Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 ian 2012 - Anul XVII, nr. 5 (4910)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ţeapă

Bătrână înşelată grosolan, după ce a ajutat cu bani trei „unguri”, care spuneau că au un prieten în spital

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O bătrână în vârstă de 73 de ani a fost înşelată cu suma de 900 de lei de către trei indivizi, un bărbat şi două femei, care au abordat-o explicându-i că sunt unguri şi au nevoie de ajutor, pentru un prieten internat la Spitalul Judeţean Suceava.
Victima, Irina C., din municipiul Suceava, a anunţat înşelăciunea sâmbătă, în jurul orei 17.30, când fapta era comisă deja de aproximativ patru ore.

 

Bătrâna, abordată de „unguri” în staţia de la Grup  

Din verificările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că femeia se afla în staţia de autobuz de la Grupul Şcolar, iar lângă ea a oprit un autoturism de culoare neagră, din care, un individ care vorbea stâlcit româneşte a întrebat-o în ce direcţie este Spitalul Judeţean Suceava.
Bărbatul a intrat în vorbă cu femeia şi i-a explicat că sunt cetăţeni unguri şi au un coleg internat în spital, victimă a unui accident rutier. Au rugat-o insistent pe bătrână să-i însoţească până la spital şi i-au explicat că au nevoie urgent de bani româneşti, pentru a plăti operaţia prietenului aflat în stare gravă. Credulă şi dorind să facă un bine, victima a acceptat să-i ajute. A mers cu maşina celor trei acasă, de unde a luat o sută de lei, iar ulterior a scos de pe card încă 800 de lei. În total, 900 de lei, bani pe care bătrâna i-a dat celor trei, în schimbul unei genţi în care, a crezut ea, se afla o sumă importantă în valută.    

 

Coli de hârtie în locul importantei sume în valută   

Inspectorul Ionuţ Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a explicat cum au decurs lucrurile ulterior: „Cele trei persoane au condus reclamanta înapoi la domiciliul ei şi i-au promis că  se vor întoarce după două ore şi vor restitui banii, însă nu au făcut acest lucru. În geanta lăsată reclamanta a găsit mai multe coli de hârtie. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului”.
După ce a reuşit să deschidă cu greu geanta lăsată de cei trei şi a realizat că a fost înşelată, bătrâna de 73 de ani a alertat poliţia.

 

Un alt bătrân din Suceava, înşelat cu 25.000 de lei de doi „italieni”

Ţepele de acest gen, cu bătrâni înşelaţi de falşi străini care au nevoie urgent de bani româneşti, s-au mai petrecut din păcate în judeţul Suceava.   
Cel mai recent exemplu este un caz din luna noiembrie a anului trecut. Atunci, un bătrân în vârstă de 75 de ani, tot din Suceava, a fost prădat de aproape un sfert de miliard de lei vechi, autori fiind un bărbat şi o femeie care au pătruns în casa vârstnicului după ce l-au convins că sunt italieni şi au nevoie urgent de ajutor.
Faptele s-au petrecut puţin altfel, însă au plecat de la acelaşi mod de operare.
Vârstnicul a fost abordat de cei doi „italieni” pe stradă, spunându-i că au nevoie de lei pentru a ajuta un şofer care a suferit un accident rutier şi este la spital. Chipurile aveau doar valută, echivalentul a 1.500 de lei, şi l-au rugat pe bătrân să le schimbă urgent banii.
Septuagenarul i-a chemat în casă pe cei doi, iar femeia l-a rugat să îi dea o cană cu apă, atrăgându-l pe proprietar în bucătărie. A fost momentul în care individul care o însoţea a rămas singur. A pătruns în dormitor şi de pe un raft din şifonier a sustras o mapă în care se aflau 1.255 de euro, 718 dolari şi 17.470 de lei, în total puţin peste 25.000 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bătrână înşelată grosolan, după ce a ajutat cu bani trei „unguri”, care spuneau că au un prieten în spital.
 Vizualizări articol: 1951 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Bătrână înşelată grosolan, după ce a ajutat cu bani trei „unguri”, care spuneau că au un prieten în spital5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asta e trimis de
( 9 ian 2012, 12:20:28
... si uite asa mama prostilor, care e tot timpul gravida, a mai fatat doi prostani. La cat mai multi, spre bucuria smecherilor!
2.   Cine face ca ea, ca ea sa pateasca! trimis de
( 9 ian 2012, 12:28:09
Asa ii trebuie! Pe langa prostia de care a dat dovada si care nu are nici o scuza cum pana mea i-a trecut prin cap sa ajute unguri? Pacat ca nu i-au luat mai multi bani, sa-i fie invatatura de minte. Daca babatia asta proasta mergea in Miercurea-Ciuc si patea ceva, crede ca bozgorii ar fi ajutat-o?
3.   Big brother trimis de
( 9 ian 2012, 13:57:59
Tot voi il laudati pe umflatu' din Areni ca a impanzit orasul cu camere de supraveghere.Un ziarist competent s-ar interesa daca politia a identificat masina neagra.Or fi minoritarii care stau in Obcini langa Ambianta...aia au un 607 negru...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei