Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 ian 2012 - Anul XVII, nr. 5 (4910)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Timp de trei ani

Patronul firmei de reşapat cauciucuri din Slobozia şi-a bătut joc de autorităţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fabrica de reşapat cauciucuri din Slobozia, comuna Grăniceşti, care a fost la un pas să ardă în totalitate la sfârşitul săptămânii trecute, a funcţionat ilegal de câţiva ani din punctul de vedere al securităţii la incendii. Acest lucru a fost confirmat de şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava, colonelul Ioan Burlui, care ne-a declarat că firma care are fabrica de cauciucuri de la Slobozia, SC Supermag Imperial SRL Câmpulung Moldovenesc, nu deţine autorizaţie de securitate la incendii, deşi în ultimii trei ani a fost somată şi amendată în mai multe rânduri pentru a intra în legalitate.
Practic, în toţi aceşti ani, patronul firmei, Nelu Hânţar, şi-a lăsat angajaţii să lucreze în condiţii care le-au pus viaţa în pericol în orice moment şi nu a luat în considerare nici una dintre avertizările celor de la ISU Suceava.
Colonelul Ioan Burlui a explicat că în momentul în care Nelu Hânţar a demarat investiţia de la Slobozia, ISU Suceava i-a dat acestuia un aviz, în baza documentaţiei de proiectare şi de construcţie a fabricii. Ioan Burlui a spus că în acel aviz erau menţionate toate condiţiile pe care fabrica de reşapare cauciucuri ar fi trebuit să le îndeplinească din punctul de vedere al securităţii la incendii în momentul în care ar fi fost pusă în funcţiune. „Cu toate acestea, când inspectorii noştri au fost în control, au constatat că măsurile de securitate la incendii impuse prin avizul dat la documentaţia de proiectare nu erau îndeplinite. Mai mult, la vremea respectivă am constatat că întreaga capacitate de producţie a fabricii era mai mare decât cea din proiect”, a explicat inspectorul-şef al ISU Suceava.
Colonelul Ioan Burlui a mai spus că în condiţiile în care patronul firmei SC Supermag Imperial SRL nu a respectat cerinţele ISU Suceava, avizul dat de această instituţie înainte de începerea investiţiei este nul de drept.
Burlui a mai precizat că în ultimii trei ani inspectorii ISU Suceava au verificat de mai multe ori fabrica de reşapat cauciucuri din Slobozia, de fiecare dată fiind aplicate amenzi contravenţionale pentru nerespectarea securităţii la incendii. Mai mult, deşi inspectorii ISU Suceava au stabilit măsuri pentru intrarea în legalitate a fabricii, acestea au fost desconsiderate în mod repetat de patronul firmei.
Patronul fabricii, Nelu Hânţar, nu  a răspuns ieri la telefon pentru  a-şi expune puntul de vedere.

 

Inspectorii ISU au constat nereguli la centrala termică a fabricii

Trebuie subliniat că incendiul produs la sfârşitul săptămânii trecute la fabrica de reşapat cauciucuri din Slobozia ar fi putut fi evitat dacă patronul firmei Supermag Imperial SRL ar fi dus la îndeplinire măsurile impuse de ISU Suceava. Colonelul Ioan Burlui ne-a declarat că la sfârşitul anului trecut, în data de 21 decembrie 2011, inspectorii ISU Suceava au efectuat un nou control la fabrica din Slobozia, una dintre neregulile constatate fiind chiar la centrala termică, locul de unde a izbucnit incendiul de vineri.
Ioan Burlui a precizat că actul de control al inspectorilor ISU Suceava nu a putut fi încheiat, deoarece nu a fost semnat de patronul firmei, Nelu Hânţar, acesta fiind plecat în străinătate. „Inspectorii noştri au sesizat faptul că erau probleme la centrala termică”, a subliniat şeful ISU Suceava. El a mai adăugat că fabrica de cauciucuri din Slobozia nu dispune de instalaţii de stingere automată a incendiilor şi nici de sisteme de detectare automată a fumului sau a flăcărilor.

 

O comisie formată din ordinul prefectului a demarat o anchetă la fabrica din Slobozia

Nu în ultimul rând, trebuie spus că prefectul judeţului Suceava, Sorin Popescu, a emis un ordin prin care o comisie formată din specialişti de la mai multe instituţii a demarat o anchetă la fabrica de reşapat cauciucuri din Slobozia. Verificările sunt efectuate de specialişti ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Gărzii de Mediu, Inspectoratului de Stat în Construcţii, un raport final urmând să fie prezentat în zilele următoare.
Reamintim că la sfârşitul săptămânii trecute, în dimineaţa zilei de vineri, fabrica din Slobozia a fost la un pas să ardă în totalitate, în urma unui incendiu izbucnit din cauza sistemului de alimentare a cazanului centralei termice, care prezenta scurgeri de combustibil lichid. În incendiu au ars scurgeri de combustibil lichid din rezervoarele centralei termice, pe o suprafaţă de aproximativ 2.000 de metri pătraţi, precum şi stive de anvelope, cu o înălţime de aproximativ trei metri, dispuse pe o suprafaţă de aproximativ 900 de metri pătraţi. De asemenea, s-au degradat clădirea centralei termice, utilaje şi instalaţii din hala vulcanizare, pereţii halei, pe o suprafaţă de 200 mp, şi izolaţia clădirii, pe o suprafaţă de 50 mp.
Pentru stingerea incendiului izbucnit la fabrica din Slobozia au intervenit 97 de pompieri militari şi 23 de pompieri civili, care au intervenit cu 26 de autospeciale. Incendiul de la sfârşitul săptămânii trecute s-a produs la jumătate de an după un alt eveniment deosebit de grav, o explozie care a avut loc la aceeaşi fabrică. Explozia s-a produs la un tocător din incinta fabricii, iar în urma incendiului doi oameni au murit şi altul a fost grav rănit.

 

Autorităţile iau în calcul închiderea fabricii până la intrarea în legalitate

Şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava, Ionuţ Creţuleac, ne-a declarat în cursul zilei de ieri că specialiştii acestei instituţii au început verificările la fabrica de reşapat cauciucuri din Slobozia, existând posibilitatea ca activitatea acesteia să fie sistată. „Luăm în considerare şi această variantă. Vom verifica dacă sunt respectate cerinţele cu privire la securitatea şi sănătatea în muncă, pentru că incendiul produs vineri se putea transforma într-un dezastru, mai ales că acolo lucrau peste 100 de oameni”, a spus Creţuleac.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patronul firmei de reşapat cauciucuri din Slobozia şi-a bătut joc de autorităţi.
 Vizualizări articol: 1443 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Patronul firmei de reşapat cauciucuri din Slobozia şi-a bătut joc de autorităţi5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bani,bani,bani trimis de
( 9 ian 2012, 11:30:50
daca pe un amarat i-l prinde cu ceva mult mai mic ,minuscul repede activitate suspendata 3 luni
aici vorbim de pierderea de vieti omenesti, din cauza conditiilor de munca
costurile care au fost facute pt a stinge acest incendiu
auzi la ei LUAM IN CONSIDERARE si suspenadrea activitatii huuuuuu nenorocitilor
2.   Inevitabil trimis de
( 9 ian 2012, 11:45:11
era o chestiune de timp, toata lumea care e de prin zona si nu a stat in padure in ultimii ani stie ce poama de om e nesimtitul asta! cat respect are pentru oameni! din pacate a uns unde trebuie si a mai dus-o pana acu!
3.   Rautate trimis de
( 9 ian 2012, 12:59:51
Oameni buni ! Daca cunoasteti atat de multe si va credeti atat de destepti construiti-va voi o fabrica si angajati voi 300 de oameni....vorbiti in necunostinta de cauza. Daca s-ar inchide fabrica fiecare om care lucreza acolo mai tine 3-4 persoane in spatele lor,ce-ar trebui sa faca acei oameni ? Sa iasa la cersit ? De ce vedeti paiul din ochiul vecinului si nu vedeti barna din ochiul vostru ? Dar invidia e mare !
3.1  RE: Rautate trimis de
( 9 ian 2012, 14:13:21
Skylaci, "rautate"?! Ai lucrat/lucrezi tu acolo? Io da, am lucrat timp de o saptamana, apoi mi s-a spus sa stau acasa, ca voi fi contactat telefonic atunci cand se va deschide filiala din Suceava, bineinteles ca nu am fost sunat, dar nicii banii pt. care am muncit, (acolo nu e deloc usor!), nu i-am mai vazut! Daca nu le-a placut cum lucrez, de nu m-au trimis acasa dupa prima zi, a? (nu ma refer la patron, ci la cel care "m-a angajat", ing. Cojocarasu, daca nu ma-nsel, dupa ce am obs ca s-a deschis firma din sv, l-am sunat sa-l intreb, daca nu ma angajeaza, macar imi da banii pe cat am lucrat, iar d-lui mi-a inchis telefonul!) . FUCK YOU rROMANIA!
4.   CONFIRMARE trimis de
( 9 ian 2012, 14:03:00
CU GARDA DE MEDIU ,SE POATE REZOLVA USOR,NUMAI PRETUL ,,TAXEI DE DISCRETIE'' SA FIE ,,CORECT''!
5.   @Iisus trimis de
( 9 ian 2012, 16:06:16
De bun ce-ai fost nu te-au ținut La munca....mă gândesc.
6.   IISUS trimis de
( 9 ian 2012, 17:22:23
IISUS nu ai fost angajat pentru ca veneai baut la munca, te ascundeai dupa stivele de anvelope, nu aveai nici un fel de aptitudini pentru activitatea pe care trebuia sa o prestezi. Ti s-a oferit, timp de cateva zile, sansa de a dovedi ca poti sa prestezi o anumita activitate, dupa care s-a renuntat la tine pentru ca, noi, colegii tai, trebuia sa lucram si pentru tine. Noi, colegii cu care lucrai, am fost angajati la filiala din Suceava, concluzia este simpla, o poti trage singur.
7.   Pt Skylaci si dorusv trimis de
( 9 ian 2012, 20:54:51
Ba! Daca sugeti mielu' macar sugeti-l singuri! Mmuuuuu- eeeeeeeeeeeee ba! Asta meritati!
8.   @TRUBADUR trimis de
(10 ian 2012, 09:44:28
O singura datorie are omul ! Sa nu fie prost !
Se pare c-o sa mori dator...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei