Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 feb 2012 - Anul XVII, nr. 33 (4938)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Martin Harris: Raportul pe MCV, o veste bună pentru investitorii britanici şi pentru România

Vineri, 10 Februarie 2012 (15:18:11)

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Martin Harris, apreciază că raportul CE privind MCV de săptămâna aceasta este o veste bună pentru investitorii britanici şi pentru România, deoarece reformele continuă şi " ţara devine tot mai competitivă ".

El consideră că raportul publicat în această săptămână constituie "o veste bună pentru companiile britanice din România".

"Este o veste bună pentru România că reformele continuă şi că ţara devine tot mai competitivă în ceea ce priveşte eficienţa instituţiilor sale publice şi ca destinaţie a investiţiilor străine", a mai scris Harris.

El a amintit că Marea Britanie oferă sprijin tuturor instituţiilor din România pentru a îndeplini obiectivele impuse în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

"Merită subliniat de ce este important pentru România şi pentru relaţia sa cu Marea Britanie acest raport. Pentru investitorii străini sunt puţine lucruri mai importante decât încrederea că disputele privind contractele vor fi rezolvate într-o manieră rapidă şi predictibilă de către instanţe. Sau că orice contracte publice vor fi atribuite în mod transparent, fără conflicte de interese. Şi este esenţial pentru cooperarea noastră bilaterală cu România în ceea ce priveşte aplicarea regulilor statului de drept ca bunurile rezultate în urma comiterii unei infracţiuni într-un stat membur să poată fi confiscate într-un alt stat membru", a scris Harris.

"România a obţinut un scor în ceea ce priveşte lupta împotriva corupţiei în ultimul raport al CE. În mod meritat. Ultimele luni au constituit nişte importanţi paşi înainte. Verdicte au fost pronunţate în cazurile de corupţie la nivel înalt. Codul Civil este în vigoare şi funcţionează. Noi reguli au fost adoptate pentru numirea judecătorilor la Înalta Curte. În Parlament există o nouă legislaţie reglementând confiscarea averilor şi care sper să fie adoptată în curând", a mai scris ambasadorul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Martin Harris: Raportul pe MCV, o veste bună pentru investitorii britanici şi pentru România.
 Vizualizări articol: 424 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Martin Harris: Raportul pe MCV, o veste bună pentru investitorii britanici şi pentru România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei