Vineri, 10 Februarie 2012 (13:57:57)

Noul ministru al Educaţiei, Cătălin Baba, a anunţat, vineri, cu ocazia instalării în funcţie, că obiectivele sale sunt stabilitatea, predictibilitatea şi dialogul în parametrii Legii educaţiei, document apreciat mai bine în străinătate decât în ţară.

"Sunt onorat să continui activitatea într-o echipă cu care colaborez de mai mult timp. Mulţumesc domnului ministru pentru încrederea acordată în toţi aceşti ani. Obeiectivele mele principale sunt asigurarea stabilităţii, predictibilităţii şi dialogului în parametrii Legii educaţiei, lege care din păcate a fost mai bine apreciată în străinătate decât în ţară", a declarat Cătălin Baba.

El a mai spus că trebuie întărit dialogul cu asociaţiile profesionale care de mulţi ani sunt într-un con de umbră.

"Legea educaţiei a început în 2007 atunci când comisia prezidenţială a înaintat raportul «România, Educaţie, România Cercetării» şi când a fost semnat pactul pentru educaţie. Legea educaţiei a fost asumată de două ori de Guvernul Boc. Voi lupta în echipă pentru a merge înainte, nu vor fi paşi înapoi", a precizat Cătălin Baba, ca răspuns la îndemnul făcut de fostul ministru Daniel Funeriu de a nu face niciun pas înapoi şi niciun compromis în ceea ce priveşte Legea educaţiei.

Fostul ministru Daniel Funeriu a ţinut să evidenţieze câteva dintre realizările mandatului său, mulţumind pentru început atât premierului, cât şi preşedintelui şi Comisiei prezidenţiale pentru sprijinul acordat pentru întreaga sa activitate.

Printre proiecte Funeriu a amintit finalizarea Legii educaţiei naţionale şi a legislaţiei subsecvente, aplicarea ordinului privind învăţământul profesional, a clasei pregătitoare, introducerea unui sistem de control în privinţa alegerii conducerii universităţilor, clasificarea universităţilor şi ierarhizarea programelor de studii, dar şi legea cercetării.

"Am luptat să readuc şcoala românescă în sfera valorilor acesta a fost sensul bacalaureatului din anul precedent. Domnul ministru a-ţi fost parte a acestei reforme, v-am lăsat câteva acte normative pe care să le puneţi în aplicare, este vorba despre statutul studentului, dar şi deschiderea unor noi posturi în sistemul de învăţământ universitar pe care trebuiesă le facă noile conduceri, noii rectori", a mai spus Funeriu.

El a ţinut să amintească faptul că face parte din cel mai amplu proiect de cercetare nucleară, respectiv laserul de la Măgurele, şi l-a invitat pe premier şi pe ministrul educaţiei să pună piatra de temelie.

"Vă îndemn domnule ministru şi vă rog domnule prim-ministru să nu faceţi paşi înapoi şi niciun compromis cu mediocritatea. Au fost multe tentative pentru modificarea Legii educaţiei dar am reuşit într-un an de zile să-i opresc pe cei care au încercat acest lucru", a încheiat fostul ministru al Educaţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Cătălin Baba: Obiectivele mele sunt stabilitate, predictibilitate, dialog.
 Vizualizări articol: 588 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul Cătălin Baba: Obiectivele mele sunt stabilitate, predictibilitate, dialog0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei