Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 dec 2011 - Anul XVI, nr. 287 (4885)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Situaţie limită

Un poliţist l-a împuşcat pe agresorul care l-a tăitat cu cuţitul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un subofiţer de poliţie a făcut uz de pistolul „Carpaţi” din dotare, împuşcându-l în abdomen pe un individ care l-a tăiat cu un cuţit în zona capului. Ambii au ajuns la spital, în cazul bărbatului împuşcat fiind necesară o intervenţie chirurgicală de urgenţă. Subofiţerul care a făcut uz de armă are 25 de ani şi în momentul atacului acţiona împreună cu o colegă, proaspăt intrată în poliţie. 

 

Sâmbătă noaptea, în jurul orei 23.30, Secţia de Poliţie 11 Pojorâta a fost sesizată că la locuinţa Mariei Teodora Zlotariu, din comuna Moldova Suliţa, are loc un scandal de proporţii. Concubinul acesteia, Costică Nicuşor Buraciuc, în vârstă de 36 de ani, domiciliat în Bilca, stârnise furia mai multor romi din partea familiei concubinei şi în scurt timp izbucnise un scandal de proporţii.

La faţa locului au ajuns agentul principal Ioan Petru, în vârstă de 25 de ani, însoţit de poliţista cu care se afla în patrulă sâmbătă noapte.

 

Tăiat în zona cefei, poliţistul s-a luptat cu agresorul şi apoi a tras

Conform anchetei ulterioare a poliţiei, Buraciuc, în stare avansată de ebrietate, era foarte recalcitrant şi, în momentul în care poliţiştii au încercat să-l legitimeze, a scos un cuţit, îndreptându-se spre cei doi. Agentul de poliţie Ioan Petru a scos pistolul şi l-a somat pe bărbat să se oprească, însă Buraciuc l-a atacat, tăindu-l superficial în zona cefei. Între cei doi a urmat o încăierare, agentul reuşind să-l împingă pe agresor şi somându-l încă o dată. În momentul în care atacatorul s-a repezit din nou spre el, Ioan Petru a tras înspre acesta un foc de armă, împuşcându-l în abdomen.

Altercaţia s-a petrecut în afara gospodăriei familiei Zlotariu, la marginea drumului judeţean din comuna Moldova Suliţa. 

La faţa locului au ajuns două ambulanţe, bărbatul împuşcat fiind transportat la Spitalul Judeţean Suceava, în timp ce poliţistul a fost dus la Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc.

Omul legii a fost diagnosticat cu plagă tăiată în zona capului şi mai multe contuzii, leziunile fiind uşoare.

 

Bărbatul împuşcat, în stare stabilă după ce a fost operat de urgenţă

Bărbatul împuşcat a ajuns în şoc hemoragic la „Urgenţele” Spitalului Judeţean.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Suceava, doctorul Tiberius Brădăţan, a declarat: „Am primit un pacient în vârstă de 36 de ani care prezenta o plagă împuşcată, cu retenţie de corpi străini în abdomen. De asemenea, prezenta şi o plagă contuză la nivelul palmei mâinii drepte. Probabil mâna a fost cea care s-a interpus între traiectoria glonţului şi placa de intrare în abdomen. S-a intervenit chirurgical de urgenţă pentru extragerea corpului străin, pacientul aflându-se în secţia de Terapie Intensivă şi fiind stabil hemodinamic”.

El a precizat că, după intervenţia chirurgicală, starea victimei este stabilă şi, dacă nu apar complicaţii, evoluţia va fi una pozitivă.

 

Agentul provine dintr-o familie de poliţişti

Concubina bărbatului împuşcat, Maria Teodora Zlotariu, a declarat că Buraciuc ei a „servit un pahar de bere” şi a dat vina pe poliţist, care ar fi stârnit mânia concubinului după ce „a luat-o la mişto”.

Cazul va fi instrumentat de un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc. Bărbatul împuşcat s-a ales cu dosar penal pentru infracţiunea de ultraj contra autorităţii. Se vor face verificări şi faţă de poliţist pentru a se stabili dacă acesta a făcut uz de armă în conformitate cu prevederile legale.

Agentul principal Ioan Petru este domiciliat în municipiul Câmpulung Moldovenesc, este căsătorit tot cu o poliţistă, iar tatăl subofiţerului a fost şi el poliţist.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un poliţist l-a împuşcat pe agresorul care l-a tăitat cu cuţitul.
 Vizualizări articol: 1577 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 12 voturi
Un poliţist l-a împuşcat pe agresorul care l-a tăitat cu cuţitul5.0512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
( 5 dec 2011, 11:03:27
Aflată pe faleza civilizaţiei , mentalul colectiv
Inadecvat , dar nu ’nafara legii
Îţi taie dreptul la opinie , făcându-te captiv
Într-un zvon cântat pe false solfegii

Mentalul colectiv se răspândeşte
Din gura bârfei spre urechea prostului
În câteva secunde bârfa se-nteţeşte
Şi .. cică-i normal ( nu’i culmea absurdului )

Mama proştilor e mereu gravidă , parcă
Aruncă unu’o piatră , sar 10 să o scoată
Curios e că tot mai puţini încearcă
Să gândească .. şi mai apoi să creadă
2.   Data viitoare trimis de
( 5 dec 2011, 11:24:00
In US te impusca (mortal) numai daca refuzi sa arunci cutitul din mana... Data viitoare sa tragi inainte sa te atinga!
2.1  RE: Data viitoare trimis de
( 5 dec 2011, 23:22:12

de ce compari rromania cu U.S.A. ???
cand vom ajunge noi la nuvelul U.S.A. vor mai muri multi rromani de foame in timp ce americanii conduc masini cu motoare de peste 4-5 litri.
3.   Pistol trimis de
( 5 dec 2011, 11:37:14
foarte bine a facut , a crezut tiganul ca e peste lege
4.   Concubina trimis de
( 5 dec 2011, 11:53:48
Ce faţă cinstită şi onestă are concubina.laughing))
5.   Ce meserie ingrata trimis de
( 5 dec 2011, 12:12:00
tipic tiganesc...
salveaz-o ca apoi sa te scuipetongue
6.   Legea este lege pt toti trimis de
( 5 dec 2011, 12:12:20
Trebuia impuscat mortal, din acest motiv - ca le este frica politistilor sa faca uz de armamentul din dotare nu mai prezinta siguranta prezenta lor. Trebuie somat verbal o data si apoi impuscat de trei patru ori ca sa incremeneasca toti romii de pe acolo si data viitoare cand era un scandal daca se prezenta politistul respectiv la locul faptei doar verbal ii linistea pe toti. asta este tara in care traim sunt cercetati organele de politie si toti salbaticii si smecherii sunt liberi sa faca ce vor ca doar este DEMOCRATIE....... pe timpul raposatului nici nu misca tiganul....
6.1  RE: Legea este lege pt toti trimis de
( 5 dec 2011, 12:30:58
corect asa este, impuscat mortal pe loc, nu lalaiala asta de la noi!
7.   Unde-i lege nu-i tocmeala trimis de
( 5 dec 2011, 12:34:54
Felicitari politistului pentru modul in care a actionat.
8.   Felicitari trimis de
( 5 dec 2011, 12:54:12
Foarte bine i-a facut agresorului!!! Politistul a actionat exemplar!!! Felicitari!!!
9.   Infractorii.. trimis de
( 5 dec 2011, 12:56:19
Au dreptate unii,trebuia sa tinteasca mai sus!Acum sta linistit sa se faca bine in spital pe banii nostri,apoi tot pe banii nostri -la Botosani la pensiune,caldurica,mancarica,d mai place sa se aplece dupa sapun distractia-i gata!
10.   Foarte bine trimis de
( 5 dec 2011, 13:30:03
Mai naspa de politist ca va trebui saracul sa intocmeasca la procese verbale si sa dea explicatii vreo 2 ani deacum incolo, ca doar asa e la noi. Sa explice de ce nu la imobilizat pe agresor fara sa faca uz de arma si daca tot a tras in el de ce nu a tintit la picioare si tot asa. La noi tre sa stai sa iti iei in cap de la un borat de tigan de mai multe ori si dupa ce lai somat de vreo 7 ori sa tragi in aer si dupa ce vine spre tine sa iti mai dea una sa, tragi in el. Si nu mar mira sa fie si politistul acuzat de vatamare corporala grava, ca te poti astepta la asta la noi. Oricum il felicit pe tanarul politist pt curaj.
10.1  RE: Foarte bine trimis de
( 5 dec 2011, 16:00:25
asa e! ai mare dreptate DEVIL. sa vezi daca nu vine boratul de tigan si il da in judecata pe politist pentru a a tras in el. si cocosoparla aia acu ii ia apararea tiganoiului. mai bine ii lasam sa se autodecimeze ei intre ei, e mai ieftin si mai eficient. sa facem un apel la politisti ca sa nu mai intervina in cazuri din astea unde se omoara baraciunile intre ei.
11.   Concubina trimis de
( 5 dec 2011, 13:35:19
Acu am vazut mai bine ce fata concubina lui. Nici nu ma mir ca a vrut tiganul sai dea doua in freza.La ce fata de cinstita are si eu mas enerva numai cand ma uit la ea.
12.   Sfat pentru politist trimis de
( 5 dec 2011, 13:53:41
Stimabile, data viitoare nu mai sta la discutii: nu intelege de prima data? Catusele pe maini si la sectie. Face urat? Ai pistol, foloseste-l. E pacat sa mori pentru o cioara.
13.   Bravo trimis de
( 5 dec 2011, 18:46:03
este democratie..cine mai are frica de politie acum?La ce pistoale Carpati au,de tot rasul si vechi de vreo 2-3 decenii sau mai mult, ti-e frica sa fii si politist.A actionat foarte bine Ionut,era in legitima aparare si el.In alte state daca ar sari cu cutitul sau alte arme..ar trage direct fara sa il someze si nu la picioare ci in zonele letale ale corpului.Schimbati legile M.A.I ca altfel smecherii si tot clanul tiganilor din tara noastra nu o sa aiba frica de nimik!
14.   Asa ar trebui sa fie toti politistii trimis de
( 5 dec 2011, 21:01:44
bravo politistului.hotii,talharii,sm ne au invadat fara pic de jena.sa fie starpiti si sa invete sa respecte un politist.
15.   Comentariu trimis de
( 5 dec 2011, 21:06:31
mare curaj pe acest politist sa se implice, pentru un salariu1000 -1500 ron si sa fie taiat de catre o boratanie .
sunt curios cat ii va cere cetateanul cu drepturi pentru faptul ca a fost aplicata legea iar el saracul a fost ranit pe nedrept.
FELICITARI POLITISTULUI. CURAJ, ONOARE SI INTELEPCIUNE II DORESC ACESTUI TANAR.
16.   Procedura trimis de
( 6 dec 2011, 10:15:54
Trebuie bagata frica in infractori sa stie ca politistul trage daca nu este ascultat.Restructurarile in politie si tupeul infractorilor corelat cu autoritatea scazuta a fortelor de ordine duc la aparitia cazurilor din ce in ce mai grave.POLITISTII trebuie incurajati sa isi faca treaba sa fie premiati cei care au curajul sa infrunte realitatea .
Judecatorii trebuie sa fie mai realisti altfel politia munceste degeaba si vor ajunge infractorii si la gitul lor.Bravo politistului,pacat ca nu a folosit arma si partenera din echipaj ....eh femei
17.   SCHMBATI PLAYER-ul de la filmatele VIDEO!!!!!!! trimis de
( 6 dec 2011, 13:46:14
Mai Monitorul, sunteti chiar atat de saraci incat sa platiti pe unul care sa pricepe sa va instaleze un PLAYER VIDEO care sa functioneze mai bine? SUNTETI JALNICI!!!!
P.S. ABCDAR, pe zi ce trece esti tot mai jalnic!
18.   Mda.. trimis de
( 7 ian 2012, 23:19:30
cam extremiste parerile...prea extremiste.
Cine ar trebui sa decida cine este boraciune, tigan, boschetar?
oare drepturile lor nu sunt si ale noastre?
Sau egalitatea este doar pentru dulai, nu si pentru catei....
noi fiind mai albiciosi si cu mult mai multe clase, nu artrebui sa fim cei mai inteligenti si mai putin violenti?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei