Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 feb 2012 - Anul XVII, nr. 33 (4938)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vrancea: 12 oameni au murit în localităţi izolate, neputând fi îngropaţi din cauza nămeţilor

Vineri, 10 Februarie 2012 (15:15:20)

Un număr de 12 persoane din localităţi izolate din judeţul Vrancea au murit în ultimele zile, însă unele dintre acestea nu au putut fi îngropate din cauza nămeţilor care ating câţiva metri, iar în alte cazuri sicriele au fost trase cu funia până la cimitir, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Miercuri, o femeie de 44 de ani a murit, cel mai probabil din cauza frigului, trupul neînsufleţit al acesteia neputând fi dus la morgă pentru necropsie, întrucât localitatea Tătăranu este complet izolată din cauza zăpezii.

"În ultimele zile au fost înregistrate şase decese. Doar două persoane au fost înmormântate. Sicriele au fost trase cu funia spre biserică, pentru că nămeţii sunt cât gardurile. Suntem complet izolaţi. Avem copii pe care trebuie să-i scoatem să-i aducem la şcoală, au fost doi impiegaţi izolaţi pe câmp şi am trimis nişte băieţi tineri cu mâncare la ei. Am de deszăpezit 47 de kilometri. Am făcut scris şi la Comandamentul de iarnă şi la Secţia de Drumuri Naţionale, dar degeaba. Toată lumea ne ocoleşte", a spus primarul comunei Tătăranu, Nicolae Pavel.

Situaţia este asemănătoare şi în localitatea Sihlea, unde şase morţi nu pot fi îngropaţi. Trei dintre aceştia sunt la morgă şi nu pot fi aduşi acasă, iar ceilalţi trei sunt vegheaţi de rude, de mai multe zile, în locuinţe.

"Avem un caz mai deosebit la Bogza. Este vorba de o femeie care a decedat acum şapte zile şi pe care fiul său vrea să o îngroape la Câmpineanca. A făcut o improvizaţie şi a plecat cu mortul, pe jos, prin nămeţi", a spus primarul comunei Sihlea, Stoica Ene.

La morga Spitalului Judeţean de Urgenţă "Sfântul Pantelimon" din Focşani, se află, de mai bine de o săptămână, trupurile a 14 persoane care au decedat, în mod normal capacitatea fiind de zece oameni.

"Din cauza condiţiilor meteorologice şi a drumurilor impracticabile, Serviciul de Anatomie Patologică al Spitalului se confruntă cu o situaţie inedită. Familiile nu pot veni să-şi ridice decedaţii. Dacă zilele trecute erau şase decedati, acum sunt 14. Medicii de aici vorbesc telefonic cu unele familii ale decedaţilor, care spun că imediat ce vor putea, vor veni să ridice trupurile neînsufleţite", a declarat Alina Pelin, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean.

Aproximativ 40.000 de oameni sunt izolaţi de o săptămână în peste 50 de localităţi din judeţul Vrancea, rămânând fără alimente, apă şi medicamente, afirmă conducerea Consiliul Judeţean, în timp ce prefectul susţine că mai sunt izolate doar nouă localităţi.

Potrivit unei situaţii transmise, vineri, de CJ Vrancea, DN 2 N, sectorul Chiojdeni-Jitia, este închis, ceea ce înseamnă că satele Chiojdeni, Mărăcini, Seciu, Lojniţa, Luncile, Poduri, Cătăuţi, Tulburea sunt izolate.

DN 2R Jitia Vintileasca este complet blocat, astfel că sunt izolaţi şi locuitorii satelor Jitia, Jitia de Jos, Cerbu, Măgura, Dealu Sării, Vintileasca, Tănăsari, După Măgura, Neculele, Bahnele, Poiana Stoichii. În zona DN 23-Focşani-Galaţi sunt blocate şi izolate localităţile Boţîrlău, Vulturu, Hînguleşti, Maluri, Vadu Roşca, Năneşti, Călienii Noi, Călienii Vechi, Măicăneşti, Belciugatele, Tătaru, Râmniceni, Slobozia, Boteşti, Stupina, în timp ce pe DN 23 B Măicăneşti-Ciorăşti sunt izolate localităţile Ciorăşti, Spătăreasca, Codreşti, Mihălceni, Satul Nou, Băleşti, Ciauru, Corneşti, Găvăneşti, Rîsova, Stolojani, Tălpăşeşti, Tămăşeşti, Voingeşti. Pe DN 23 A Focşani-Ciorăşti sunt blocate localităţile Tătăranu, Bordeasac Veche, Bordeasca Nouă, Mărtineşti şi Vîjiitoarea.

De asemenea, mai sunt izolate localităţile Voetin, Bogza, Caiata şi 12 sate din comuna Dumitreşti, precum şi localităţile Faraoanele şi Ciuşlea.

Marian Oprişan a susţinut din nou, vineri, că este necesară instituirea stării de alertă pentru declararea situaţiei de urgenţă în judeţul Vrancei, spunând că în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă opiniile privind instituirea stării de alertă sunt împărţite în funcţie de apartenenţa sau neapartenenţa politică.

De altfel, Oprişan i-a transmis o scrisoare deschisă preşedintelui Traian Băsescu, în care îl informează despre problemele cu care se confruntă judeţul din cauza zăpezii.

Prefectul de Vrancea, Sorin Hornea, afirmă însă că vineri în judeţ mai sunt doar nouă localităţi izolate şi că instituirea stării de alertă nu ar fi ajutat cu nimic, ci doar ar fi creat panică în rândul populaţiei.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, a dispus, vineri, să trimită jandarmi şi pompieri de la Bacău în judeţul Vrancea, iar din Prahova către localităţi din judeţul Buzău, pentru a ajuta la salvarea de vieţi omeneşti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vrancea: 12 oameni au murit în localităţi izolate, neputând fi îngropaţi din cauza nămeţilor.
 Vizualizări articol: 482 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vrancea: 12 oameni au murit în localităţi izolate, neputând fi îngropaţi din cauza nămeţilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei