Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 dec 2011 - Anul XVI, nr. 302 (4900)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MMFPS: Persoanele juridice, publice sau private, inclusiv ong-urile pot fi agenţi de muncă temporară

Joi, 22 Decembrie 2011 (14:18:31)

Instituţia agentului de muncă temporară a fost revizuită în conformitate cu normele europene, în această categorie putând intra toate persoanele juridice, publice sau private, inclusiv ong-urile, indiferent dacă au sau nu scop lucrativ, informează Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.

MMFPS informează că Guvernul a adoptat, miercuri, proiectul de hotărâre privind condiţiile de funcţionare, precum şi procedura de autorizare a agentului de muncă temporară, prin care instituţia agentului de muncă temporară a fost revizuită complet în conformitate cu normele europene, respectiv Directiva 2008/104/CE a Parlamentului European şi a Consiliului din 19 noiembrie 2008 privind munca prin agent de muncă temporară.

Noul act normativ clarifică domeniul în care îşi desfăşoară activitatea agenţii de muncă temporară, precizând că în această categorie intră toate persoanele juridice, publice sau private, inclusiv ong-uri autorizate ca agenţi de muncă temporară, indiferent daca au sau nu scop lucrativ, vechiul cadru legislativ limitând posibilitatea de a se autoriza ca agent de muncă temporar doar pentru societăţile comerciale.

De asemenea, prin noul act normativ au fost flexibilizate condiţiile, termenul în care agentul de muncă temporară este obligat să comunice Agenţiei Teritoriale Judeţene de Prestaţii Sociale eventualele modificări privind datele unităţii, fiind prelungit, de la cinci la 30 de zile.

"Am simplificat şi procedura de autorizare a agenţilor de muncă temporară. Astfel, termenul pentru soluţionarea cererii de autorizare de 30 de zile a fost prelungit cu şapte zile lucrătoare, în situaţia în care se solicită completarea documentaţiei. Depunerea autorizaţiei de funcţionare, la încetarea activităţii poate fi depusă la agenţiile de prestaţii sociale în termen de 15 zile calendaristice faţă de cinci zile", precizează MMFPS.

O altă modificare vizează autorizaţia de funcţionare care va putea fi prelungită din doi în doi 2 ani.

"Prin simplificarea acestor proceduri şi prin alinierea la standardele UE, urmărim să creştem numărul angajărilor, să reducem numărul celor care muncesc la negru şi, implicit, să reducem rata şomajului. Uurmărim să-i protejăm mai mult pe salariaţii temporari şi vrem ca aceştia să aibă, pe cât posibil, aceleaşi drepturi cu ceilalţi angajaţi. Acum, în România, sunt 386 de agenţi de muncă temporară, dintre care 51 înregistraţi anul acesta. Aparent numărul este mic, însă modificarile aduse vizează un număr important de angajaţi «temporari», vulnerabili prin vechile reglementări", se arată în comunicatul transmis de MMFPS.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MMFPS: Persoanele juridice, publice sau private, inclusiv ong-urile pot fi agenţi de muncă temporară.
 Vizualizări articol: 532 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MMFPS: Persoanele juridice, publice sau private, inclusiv ong-urile pot fi agenţi de muncă temporară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei