Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 feb 2012 - Anul XVII, nr. 25 (4930)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MP: Expertiza în cazul accidentului lui Huidu s-a plătit în decembrie şi va fi gata în martie

Miercuri, 1 Februarie 2012 (18:04:53)

Costul expertizei tehnice în cazul accidentului rutier provocat de fostul realizator TV Şerban Huidu, soldat cu trei victime, a fost plătit în cursul lunii decembrie 2011, urmând a fi efectuată în termen de 80 de zile, informează Biroul de presă al Parchetului instanţei supreme.

Şerban Sebastian Huidu este acuzat de ucidere din culpă (trei victime), în urma accidentului de circulaţie petrecut pe raza localităţii Timişul de Sus, judeţul Braşov.

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie informează că în acest caz "s-a dispus efectuarea unei expertize tehnice privind împrejurările în care s-a produs accidentul rutier. Obiectivele expertizei dispuse au avut în vedere inclusiv cererile formulate de aparţinătorii victimelor".

"În cadrul efectuării acestei expertize s-au desfăşurat activităţi care au inclus şi un experiment judiciar, ce a avut loc în cursul lunii ianuarie 2012 la locul producerii accidentului, la care au participat reprezentanţi ai părţilor implicate şi apărătorii acestora. Expertiza dispusă urmează a fi efectuată în termen de 80 de zile de la momentul achitării costului. În cursul lunii decembrie 2011 costul a fost achitat", precizează sursa citată.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov au făcut demersuri şi au solicitat reducerea perioadei de timp necesară efectuării expertizei în vederea realizării scopului de soluţionare cu celeritate a cauzei.

Experţi ai Laboratorului interjudeţean din cadrul Institutului Naţional de Expertiză Criminalistică au comunicat faptul că din cauza volumului mare de activitate şi faptului că au competenţă extinsă la nivelul mai multor judeţe nu pot finaliza expertiza într-un termen mai scurt decât cel comunicat.

În cadrul cercetărilor au fost audiaţi mai mulţi martori, au fost depuse, în parte, actele medicale ale învinuitului traduse, urmând ca, după depunerea tuturor actelor medicale, să se dispună efectuarea unei expertize medico-legale cu privire la capacitatea învinuitului de a conduce autoturisme pe drumurile publice, mai spune sursa citată.

La efectuarea actelor de cercetare penală au asistat şi apărători ai părţilor vătămate, alături de cei ai învinuitului.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov au dispus, în 18 octombrie 2011, începerea urmăririi penale faţă de Şerban Sebastian Huidu.

"Din probatoriul administrat până în acest moment al urmăririi penale a rezultat faptul că, la data de 16 octombrie 2011, în timp ce se deplasa pe DN 1, în dreptul kilometrului 149 din direcţia Predeal spre Braşov, aflat la volanul unui autoturism, învinuitul, în urma neadaptării vitezei la condiţiile de drum (carosabil ud), a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu o Dacia Logan ce venea din sens opus. În urma impactului a rezultat decesul ocupanţilor autoturismului Logan", arată sursa citată.

În dosar au fost formulate concluziile medico-legale privitoare la decesul celor trei victime, stabilindu-se că moartea a fost violentă, fiind cauzată de hemoragii interne şi externe, consecutive, în principal, din cauza rupturilor de organe interne.

De asemenea, la dosar au fost depuse şi rapoartele de expertiză medico-legală întocmite pentru celelalte persoane implicate în accident, stabilindu-se că cei doi minori au suferit leziuni ce necesită pentru vindecare sub zece zile de îngrijiri medicale (fapt ce nu atrage răspunderea penală), iar celelalte două pasagere ale autoturismului au avut leziuni ce necesită pentru vindecare sub 60 de zile de îngrijiri medicale, precizând că nu formulează plângere prealabilă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MP: Expertiza în cazul accidentului lui Huidu s-a plătit în decembrie şi va fi gata în martie.
 Vizualizări articol: 502 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MP: Expertiza în cazul accidentului lui Huidu s-a plătit în decembrie şi va fi gata în martie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei