Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 dec 2011 - Anul XVI, nr. 302 (4900)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Hai la porc!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Porcul din titlu nefiind între ghilimele, rezultă că nu m-am învrednicit nici măcar de o metaforă de sezon, din care dumneavoastră, după o îndelungată analiză stilistică, să fi dedus că e vorba fie de Naşu’, fie de Corleone, de vreun arbitru (oricare, că dacă şi alde „Brad Pitt” se puse pe trântit meciuri...) ori de vreun preşedinte de club. Nu, nu şi iar nu. E vorba chiar de porc, fostul patruped devenit acum subiect nu doar de telejurnale cu tăieri şi degustări sub formă de „târguri tradiţionale”, ci şi de rubrici sau chiar emisiuni întregi de sport. Porcul, patrupedul adică, a devenit acum personaj principal, chiar ăla mort şi tranşat cum ni se prezintă. În jurul lui, echipe întregi de fotbal cu tot staff-ul adiacent: antrenori, preşedinţi, patroni, directori executivi, maseuri, magazioneri şi ce-or mai fi. Ăia mai dibaci dintre ei, care după cum ne arată imaginile ştiu mai bine cu mâna decât cu piciorul, echipaţi cu nişte arme albe cu lama ca la vreo 40 de centimetri lungime (de la 2 la 5 ani pentru port ilegal) se-nvrednicesc să porţioneze şoricul de pe porcul tocmai pârlit, astfel încât toată cohorta să se poată bucura de-o clefăitură. Unii încă mai pricepuţi decât media (de pe la Oţelul de Galaţi dacă am reţinut corect) recurg şi la nişte metode mai elaborate, sofisticate de-a dreptul, învârtind benzile de şorici (format circa 14 x 2 cm porţia) ca pe clătite, într-o tigaie luată probabil la ofertă, cu prilejul deschiderii unui nou supermarket. E-he-hei, altu-i gustul de şorici la tigaia încinsă pe grătar. Veselie mare, fără frontiere, de-ai crede că Oţelul tocmai a avut bafta aia chioară la tragerea la sorţi pentru optimile Champions’ League, prinzând un Milan care, nu-i aşa?, e oricum altceva decât Barcelona, iar şansele sunt fifty-fifty, desigur. La urma urmei, era cât pe ce să se şi întâmple, dacă, hai, nu 18, da măcar vreo 10 - 12 puncte să fi făcut, deşi nici 0 nu-i chiar rău (cum bine ziceau alde Munteanu şi Stan), important e că am fost acolo! Ducă-se-n punctele mamii lor, cu Şampions Liga lor cu tot. Noi aveam treabă cu porcu’ şi cu udătura aferentă. Toarnă, mă. Hai noroc! Mai bagă un şorici. Sănătate. Un an nou fericit la toţi. Şi-un Crăciun şi ce-o mai fi. Toarnă, bă. Hai noroc. Trăiască porcul şi ţuica în care ne-am născut.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hai la porc!.
 Vizualizări articol: 923 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Hai la porc!4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei