Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 feb 2012 - Anul XVII, nr. 25 (4930)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Parlamentarii au cheltuit în noiembrie 2011 peste 330.000 lei pe deplasările în străinătate

Miercuri, 1 Februarie 2012 (14:51:06)

Senatul şi Camera Deputaţilor au cheltuit, doar în luna noiembrie 2011, peste 330.000 de lei pentru decontările aferente deplasărilor în străinătate ale parlamentarilor, vizita cea mai scumpă fiind în Vietnam a unei delegaţii conduse de secretarul general al Camerei, Gheorghe Barbu.

Cele 33 de vizite în străinătate efectuate de deputaţi în luna noiembrie 2011 au costat bugetul Camerei 295.934 de lei, adică peste 70.000 de euro.

Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Camerei Deputaţilor, cea mai costisitoare a fost vizita de cinci zile (7-12 noiembrie) în Vietnam a unei delegaţii de patru deputaţi condusă de secretarul general al Camerei, Gheorghe Barbu (PDL), pentru care s-au cheltuit peste 65.000 de lei. Ceilalţi membri ai delegaţiei au fost Attila Korodi (UDMR), preşedintele Comisiei de politică externă a Camerei, Daniel Budurescu (PNL), preşedintele grupului de prietenie cu Vietnamul, şi Sergiu Andon (PC), vicepreşedintele grupului de prietenie.

O altă vizită care a presupus cheltuieli însemnate a fost într-o destinaţie exotică - Djibouti. Vizita, însumând cheltuieli de 33.418 lei, a fost făcută de un deputat, timp de 7 zile, cu ocazia deplasării făcută în această ţară de Grupul special pentru Mediterana şi Orientul Mijlociu al Adunării Parlamentare a NATO. Potrivit memorandumului înaintat Biroului Permanent al Camerei cu privire la această deplasare, propunerea pentru a face această vizită, în care s-a discutat despre combaterea pirateriei din Somalia, a fost deputatul UDMR Gergely Olosy.

O vizită de cinci zile în Florenţa şi Monaco, care a costat 9.500 de lei, a fost făcută de deputatul PDL Cezar Preda, preşedintele delegaţiei parlamentare a României la APCE. El a participat la reuniunea Campaniei Consiliului Europei privind combaterea violenţei sexuale împotriva copiilor şi la reuniunea Comisiei pentru probleme sociale, sănătate şi familie a APCE.

Au mai fost efectuate vizite ale deputaţilor la Vilnius, în Lituania (Ciprian Minodor Dobre), la Tirana, în Albania (Filip Georgescu, Stan Nicolae, Daniel-Stamate Budurescu), la Palermo, în Italia (Andrei Dominic Gerea), Sankt-Petersburg, în Federaţia Rusă (Miron Ignat), la Geneva, în Elveţia (Florina Ruxandra Jipa), la Londra, în Marea Britanie (Valeriu Zgonea).

Pe lângă deplasările obişnuite, legate de Consiliul Europei, Parlamentul European sau vizitele oficiale, unii deputaţi au participat şi la acţiuni precum seminarul privind combaterea traficului de fiinţe umane organizat de Parlamentul Britanic, a V-a reuniune a Adunării Mondiale a Rusiei, a V-a reuniune a Forumului Mondial dedicat Ştiinţei.

Senatul a cheltuit în noiembrie 34.136 lei pentru deplasări în străinătate, banii fiind alocaţi pentru 9 vizite ale unor senatori. Titus Corlăţean, preşedintele comisiei de politică externă a Senatului, a cheltuit peste 5.000 de lei pentru o vizită oficială în Serbia şi participarea la Forumul Energetic şi Economic Marea Neagră de la Istanbul.

Participarea senatorilor Ioan Bara, Georgică Severin şi Ioan Chelaru la a 26-a sesiune a Adunării Regionale Europa a Adunării Parlamentare a Francofoniei de la Vilnius, în Lituania, a costat aproape 15.000 de lei. De asemenea, Mihăiţă Găină şi Vasile Pintilie au mers la Belgrad, la Reuniunea Adunării Parlamentare a Iniţiativei Central Europene, participarea lor la eveniment costând 7.600 de lei bugetul Senatului.

În luna anterioară, octombrie 2011, Senatul şi Camera Deputaţilor cheltuiseră 470.000 de lei, adică peste 110.000 euro, pentru deplasările în străinătate ale parlamentarilor. Cheltuielile Camerei la acest capitol se ridicaseră la 280.379 de lei în octombrie, iar ale Senatului la 189.620 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parlamentarii au cheltuit în noiembrie 2011 peste 330.000 lei pe deplasările în străinătate.
 Vizualizări articol: 641 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Parlamentarii au cheltuit în noiembrie 2011 peste 330.000 lei pe deplasările în străinătate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei