Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 feb 2012 - Anul XVII, nr. 25 (4930)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Procurorul Max Bălăşescu, reţinut pentru că ar fi primit bani de la vrăjitoare

Miercuri, 1 Februarie 2012 (13:33:57)

Procurorul Max Bălăşescu de la Parchetul Tribunalului Ilfov a fost reţinut pentru că ar fi primit 50.000 de euro de la vrăjitoarele Vanessa şi Melisa să le scape de dosar, au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

La solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Consiliul Superior al Magistraturii a emis, miercuri, aviz de reţinere pe numele procurorului Max Bălăşescu, delegat la Parchetul Ilfov de la Parchetul Tribunalului Bucureşti.

În 21 decembrie 2011, Curtea de Apel Bucureşti a decis arestarea vrăjitoarele Roxana Lider, cunoscută drept Vanessa, şi Rada Mincă, cunoscută drept Melisa, precum şi a lui Ion Constantin şi Sava Craiff Buzea pentru înşelăciune şi şantaj, respectiv complicitate la aceste două infracţiuni.

Vrăjitoarele au fost arestate în urma sesizării Oanei Zăvoranu, care a reclamat la poliţie că a fost înşelată de cele două.

Pentru a obţine o soluţie favorabilă în dosar, cele două vrăjitoare l-ar fi plătit pe procurorul Bălăşescu, potrivit surselor citate.

Iniţial, magistratul ar fi cerut 100.000 de euro, însă ar fi primit jumătate.

La ora transmiterii acestei ştiri, procurorul Bălăşescu este audiat de procurorii anticorupţie.

Vrăjitoarele Roxana Lider şi Rada Mincă au convins-o pe Oana Zăvoranu că autoturismul şi aurul pretinse vor fi arse pentru reuşita ritualurilor, spunându-i că bunurile sunt "de la diavol", scriu judecătorii Curţii de Apel Bucureşti în motivarea deciziei de arestare preventivă.

Curtea de Apel Bucureşti a arată motivarea deciziei de arestare a vrăjitoarelor că, în realitate, autoturismul a fost vândut succesiv de către cele două vrăjitoare, către persoane din anturajul lor, la fel întâmplându-se şi cu aurul cumpărat de Zăvoranu pentru a fi topit în cadrul ritualurilor.

Magistraţii CAB fac referire la înregistrarea convorbirii dintre vrăjitoarea Melisa şi concubina inculpatului Craiff Sava Buzea.

"M.M (n.n. - concubina lui Craiff Sava Buzea): - Aşa a spus că din cauza banilor de la Dal. (nota procurorilor - Lider Roxana, zisă Vanessa), suntem executaţi toţi patru din familie.

Melisa - Le-am băgat eu 200.000 euro în familie. Am luat ceva din 200.000 de euro? Nimic. Spune-mi şi mie. Din 200.000 euro - 120 plus 30 plus maşina, din 250.000 care i-am luat de la ea ( nota procurorilor - partea vătămată, Ioana Zăvoranu), eu personal dacă m-am ales cu ceva"

Într-o altă convorbire, purtată în data de 29 noiuembrie 2011 între Rada Mincă, zisă Melisa, şi concubina inculpatului Craiff Sava Buzea, vrăjitoarea i se plânge acesteia că nu a rămas "decât cu aurul", deşi îi luase Oanei Zăvoranu 200.000 de euro.

"Melisa - De ce nu mi-ai spus şi mie ca o soră adevărat, soro, dacă ei au luat după urma ta 120.000 euro şi pe maşină 40.000 euro luaţi de pe urma ta, cum de eşti nebună să le dai şi apartamentul şi să nu iei nimic; din 200.000 euro luaţi de mâna mea de la Oana. (n.n. - Zăvoranu) eu nu am rămas decât cu aurul. Pur şi simplu mi i-au luat cu japca din mână şi nu mi-au dat nimic.

M. M. - Şi acum ce vrei?

Melisa: - M-ai pus de-am dat şi apartamentul şi şi-a luat Nat( nota procurorilor - M. R., zis N.) altă maşină de 30.000 euro. ?"

Din alte interceptări ale convorbirilor telefonice rezultă că inculpaţii Craiff Sava Buzea şi Ion Constantin au fost interpuşi ai vrăjitoarelor, judecătorii reţinând că aceştia au acţionat cu complicitatea celor două.

Ion Constantin: - Ca să-ţi povestesc despre nebuna! (n.n. - Oana Zăvoranu.)

Roxana Lider, zisă Vanessa: - E vreo problemă, ceva?

Ion Constantin: - Nu! Să-ţi zic şi ţie că... A fost acolo, ea!... Şi, ...«ai desfăcut» Căci, spunea ţiganul că o «desface» pentru banii ăia; căci mi-a dat telefon Nat (nota procurorilor - M.RE.) şi a vorbit cu mine.

Roxana Lider - Eu nu am «desfăcut», căci sunt tocmai la Târgşor, la Ploieşti."

În data de 27 noiembrie 2011 inculpatul Ion Constantin dialoga cu o altă persoană despre suma de bani pe care a împrumutat-o pe Oana Zăvoranu şi despre procesul de executare silită a apartamentului acesteia.

"Ion Constantin: - Păi, da' îi băgăm noi în seamă, ai înnebunit? Noi avem alte planuri, n-ai văzut pe Z.? Ai văzut cu Z., cu... O.Z., ai văzut? N-ai văzut? (n.n. - Oana Zăvoranu)

Domn: - Nu.

Ion Constantin: - E n-ai... şi-a pierdut casa la...la amanet la alea, n-ai văzut?

Ion Constantin: - Am intrat prin cineva, ce vrei? Asta e. Eu cu cineva combinat intr-o afacere şi am intrat. Ia să vezi tu cum zice Constantin Ion din Chitila.

Domn: - Cum?

Ion Constantin: Constantin Ion din Chitila.

Domn: - Ce e cu el?

Ion Constantin: El e. El e cel care o sponsorizează pe O. Z.

Domn: - Deci... Constantin Ion sponsori...a..., cum ai zis?

Ion Constantin: Am sponsorizat-o, mă. Am împrumutat-o.

Domn: - Şi, casa nu i-ai luat-o, de, deocamdată.

Ion Constantin: - Sunt...sunt în executare. Am fost la licitaţie.

Domn: - Bă, eşti nebun?! c...

Domn: - Şi câţi bani trebuie să-ţi dea ca să nu... să nu-i mai iei casa?

Ion Constantin: O sută optzeci de mii de euro.

Domn: - O sută optzeci de mii de euro? Bine, nu i-ai dat tu atâta.

Ion Constantin: (râde) Ardă-te-ar gazu'! "

Curtea de Apel Bucureşti reţine, în motivarea deciziei de arestare preventivă a Radei Mincă şi a Roxanei Lider că prin înşelăciune au indus în eroare părţile vătămate din dosar, susţinând că bunurile sunt "de la diavol" şi că trebuie să scape de ele prin ritualuri.

"Nu lipsit de importanţă în examinarea activităţii infracţionale a inculpaţilor este faptul că bunurile în cauză au fost identificate la locuinţa acestora în cadrul percheziţiilor efectuate, ceea ce demonstrează încă odată că activitatea inculpatelor a depăşit activitatea de vrăjitorie", arată magistraţii în documentul citat.

Judecătorii admit că activitatea de vrăjitorie nu este pedepsită de lege, însă reţin că faptele comise de cele două vrăjitoare se circumscriu infracţiunilor de înşelătorie şi şantaj, pentru că acestea au profitat de credulitatea părţilor vătămate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Procurorul Max Bălăşescu, reţinut pentru că ar fi primit bani de la vrăjitoare.
 Vizualizări articol: 535 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Procurorul Max Bălăşescu, reţinut pentru că ar fi primit bani de la vrăjitoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei