Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 dec 2011 - Anul XVI, nr. 302 (4900)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dosar la final

Administratorul Pit Stop, Constantin Cozmaciuc, şase luni de închisoare cu suspendare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Dosarul care-l priveşte pe administratorul SC Imobiliaria SRL, actuală SC Pit Stop SRL, Constantin Cozmaciuc, a ajuns la final. După aproape trei ani de procese, Cozmaciuc a fost condamnat la o pedeapsă de şase luni de închisoare cu suspendare. Curtea de Apel Suceava a mai decis să-l oblige pe administratorul Pit Stop şi la plata a 40.062 de euro plus dobânda de întârziere calculată la 3,83 de euro/zi începând cu data de 25 iulie 2005 şi până în momentul achitării. Cu alte cuvinte, în acest moment, Constantin Cozmaciuc are de plătit în jur de 50.000 de euro, la care se adaugă şi cheltuielile de judecată.

De asemenea, o parte din bunurile acestuia, pe care procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava, au pus sechestru înainte de trimiterea în judecată, în martie 2009, urmează a fi valorificate în cazul în care prejudiciul nu va fi recuperat.

Faptele pentru care a fost judecat şi condamnat administratorul SC Pit Stop SRL s-au petrecut în perioada iulie 2003 - septembrie 2004, prin contul special deschis în vederea derulării proiectului „Atelier reparaţii şi întreţinere auto”, Constantin Cozmaciuc a efectuat mai multe operaţiuni de plată şi ridicări de numerar. Suma rulată de Cozmaciuc a fost de 9.874,3 euro, iar anchetatorii au ajuns la concluzia că operaţiunile nu au avut legătură cu implementarea proiectului.

Din rechizitoriul de sesizare a instanţei rezultă că administratorul SC Pit Stop SRL Suceava a întocmit cu date fictive trei foi de depunere în numerar. Cu ajutorul acestor documente se arăta că a contribuit la realizarea proiectului cu suma de 297 de milioane de lei vechi, bani ce ar fi provenit din propriul buzunar.

În realitate, banii erau obţinuţi de la Uniunea Europeană, iar fapta lui Constantin Cozmaciuc este în afara legii.

Administratorul SC Pit Stop SRL a fost judecat pentru infracţiunea de schimbare a destinaţiei fondurilor, în conformitate cu prevederile Legii 78/2000, dar şi pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Administratorul Pit Stop, Constantin Cozmaciuc, şase luni de închisoare cu suspendare.
 Vizualizări articol: 2510 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Administratorul Pit Stop, Constantin Cozmaciuc, şase luni de închisoare cu suspendare5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei