Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 feb 2012 - Anul XVII, nr. 25 (4930)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Preţul supravieţuirii

La 12 ani, „captivă” într-un spital din cauza unei boli grave

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La 12 ani, o fetiţă din Rădăuţi este „captivă” într-un spital din cauza unei boli grave. De pe 7 noiembrie anul trecut, Anamaria Huţuleac este internată într-o clinică din Iaşi, timp în care a suferit patru intervenţii chirurgicale. Ultima dintre ele a fost acum o săptămână, pe 24 ianuarie, când corpul slăbit al fetei a făcut cu mare efort faţă operaţiei. În ultimele trei luni, Anamaria a slăbit aproape 15 kilograme, acum cântărind mai puţin de 40 de kilograme. Din păcate, starea ei de sănătate este destul de gravă şi are nevoie de un transplant intestinal, la o clinică din străinătate.
În acest moment, mama fetei, Ana Huţuleac, care este nelipsită de lângă Anamaria, stă cu ea zi şi noapte în spital, caută cu disperare un medicament - Cancidas (50 sau 70 de miligrame), de care fiica ei are nevoie urgent. Fiica ei nu poate mânca normal şi este hrănită artificial. Doar un flacon din acest medicament costă 1.700 de lei.

 

A câştigat o bătălie, nu şi... lupta cu boala

Anamaria ne dă tuturor o lecţie de viaţă. Se luptă pentru supravieţuire. O dată a reuşit. Speră ca viaţa să-i surâdă încă o dată şi să o „smulgă” de pe patul de spital. Cu câţiva ani în urmă, Anamaria a suferit o intervenţie chirurgicală la o clinică din Germania, o operaţie la coloana vertebrală. A fost o mare încercare pentru ea, dar şi pentru părinţii ei, Ana şi Petrică, cei care au trecut prin emoţii pe care nu şi le-ar fi închipuit. Anamaria le-a dat atunci prima lecţie de viaţă. Ne-a dat-o tuturor. A făcut faţă operaţiei, riscurilor de a rămâne imobilizată, în cazul unui eşec, şi a zâmbit din nou. Nu pentru totdeauna, nu pentru mult timp, din păcate.
Una dintre fostele colege de serviciu ale tatălui fetei - Petrică Huţuleac (editor imagine la TV Rădăuţi), Alina Ilioi, îşi aminteşte momentul de fericire al tatălui, atunci când copila a revenit acasă, după operaţia din Germania: „A adus-o şi pe la noi la studio, mi-o amintesc: o fetiţă vioaie, cu zâmbetul pe buze şi dezinvoltă. Avea o seninătate în priviri care te surprindea, ştiind că a trecut prin atâtea. Dar acest lucru nu a oprit-o să ofere un zâmbet oamenilor de lângă ea, oamenilor care s-au rugat pentru ea”.

 

O nouă palmă de la viaţă, o nouă încercare

Când nimeni, şi cu atât mai puţin Anamaria, nu se aştepta la o nouă palmă de la viaţă, în urma unei banale lovituri în zona abdomenului, fata a făcut infarct mezenteric şi după patru operaţii a mai rămas cu mai puţin de 12 cm de intestin subţire. „Şi totuşi, această scumpă fetiţă, în vârstă de 12 ani, încă mai visează să meargă la şcoală, să se joace împreună cu ceilalţi copii sau să poată mânca normal. Da, ea speră la nişte lucruri banale, lucruri de care are parte aproape orice copil. Nu şi ea. M-a durut inima când am aflat de această nouă încercare care a căzut peste părinţii ei. O încercare pe care puţini am putea să o suportăm cu zâmbetul pe buze şi cu privirea spre cer”, a scris, pe blogul ei, Alina Ilioi (http://alinailioi.ro/anamaria-hutuleac-lectia-oamenilor-mari/2168).

 

Transplant intestinal, în străinătate

Mama fetiţei, cu care am vorbit ieri la telefon, ne-a spus că Anamaria se simte destul de rău. Sistemul imunitar al fetei este foarte scăzut. Are nevoie de multe vitamine, de tratament foarte scump. Cu vocea înecată în lacrimi, femeia ne-a spus că singura soluţie pentru Anamaria este un transplant intestinal, care se poate face la o clinică din străinătate, Germania, Belgia sau Franţa, dar costurile sunt enorme, peste puterile financiare ale familiei Huţuleac. Transplantul intestinal costă, după primele estimări, circa 100.000 de euro.
În tot acest timp, cea mai curajoasă este Anamaria. O să reproduc încă un fragment din ce a scris Alina Ilioi pe blogul ei, pentru a o ajuta pe Anamaria: „Nu se plânge, nu cârteşte, nu se leapădă. Suportă în tăcere încercarea prin care trece şi speră. Speră că va reveni totul la normalitate. Iar Petrică, de Petrică nu ştiu ce-aş putea să spun. Mi-l imaginez cum stă aplecat deasupra ei, cu lacrimile curgându-i pe obraji şi gândindu-se de ce Dumnezeu a îngăduit aşa ceva peste familia lor. Petrică, ţie îţi spun că Dumnezeu te iubeşte şi că ai un suflet mare, vei trece biruitor. Anamaria, pe tine te pup draga mea şi vom lupta pentru tine”.
Dacă pentru prima operaţie, cea din Germania, Anamaria a fost ajutată de oameni dragi, de oameni care i-au înţeles suferinţa, este momentul ca şi de această dată să fim alături de ea. Necondiţionat. Să privim povestea ei ca pe o lecţie de viaţă. Să îi redăm zâmbetul, să o readucem în mijlocul colegilor de clasă de care îi este dor, să o ajutăm să ajungă în străinătate pentru a face acel transplant, de care depinde viaţa ei. Preţul supravieţuirii este unul mare, dar faptul că Anamaria va trăi şi datorită vouă, a fiecăruia dintre voi, cei care o puteţi ajuta să adune banii pentru operaţie, este înălţător, este nepreţuit.

 

Are nevoie de ajutorul tuturor pentru a supravieţui

Elevii clasei a VI-a A, colegii Anamariei, de la Şcoala Generală Nr. 3 Rădăuţi, împreună cu diriginta lor, profesoara Marcela Popa, au început o campanie umanitară pentru a o ajuta pe Anamaria. Li s-au alăturat şi alţi profesori, elevi din şcoală şi părinţii acestora. Pentru curajul, răbdarea, speranţa, iubirea, curăţenia sufletească, Anamaria merită să fie ajutată. Profesoara Marcela Popa ne-a spus că Anamaria este un copil foarte sârguincios, un copil care a participat mereu la acţiunile extraşcolare, dar că acum are nevoie de ajutorul tuturor pentru a trece de această încercare grea. „Vom continua campania noastră de strângere de fonduri pentru Anamaria. Ea trebuie să ştie că nu am uitat-o şi nu o vom lăsa la greu”, a completat diriginta ei.  
Conturi deschise la Raiffeisen Bank:
Cont în lei RO54 RZBR 0000 0600 0987 7610 – Titular Cont Huţuleac Ana; Cont în euro RO25 RZBR 0000 0600 1419 1431 - Titular Cont Huţuleac Ana; Persoane de contact: Ana Huţuleac: tel. 0742 796 915; prof. diriginte Marcela Popa: tel. 0745 368 170, învăţătoare Zenovia Vacarean: tel. 0742 157 373.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La 12 ani, „captivă” într-un spital din cauza unei boli grave.
 Vizualizări articol: 1250 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
La 12 ani, „captivă” într-un spital din cauza unei boli grave5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei