Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 feb 2012 - Anul XVII, nr. 25 (4930)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Utilizări inedite pentru votcă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Votca, una dintre băuturile alcoolice prin excelenţă, ascunde mult mai multe secrete decât ne-am putea imagina.
Potrivit it.lifestyle.yahoo.com, această băutură alcoolică, folosită atât ca ingredient în cocteiluri sofisticate, dar consumată şi simplă, cum este tradiţia în ţările est-europene, mai ales în Rusia, are în palmares şi alte utilizări inedite, apărute de-a lungul istoriei sale seculare.
Metodele de fabricare a votcii erau destul de primitive iniţial, astfel că băutura conţinea destul de multe impurităţi. Pentru a masca acest inconvenient, primele distilerii foloseau fructe şi chiar ierburi în fabricarea băuturii. Ulterior, în procesul de fabricaţie s-a adăugat albuş de ou sau lapte. Însă, dincolo de utilizarea ca băutură alcoolică, votca şi-a demonstrat utilitatea şi în alte situaţii. În Suedia, originea producerii de votcă este strâns legată de fabricarea... prafului de puşcă. Mai mult de atât, atunci când distileriile au primit aprobarea de a produce băuturi alcoolice la scară largă, a fost semnat un acord pe baza căruia producătorii de praf de puşcă aveau prioritate în faţa celorlalţi consumatori.

 

Remediu imediat şi eficient pentru erupţii cutanate

Iar beneficiile utilizării acestei licori minune nu se opresc aici. După cum bine ştim, şi o banală ieşire în aer liber poate presupune mici riscuri: unul dintre micile inconveniente este „întâlnirea” cu plante urticante. Dintre toate, una dintre cele mai periculoase este iedera urticantă, care poate provoca erupţii cutanate chiar şi de lungă durată. Votca este un remediu imediat şi eficient. Este suficient să o aplicaţi pe zona afectată. De asemenea, această băutură este utilă şi în cazul în care aţi fost înţepat de meduze.

 

Utilizări ascunse

În cazul în care doriţi ca geamurile dumneavoastră sau seturile de ceşti de cafea să strălucească, dar nu aţi avut timp să cumpărați un spray special, nici o problemă. Luaţi o cârpă moale, umeziţi-o în votcă şi ştergeţi uşor geamul sau porţelanul. Rezultatul nu vă va dezamăgi.
Iar „talentele” acestei băuturi nu se opresc aici. Dacă vi se pare că florile se usucă sub ochii dumneavoastră, ar exista o soluţie. Puneţi în ghiveci câteva picături de votcă şi o linguriţă de zahăr şi şansele să rezolvaţi situaţia sunt destul de ridicate. De asemenea, dacă încercaţi să scăpaţi de insecte, votca poate fi salvarea dumneavoastră. Pentru că insecticidele industriale pot afecta şi sănătatea, mulţi oameni au recurs la remediile naturale pentru a ţine la distanţă muştele şi ţânţarii. De exemplu, puneţi votcă într-un vaporizator și pulverizaţi direct spre musafirii nedoriţi. Sau, după duş, puteţi pulveriza uşor pe piele şi, în acest fel, veţi ţine la distanţă enervantele insecte.

 

Efecte miraculoase pentru podoaba capilară

Un proverb rus spune „nu există femei urâte. Depinde doar de câtă votcă bei”. Chiar dacă proverbul are şi un puternic sens misogin, în fond, acesta conţine şi o doză de adevăr, în sensul că această băutură alcoolică acţionează ca un balsam şi are efecte miraculoase pentru podoaba capilară. Este suficient să adăugaţi câteva picături în şampon şi veţi avea un păr mai strălucitor ca niciodată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Utilizări inedite pentru votcă.
 Vizualizări articol: 2509 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Utilizări inedite pentru votcă5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Oligofren trimis de
( 1 feb 2012, 12:37:02
ca nu stii sa scrii corect numele bauturii e scuzabil, dar dupa ce ti-am mai spus odata ca se scrie (si pronunta) vodca si nu "votca" iar tu persisti in greseala, atunci esti oligofren. Se poate deduce si dupa sursa "de mare incredere" pe care o citezi. Mai ia o vodca!
1.1  RE: Oligofren trimis de
( 1 feb 2012, 16:07:36
de ce spui asemenea lucruri? mergi si te uita in DEX, ai sa vezi ca nu exista cuvantul vodca! de ce nu te informezi inainte de a jigni?
1.2  RE: Oligofren trimis de
( 1 feb 2012, 20:39:59
Eu vietuiesc de ceva vreme pe lumea asta si am trait toate siluirile la care e supusa limba romana. Asa cum arata si GEMMA, forma de baza, si singura acceptata pana in 1990, este Vodca, insa puturosenia romanilor in a pronunta cuvintele straine fie conform foneticii tarii de origine fie conform ortografiei (vezi Don Juan- Don Huan) a determinat detestabila Academie sa accepte si variantele intrate in uz. De aceea auzi sanvis, dandvis, sandvici, sanvici pentru ca majoritate sunt acceptate. In curand va accepta si gref in loc de grapefruit, pentru ca - nu-i asa - 90% din populatia tarii asa pronunta numele fructului.
Astfel ajungem ca regula sa o stabileasca plebea si nu Academia, al carei rol se reduce la a consemna si consfinti din cand in cand schilodirea limbii romane.
1.3  RE: Oligofren trimis de
( 2 feb 2012, 09:18:31
Ei, așa da comentariu!
însă nu trebuie să uităm că regulile de bază ale limbii române sunt:
1. Scrierea fonetică
2. Citirea ortografică.
(francezii fac un titlu de mândrie din adaptarea la specificul limbii franceze a tuturor neologismelor, mergându-se chiar până la adaptarea la regulile de pronunție chiar și a substantivelor proprii - ex. Michael Jackson devine Michel Jacson).
Prin adaptarea fonetică a cuvintelor împrumutate din alte limbi se realizează, printre altele, și îmbogățirea vocabularului.
Granița dintre stâlcirea limbii și împrumuturile din alte limbi este aproape imperceptibilă. „Înstanța” îndrituită să se pronunțe este ... Academia Română!
2.   Ei nu zău! Pe cuvântul tău de haretist! trimis de
( 1 feb 2012, 13:13:46
VODCĂ - s.f - votcă
VOTCĂ , votci, s.f. Rachiu foarte tare făcut din alcool de cereale și din apă cu duritate scăzută [var.: vodcă, vutcă, s.f.] din rus. vodka

ia CERCETEAZĂ tălică și „împinge o părere” despre care este forma de bază în limba romănă și care este variantă!
3.   Vodka trimis de
( 1 feb 2012, 14:17:36
Vodka este prin excelenta o bautura alcoolica pentru alcolisti!
3.1  RE: Vodka trimis de
( 1 feb 2012, 14:34:32
apșoară - diminutiv al cuvântului rusesc apă (voda)
romanizat sub forma VOTCĂ.
(probabil fiindcă se dă în schimbul votului!)
Iar termenul încetățenit pentru persoana care consumă alcool în exces este ... ALCOOLIC.
Nici alcoolist dar nici alcolist!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei