Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 dec 2011 - Anul XVI, nr. 302 (4900)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

BNR s-a angajat faţă de FMI şi CE că nu va reduce RMO la bănci în următoarele luni

Joi, 22 Decembrie 2011 (15:05:32)

Banca Naţională a României s-a angajat în scrisoarea de intenţie către FMI şi Comisia Europeană că nu va modifica în următoarele luni rata rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în lei sau valută constituite de băncile comerciale.

"Având în vedere şocurile semnificative pe partea de ofertă şi deprecierea cursului, inflaţia din 2012 se va încadra, cel mai probabil, în intervalul ţintit de banca centrală. Cu toate acestea, riscurile inflaţionste vor persista, în special din partea preţuruilor administrate şi o revenire a dinamicii costurilor salariale. Aceste presiuni, asociate cu instabilitatea continuă în pieţele financiare internaţionale, precum şi riscul unor presiuni pe rata de schimb şi fluxuri de capital volatile vor necesita o atitudine prudentă a politicii monetare. Vom menţine la acelaşi nivel ratele rezervelor minime obligatorii în următoarele luni şi vom acţiona prudent asupra ratei dobânzii de politică monetară", se arată în scrisoarea de intenţie transmisă FMI şi Comisia Europeană.

Şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, a declarat marţi pentru MEDIAFAX că BNR nu ar trebui să scadă acum ratele rezervelor minime obligatorii constituite de bănci, pentru a avea un buffer (tampon) în cazul unor eventuale probleme în sistemul financiar.

BNR a redus în luna noiembrie, pentru prima dată în ultimul an şi jumătate, rata dobânzii de politică monetară, cu 0,25 puncte procentuale, la 6%, însă a menţinut la nivelurile actuale ratele rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei şi în valută ale instituţiilor de credit.

Pentru pasivele cu scadenţă reziduală mai mică de doi ani la finele perioadei de observare, rata rezervelor minime obligatorii este de 15% la lei si 20% la valută.

Mai mulţi analişti contactaţi de MEDIAFAX se aşteaptă pentru perioada următoare la continuarea relaxării politicii monetare de către BNR, inclusiv prin reducerea ratelor rezervelor minime obligatorii.

Următoarea şedinţă a Consiliului de Administraţie al BNR pe probleme de politică monetară va avea loc în data de 5 ianuarie 2012.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului BNR s-a angajat faţă de FMI şi CE că nu va reduce RMO la bănci în următoarele luni.
 Vizualizări articol: 458 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
BNR s-a angajat faţă de FMI şi CE că nu va reduce RMO la bănci în următoarele luni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei