Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 ian 2012 - Anul XVII, nr. 5 (4910)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Trafic de droguri

Au adus canabis din Grecia şi au căutat clienţi, până ce au fost săltaţi din parcarea Metro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Cei doi tineri săltaţi, vineri seară, din parcarea magazinului Metro din Suceava, avea asupra lor canabis adus din Grecia pe care, din luna decembrie a anului trecut, începuseră să-l plaseze pe piaţa din localitate. Asta rezultă din ancheta efectuată de lucrătorii antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Suceava, cei care îi filau pe cei doi de aproximativ o lună de zile.

 

Clientul care urma să le dea 15.000 de lei, poliţist sub acoperire  

După cum am relatat în exclusivitate în ziarul nostru de sâmbătă, vineri seară, în jurul orei 18.00, doi tineri au fost prinşi în flagrant de poliţiştii de la Crimă Organizată, în parcarea Metro, în timp ce încercau să vândă aproape 400 de grame de droguri de risc, ulterior stabilindu-se că este vorba de 394 de grame plante de canabis. Cei doi negociaseră cu un client vânzarea drogurilor, împachetate în pliculeţe, contra sumei de 15.000 de lei. Clientul era însă un ofiţer sub acoperire, iar imediat după realizarea schimbului „mascaţii” poliţiei i-au săltat pe cei doi tineri.
David Lazurcă şi Adrian Gheorghe Racolţa, în vârstă de 21, respectiv 19 ani, ambii din Calafindeşti, au ajuns direct în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, pe baza ordonanţei de reţinere pentru 24 de ore. A doua zi, sâmbătă, suspecţii au fost prezentaţi instanţei de judecată, Tribunalul Suceava, care a emis pe numele ambilor mandate de arestare pentru 29 de zile.         
Ei sunt cercetaţi pentru „introducere în ţară de droguri de risc” şi „trafic de droguri de risc în forma deţinere, punere în vânzare şi vânzare de droguri de risc, fără drept”.

 

Vânzători, dar şi consumatori de canabis

Conform anchetatorilor, cei doi tineri locuia fără forme legale într-un apartament din Suceava, căutând clienţi pe raza municipiului reşedinţă de judeţ. Foarte probabil, ei au plasat pe piaţă înainte de a fi prinşi diferite cantităţi de canabis, însă anchetatorii nu au dorit să ofere detalii în acest sens, ancheta continuând pentru identificarea tuturor celor implicaţi în această poveste, în calitate de dealeri sau consumatori.
Cantitatea de droguri, au precizat lucrătorii specializaţi de la BCCO, a fost procurată din Grecia şi introdusă în ţară chiar de cei doi.
„Marfa a fost introdusă în ţară cu scopul comercializării, dar şi pentru consum propriu”, au mai precizat anchetatorii.

 

La Calafindeşti lumea îi ştia de băieţi muncitori, care îşi caută rostul prin străinătate   

După acţiunea de prindere în flagrant, poliţiştii BCCO au organizat şi o percheziţie în apartamentul din Suceava unde locuiau cei doi.  
Acţiunea de monitorizare şi documentare a activităţii infracţionale a acestora, precum şi flagrantul s-au desfăşurat sub coordonarea unui procuror din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Suceava şi cu sprijinul SRI - Direcţia Judeţeană Suceava.
Cei doi tineri provin din familii destul de modeste din Calafindeşti. Ambii au lucrat în străinătate, în Grecia şi în Belgia, şi nu au antecedente penale. Nimeni nu ştie ca aceştia să mai fi creat probleme până acum, localnicii cunoscându-i drept tineri liniştiţi şi muncitori, care şi-au căutat rostul prin străinătate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au adus canabis din Grecia şi au căutat clienţi, până ce au fost săltaţi din parcarea Metro.
 Vizualizări articol: 7663 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 8 voturi
Au adus canabis din Grecia şi au căutat clienţi, până ce au fost săltaţi din parcarea Metro4.358

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ce pedeapsa merita? trimis de
( 9 ian 2012, 12:05:06
Hai sa le dam si astora cate 18 ani de parnaie, ca ceilalti prinsi in parcare la Mall. Iar celor care fac victime pe sosele, sa le dam cate 6 luni cu suspendare. Asta e justitie? Nu vreau sa se inteleaga ca vreau sa diminuez faptele comise de indivizi,acestia merita pedepsiti, insa nu pot sa inteleg de ce traficul de droguri este considerat mai grav decat omorarea a 2-3 oameni pe sosele.Soferi criminali primesc 6 luni cu suspendare, iar astia ca au adus niste buruieni risca sa primeasca si 15-18 ani, ca cei de la Mall.
2.   Da trimis de
( 9 ian 2012, 12:32:28
Scump dom'le! 15.000?
3.   Boika trimis de
( 9 ian 2012, 13:11:26
Boika cam are dreptate, insa nu cred ca vor lua asa de mult ca cei din parcare la mall...
4.   ASA ESTE trimis de
( 9 ian 2012, 14:05:06
pentru niste plante se dau o gramada de ani de condamnare, dar pentru crima pe sosea nu se da nimica.
5.   Asa-i trimis de
( 9 ian 2012, 17:48:51
Romania,te iubesc pentru ca esti cea mai de rahat tara din toata lumea asta, unde daca iti ucizi aproapele primesti 1 an cu suspendare,daca vinzi droguri 10 ani .Super tare.
6.   Ati uitat de militienii din siret?au scapat toti trimis de
( 9 ian 2012, 21:56:28
ce s-a mai intamplat cu angajatii de la frontiera din siret?aia multii....mai stiti ceva de viata lor? nuuuuuuuuuuuuuu.daca presa face valva la un moment dat sa si arate rezultatele valvei ca doar nu suntem toti prosti...nuuuuuuuuuu? daaaaaaaaa? au prina 2 fraieri cu un buchet de verdeata si mai ce tare de tot....haz de necaz...scarba de tara asta....
7.   Pentru un pumn de iarba trimis de
( 8 iul 2012, 11:47:15
se face atata valva si ii mai auzi laudandu-se ca au facut captura de droguri de "mare risc" , iarba e ok oameni buni, oricum mai ok decat tigarile de tutun cu siguranta.15000 e o suma mare? - vezi cam cat incaseaza statul roman dupa vanzarea tigarilor. Faza cu frontierele a fost praf in ochii strainilor si oricum si la noi ca peste tot daca ai un avocat bun scapi cu minim sau fara penal din orice rahat.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei