Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 dec 2011 - Anul XVI, nr. 287 (4885)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Donţu pune pe tapet măsurile USL de relansare a economiei

Luni, 5 Decembrie 2011 (15:51:52)

Reducerea contribuţiilor la asigurările sociale (CAS) şi reducerea taxei pe valoarea adăugată (TVA) până la revenirea la procentul de 19% reprezintă principalele măsuri ale Uniunii Social Liberale (USL) în vederea creării de noi locuri de muncă şi de relansare a economiei, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, preşedintele executiv al Organizaţiei Judeţene a PSD, Ovidiu Donţu.

Donţu a declarat că TVA se va reduce eşalonat, astfel încât în următorii patru ani va reveni la cota de 19% sub guvernarea USL. El a precizat că USL va urmări introducerea unei scheme speciale de TVA pentru agricultură pentru a determina scăderea acestei taxe la produsele agricole.

Donţu a explicat că „USL mai are în program respectarea legii în ceea ce priveşte indexarea pensiilor, menţinerea ridicată a cotei de cofinanţare a proiectelor europene ca acum doi ani, reducerea cu 50% a cheltuielilor cu bunuri şi servicii pentru stoparea risipei actuale, blocarea cheltuielilor pentru partid iniţiate prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, obligarea primului-ministru de a nu mai folosi Fondul de rezervă al Guvernului decât pentru situaţii de urgenţă, catastrofe naturale, şi nu pentru a alimenta clientela PD-L, menţinerea cotelor actuale pentru autorităţile locale din sumele defalcate, din impozite şi taxe, pentru că actuala putere vrea să ia din bugetele locale pentru puşculiţa naţională, şi trecerea administrării bugetului sistemului judiciar de la Ministerul de Justiţie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Donţu pune pe tapet măsurile USL de relansare a economiei.
 Vizualizări articol: 1120 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Donţu pune pe tapet măsurile USL de relansare a economiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Afirmatii populiste trimis de
( 5 dec 2011, 22:28:28
Cum sa reduci taxe cand nu ai o solutie de a pune ceva in loc? Demagogie si populism marca usl. Teoretic toti s-ar bucura la gandul unor taxe mai mici, in realitate nu ar simti nimic (vezi pretul benzinei cand a scazut barilul sau pretul painii cand a scazut graul). In schimb, daca salariile bugetare si pensiile nu pot fi platite, iar scolile si spitalele vor trebui inchise pt ca s-au redus sumele colectate, nu cred ca isi va mai asuma d-l din poza si partidul sau propunerea, vor gasi alti vinovati, de ex base...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei