Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 dec 2011 - Anul XVI, nr. 287 (4885)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bugetul Ministerului Dezvoltării pentru 2012 a primit avizul comisiilor de specialitate

Luni, 5 Decembrie 2011 (14:44:22)

Bugetul MDRT pentru anul viitor a fost avizat favorabil, cu cinci voturi împotrivă, în şedinţa de luni a Comisiilor parlamentare reunite de administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic.

"Bugetul MDRT, de 3,45 miliarde de lei este al 8-lea în ierarhia bugetelor. Investiţiile se fac în cea mai mare parte prin autorităţile locale, deci nu putem fi acuzaţi că favorizăm pe cineva", a spus ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului, Elena Udrea, care a prezentat bugetul celor două comisii.

Udrea a mai spus că cele mai multe investiţii finanţate de către MDRT sunt decise de consiliile judeţene, nu de minister.

"Bugetul nu acoperă nici pe departe finanţările începute. Numai în acest an avem lucrări facturate de un miliard de lei şi am reuşit să obţinem o rectificare bugetară de 450 de milioane de lei", a precizat ministrul Dezvoltării.

În varianta iniţială a proiectului de buget pentru anul 2012, bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului scădea de la 3,4 miliarde lei la 3,1 miliarde lei. La sfârşitul lunii noiembrie, guvernul a decis însă să modifice bugetul acestui minister în creştere, comparativ cu alocările din acest an şi cu proiectul iniţial, la 3,45 miliarde lei.

În acest an, bugetul instituţiei a fost de 3,44 miliarde de lei.

Comisiile parlamentare ale Camerei Deputaţilor şi Senatului discută şi avizează luni, în şedinţe comune, bugetul de stat pe anul 2012. Şedinţa de plen pentru dezbaterea bugetului de stat pentru anul viitor este programată să se desfăşoare în 12 decembrie.

Proiectul de buget pe anul 2012 pentru Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului are o valoare de 3,45 miliarde de lei, din care 88,47% este alocarea de la bugetul de stat, 7,42% sunt fonduri externe nerambursabile şi 4,11% venituri proprii. Bugetul MDRT pe anul 2012 este cu 11,2% mai mic faţă de ultimul buget rectificat pe anul 2011.

Pentru programul de construcţii locuinţe pentru tineri destinate închirierii, pentru anul viitor s-au alocat 110 milioane de lei. "Se urmăreşte în principal realizarea a 2.500 de obiective (unităţi locative) în execuţie, din care până la sfârşitul anului vor fi finalizate 1.500", a spus Udrea.

Programul de construcţii de locuinţe sociale are alocată pentru anul viitor suma de 35 de milioane de lei, din care MDRT are în vedere recepţionarea a 423 apartamente şi finanţarea obiectivelor aflate în execuţie din anii anteriori, respectiv 883 apartamente.

Programul pentru construcţii locuinţe pentru chiriaşii evacuaţi are alocată suma de 50 de milioane de lei şi vizează recepţionarea a 329 apartamente şi finanţarea obiectivelor aflate în execuţie din anii anteriori, care însumează 1.127 de apartamente.

Alt proiect al ministerului se referă la reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare, a staţiilor de tratare a apei potabile şi a staţiilor de epurare a apelor uzate în localităţile cu o populaţie de până la 50.000 locuitori. Alocarea prin bugetul instituţiei va fi de 85 de milioane de lei, prin care se vor finanţa 36 de obiective.

Reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe va fi finanţată cu 70 de milioane de lei, bani cu care se vor putea finaliza 420 de obiective.

Totodată, proiectul de diminuare a riscului în cazul producerii calamităţilor naturale şi pregătirea pentru situaţii de urgenţă are alocată suma de 9,8 milioane de lei.

Reabilitarea, modernizarea şi/sau asfaltarea drumurilor de interes judeţean şi de interes local, alimentarea cu apă, canalizarea şi epurarea apelor uzate la sate, precum şi în unităţile administrativ-teritorile cu resurse turistice este structurată pe două subprograme. Subprogramul privind reabilitarea, modernizarea şi asfaltarea drumurilor de interes judeţean şi de interes are alocată suma de 450 de milioane de lei şi vizează în principal finanţarea a aproximativ 481 kilometri de drum la nivel naţional şi finalizarea a aproximativ 150 de kilometri. Subprogramul privind alimentarea cu apă va beneficia de 150 de milioane de lei, bani cu care se urmăreşte finanţarea a 445 de sisteme de alimentare cu apă şi a 20 de sisteme de canalizare şi epurare a apelor uzate.

Programul de reabilitare a unor blocuri situate în zone defavorizate va primi două milioane de lei. Autorităţile urmăresc în principal finalizarea a două obiective din cele trei care vor fi finanţate. Programul de consolidare a clădirilor de locuit multietajate încadrate prin raport de expertiză tehnică în clasa I de risc seismic şi care reprezintă pericol public are alocată suma de 5 milioane de lei.

Pentru construcţia de săli de sport s-au alocat 83,8 milioane de lei, bani din care vor fi finalizate 80 de obiective şi finanţate alte 130.

Consolidarea şi reabilitarea de săli de sport vor beneficia de alocări financiare de 4 milioane de lei.

"Când am ajuns la minister, în urmă cu doi ani, am găsit 1.000 de săli de sport terminate şi alte 350 începute. În ultimii doi ani am început doar 15 săli de sport şi am finanţat ce era în lucru", a mai spus Udrea.

Anul viitor se vor construi 15 bazine de înot şi se va finanţa începerea lucrărilor de construcţie la alte 30, valoarea investiţiilor fiind de 63 de milioane de lei. Proiectarea şi construirea de sedii pentru aşezăminte culturale, de drept public, în localităţile unde nu există astfel de instituţii va beneficia de 30 de milioane de lei, urmărindu-se finalizarea a 20 obiective şi finanţarea a 70 obiective.

Pentru restaurarea cazinoului din Constanţa s-au alocat 10 milioane de lei, iar pentru finalizarea apartamentelor începute înainte de 1989 două milioane de lei.

Programul Naţional Dezvoltare a Infrastructurii are alocată suma de 100 de milioane de lei.

O sumă importantă (150 de milioane de lei) va fi alocată investiţiilor în infrastructura turistică. Se vor finaliza astfel 15 obiective din 27 finanţate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bugetul Ministerului Dezvoltării pentru 2012 a primit avizul comisiilor de specialitate.
 Vizualizări articol: 486 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bugetul Ministerului Dezvoltării pentru 2012 a primit avizul comisiilor de specialitate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei