Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 feb 2012 - Anul XVII, nr. 25 (4930)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Oltean, despre anunţata grevă a opoziţiei: Să-i vedeţi fără hotel, maşină, secretară

Miercuri, 1 Februarie 2012 (15:14:38)

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Ioan Oltean a declarat, miercuri, că aşteaptă să vadă dacă parlamentarii opoziţiei vor fi "într-adevăr în grevă" şi dacă aceştia vor sta "fără cameră la hotel, fără maşină la scară, fără secretare şi fără bani în portofel".

"Deocamdată, aşteptăm să vedem dacă într-adevăr vor fi în grevă şi pe urmă vom discuta. Ei au anunţat că-şi vor da demisia şi nu şi-au dat demisia, aşa că mai aşteptăm. Să-i vedeţi fără cameră la hotel, să-i vedeţi că stau prin gară, să-i vedeţi fără maşină la scară, fără secretare, fără bani în portofel şi pe urmă vom discuta", a spus Oltean, după şedinţa Biroului Permanent al Camerei.

El s-a arătat dezamăgit de faptul că parlamentarii opoziţiei au afirmat că-şi vor da toţi demisia miercuri dar la Biroul Permanent al Camerei doar deputatul Adriana Săftoiu (PNL) şi-a înaintat demisia.

Oltean a declarat că i se pare "corect şi moral" ca parlamentarii care lipsesc din Parlament "din motive care ţin de voinţa lor" să nu beneficieze de salariu şi de facilităţile care decurg din calitatea de deputat.

Întrebat dacă parlamentarii opoziţiei ar primi salariu în cazul în care nu vor participa la şedinţele forului legislativ, Olteanu a răspuns: "Dacă nu mergeţi la serviciu vi se plăteşte salariul? Nu vi se plăteşte. Mi se pare normal ca şi cei care lipsesc din Parlament din motive absolut care ţin de voinţa lor să nu beneficieze de salariu, de facilităţile care decurg din calitatea de deputat. Aşa mi se pare corect şi aşa mi se pare moral".

Liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa, a anunţat conducerea Camerei că opoziţia începe boicotarea activităţii Legislativului, iar la întrebările ziariştilor privind sumele pe care le vor încasa şi dacă le va fi achitată cazarea, el a răspuns iritat şi le-a catalogat ca fiind "tendenţioase".

Mircea Duşa a declarat, după şedinţa Biroului Permanent al Camerei, că a anunţat conducerea forului legislativ că parlamentarii opoziţiei vor începe de miercuri protestul la adresa puterii, adică nu vor participa la şedinţele de plen, de comisii şi ale Biroului.

Duşă a arătat însă că opoziţia îşi va desemna reprezentanţii în noul Birou Permanent al Camerei Deputaţilor, care este ales la începutul fiecărei sesiuni parlamentare.

"Am anunţat că vom începe de astăzi protestul nostru parlamentar împotriva faptului că cei de la putere nu înţeleg să asculte strada şi să-şi dea demisia", a declarat Mircea Duşa.

El a fost iritat de întrebările ziariştilor legate de veniturile pe care le vor încasa parlamentarii opoziţiei în cazul în care nu participă la lucrările Parlamentului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oltean, despre anunţata grevă a opoziţiei: Să-i vedeţi fără hotel, maşină, secretară.
 Vizualizări articol: 538 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oltean, despre anunţata grevă a opoziţiei: Să-i vedeţi fără hotel, maşină, secretară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei