Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 ian 2012 - Anul XVII, nr. 5 (4910)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc a prezentat priorităţile PDL în 2012: Cheia succesului este parteneriatul cu Traian Băsescu

Luni, 9 Ianuarie 2012 (14:14:57)

Premierul Boc a declarat, luni, că priorităţile PDL în 2012 sunt locurile de muncă şi modernizarea statului prin revizuirea Constituţiei, reorganizarea administrativă, Legea sănătăţii, reforma companiilor de stat, consolidarea reformei fiscale, cheia succesului fiind parteneriatul cu Traian Băsescu.

Boc a făcut aceste precizări după şedinţa BPN al PDL.

El a arătat că în Constituţie trebuie prevăzute reducerea numărului de parlamentari, Parlamentul unicameral precum şi deciziile luate în Acordul financiar-european.

Preşedintele PDL a spus că reoganizarea administrativ-teritorială trebuie finalizată în 2012 şi că extrem de importantă este adoptarea Legii sănătăţii.

Potrivit lui Boc, companiile de stat trebuie să aducă bani la buget, nu să consume bani de la buget şi acest lucru se poate face printr-o reformă programată de Guvern.

În privinţa consolidării reformei fiscale, Emil Boc a spus că vor fi îndeplinite obiectivele stabilite în bugetul de stat privind încadrarea în ţinta de deficit şi creşterea economică.

El a mai spus că din perspectiva locurilor de muncă se impun măsuri privind absorbţia fondurilor europene şi susţinerea investiţiilor.

Prim-ministrul a arătat că din fondurile europene se vor realoca bani pentru reabilitarea blocurilor de locuinţe şi va fi susţinut mediul de afaceri prin garanţii de stat şi programe guvernamentale.

"Doresc ca şi în 2012 să se intensifice activitatea de luptă împotriva evaziunii fiscale", a mai spus Emil Boc.

El a arătat că aceste măsuri vor permite asigurarea stabilităţii ţării în contextul europen dificil şi că PDL trebuie să explice mai bine în 2012 măsurile luate până acum de Guvern.

Emil Boc a spus că Guvernul Tăriceanu a luat măsuri în 2008 care au deschis calea colapsului economic, explicând că a majorat într-un singur an cheltuieli permanente cu pensiile şi salariile fără a avea venituri permanente.

"Asta a făcut guvernul Tăriceanu, a majorat pensiile şi salariile fără să aibă banii necesari. A folosit banii din privatizarea BCR uitând că nu are venituri permanente. Din 2000 încoace plătim factura chermezelor date de guvernul Tăriceanu", a mai spus Emil Boc.

El a mai arătat că proiectele PDL de modernizare a României şi de asigurarea locurilor de muncă se vor realiza în parteneriat cu preşedintele Traian Băsescu, aceasta fiind "cheia succesului".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc a prezentat priorităţile PDL în 2012: Cheia succesului este parteneriatul cu Traian Băsescu.
 Vizualizări articol: 281 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc a prezentat priorităţile PDL în 2012: Cheia succesului este parteneriatul cu Traian Băsescu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei