Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 dec 2011 - Anul XVI, nr. 302 (4900)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vlădescu: Companiile de asigurări private de sănătate nu pot creşte costurile pentru pachetul minim

Joi, 22 Decembrie 2011 (17:14:03)

Persoanele asigurate îşi aleg asiguratorul aşa cum aleg medicul de familie, adică liber, companiile de asigurări private neavând voie să majoreze costurile pentru pachetele publice şi nici să refuze pacienţii, a declarat, joi, directorul Şcolii de Mangement Sanitar, Cristian Vlădescu

"Vreau să precizez un aspect important: prin noul proiect al Legii sănătăţii, companiile de asigurări private pe fonduri publice nu au voie să refuze pacienţii şi nici să crească primele de asigurări pentru pachetele de servicii publice. Pentru pachete suplimentare este o negociere între Casă şi companii sau persoane", a spus Cristian Vlădescu.

El a adăugat că asiguratorul primeşte prima de asigurare aceeaşi pentru toată lumea, iar oamenii nu vor plăti în funcţie de starea de sănătate sau vârstă, ci în funcţie de venit, adică 10,7 la sută din acesta.

"Interesul caselor de asigurări private este acela de a atrage pacienţii să-i menţină în viaţă. Dacă decedează, casa pierde banii. Apoi, dacă îi ţin în viaţă, oamenii trebuie să fie mulţumiţi de serviciile pe care le primesc, pentru că altfel se mută la altă companie. Fiecare companie trebuie să le ofere ceva în plus faţă de alta ca să îşi atragă clienţii. Trebuie să facă contracte pentru acele instiuţii şi medici care tratează pacienţii astfel încât ei să fie mulţumiţi. Casa va primi, ca şi medicul de familie, o sumă de bani, o capitaţie pentru pacienţi. Casa va fi interesată să îi ţină în viaţă. În plus, ei vor fi interesaţi ca din banii pe care îi primesc să le asigure costurile şi evident să îşi asigure şi un profit", a mai spus Vlădescu.

El a precizat că noul proiect de lege mută accentul de la îngrijirile care costă mult la cele care costă puţin, adică la prevenţie.

"Dacă o casă aşteaptă ca pacientul să facă infarct, costurile sunt mari, dar dacă încep de la nivelul asistenţei primare, atunci este mai ieftin. Interesul companiilor este acela de a fi eficiente financiar, iar acesta se suprapune pe interesul statului de a creşte măsurile de prevenţie şi, deci, reducerea complicaţiilor", a mai spus Cristian Vlădescu.

El a precizat că banii din sistem se alocă de la bugetul consolidat al statului (case de asigurări de sănătate, Ministerul Sănătăţii, ministere cu reţea sanitară proprie, autorităţi locale), respectiv aproximativ 14 la sută din bugetul consolidat, media UE fiind de 15 la sută.

România colectează 32-33 la sută din PIB, care devine buget cosolidat, din care a şasea parte merge la sănătate, a adăugat Cristian Vlădescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vlădescu: Companiile de asigurări private de sănătate nu pot creşte costurile pentru pachetul minim.
 Vizualizări articol: 385 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vlădescu: Companiile de asigurări private de sănătate nu pot creşte costurile pentru pachetul minim0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei