Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 dec 2011 - Anul XVI, nr. 302 (4900)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Predoiu: Succesul combaterii corupţiei şi a crimei organizate depinde direct de calitatea anchetelor

Joi, 22 Decembrie 2011 (16:49:12)

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, afirmă că succesul combaterii corupţiei şi a crimei organizate depinde direct de calitatea şi eficienţa anchetelor şi a judecăţilor, demnitarul susţinând că prin jertfa celor din decembrie '89 a fost schimbat totalitarismul cu un regim democratic.

"Cu ocazia împlinirii a 22 de ani de la schimbarea, prin voinţa populară şi sacrificiul martirilor noştri, a ordinii politice totalitare cu un regim democratic pluralist şi ulterior constituţional, înţelegem să aducem un omagiu memoriei celor care, asumându-şi destinul, au făcut sacrificiul suprem pentru libertate şi democraţie. Jertfa lor ne-a permis asumarea şi practicarea, de către noi toţi, a valorilor pentru care oamenii au înţeles să se ridice în contra tiraniei. Aceasta înseamnă inclusiv să ne facem datoria profesionist, fiecare dintre noi în domeniul său de activitate, în condiţii de legalitate, respect şi transparenţă faţă de cetăţeni", susţine ministrul în mesajul său către magistraţi, remis presei joi.

Ministerul Justiţiei arată că va continua să acţioneze pentru "desăvârşirea reformelor în sistemul judiciar, garanţia unei justiţii mai bune pentru cetăţeni, a respectului drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti".

"Vom continua să urmărim realizarea obiectivelor de etapă în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, una dintre cheile destinului nostru european. Susţinem, în continuare, programul înnoirii cadrului normativ fundamental prin implementarea noilor Coduri, responsabilizarea mai puternică a magistraţilor prin Legea răspunderii disciplinare, consolidarea încrederii în Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie prin reformarea procedurii de promovare la Instanţa Supremă, modernizarea organizării sistemului judiciar prin adoptarea proiectului de Lege privind personalul de specialitate", afirmă Predoiu.

Potrivit demnitarului, politicile de combatere a corupţiei vor continua să fie o prioritate, prin promovarea noii Strategii Naţionale Anticorupţie, precum şi a proiectului de Lege privind confiscarea extinsă.

"Instituţiile de combatere a corupţiei şi crimei organizate, DNA şi DIICOT, vor continua să fie susţinute prin politici legislative dacă se impune, prin resurse umane şi financiare, prin susţinere publică. Statul român a dezvoltat un cadru legislativ şi un mecanism instituţional complex şi modern de combatere a corupţiei şi a crimei organizate, care a atacat frontal şi eficient problema corupţiei şi a crimei organizate. Aceste eforturi vor continua fără rezerve. Angajamentul societăţii româneşti de combatere şi eradicare a corupţiei şi crimei organizate este direct legat de şansele modernizării societăţii româneşti, de eficientizarea administraţiei, atragerea investiţiilor şi a fondurilor comunitare", declară ministrul Predoiu.

În opinia sa, succesul combaterii corupţiei şi a crimei organizate depinde direct de calitatea şi eficienţa anchetelor şi a judecăţilor. "Mecanismul judiciar trebuie să dea un răspuns ferm acestei problematici, pe coordonatele profesionalismului şi legalităţii. Aceste obiective sunt în bună măsură realizate, dar eforturile se cer continuate", spune oficialul.

În calitate de ministru al Justiţiei, Predoiu mulţumeşte magistraţilor, grefierilor şi celorlalte categorii de profesionişti din sistemul judiciar, profesiilor juridice, Consiliului Superior al Magistraturii, pentru eforturile depuse în anul 2011, pentru buna desfăşurare a actului de justiţie şi asigurării securităţii circuitului juridic civil, pentru implementarea cu succes a noului Cod civil.

"Le solicit, în acelaşi timp, să îşi asume obiective calitative superioare în 2012, pe măsura statutului de Justiţie europeană. În încheiere, doresc să urez tuturor celor care slujesc Justiţia «Sărbători fericite!» şi «La mulţi ani!»", conchide Predoiu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Predoiu: Succesul combaterii corupţiei şi a crimei organizate depinde direct de calitatea anchetelor.
 Vizualizări articol: 539 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Predoiu: Succesul combaterii corupţiei şi a crimei organizate depinde direct de calitatea anchetelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei