Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 dec 2011 - Anul XVI, nr. 287 (4885)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bugetul MAEur a fost aprobat fără amendamente la Comisiile pentru Afaceri Europene

Luni, 5 Decembrie 2011 (18:50:33)

Bugetul MAEur a fost aprobat, luni, de Comisiile pentru Afaceri Europene din Parlament, suma alocată acestui minister fiind de 86.700 mii lei, dintre care 86.090 mii lei pentru cheltuieli curente.

Cei aproximativ 10 parlamentari prezenţi au aprobat în unanimitate bugetul, şedinţa de dezbatere fiind încheiată în mai puţin de nouă minute. Şedinţa a început însă cu întârziere, pentru că parlamentarii se aflau în plen.

Bugetul MAEur, minister format prin comasarea ACIS şi DAE, este de 86.700 mii de lei. În proiectul de buget se arată că "priorităţile investiţionale pentru anul 2012 au ca obiectiv asigurarea implementarii Programului Operaţional Asistenţă Tehnică (POAT)".

Ministerul Afacerilor Europene îndeplineşte funcţia de Autoritate de management pentru Programul Operaţional Asistenţă Tehnică (POAT).

Potrivit proiectului de buget, până la 30 octombrie 2011, MAEur a primit 92 de cereri de finanţare în valoare totală de aproximativ 414 milioane lei, din care aproximativ 312 milioane de ei reprezintă contribuţia din fondurile europene alocate programului.

Dintre aceste proiecte, au fost aprobate 77 în valoare totală de aproximativ 344 milioane lei, din care contribuţia UE este de aproximativ 261 milioane lei. Din proiectele aprobate, au fost contractate 72 de proiecte în valoare totală de aproximativ 331 milioane de lei, din care contribuţia UE este de aproximativ 250 milioane de lei, respectiv 34% din suma alocata programului pentru 2007-2013.

Proiectul de buget aferent MAEur notează însă în preambul că, în ipoteza menţinerii unor întârzieri majore în implementare, există riscul ca rata de absorbţie a POAT să nu depăşeascăă 50-60% la 31 decembrie 2015.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bugetul MAEur a fost aprobat fără amendamente la Comisiile pentru Afaceri Europene.
 Vizualizări articol: 994 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bugetul MAEur a fost aprobat fără amendamente la Comisiile pentru Afaceri Europene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei