Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 dec 2011 - Anul XVI, nr. 287 (4885)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Protest spontan la "Jean Monnet", elevii cer prezentarea reală a liceului

Luni, 5 Decembrie 2011 (14:45:47)

Câteva zeci de elevi au ieşit, luni, în curtea Liceului "Jean Monnet" din Capitală pentru a protesta faţă de decizia de demitere a conducerii şcolii, ei cerând să nu mai fie asociată imaginea liceului cu scandalurile din ultima perioadă şi să se arate că unitatea are şi foarte mulţi olimpici.

Elevii strigă "Vrem dreptate" şi au în mâini coli de hârtie pe care au scris "Elevii de la J.M., olimpici", "Stop prejudecăţilor!", "Ne iubim liceul!", "Nu vrem demiteri!".

Câteva cadre didactice au venit să stea de vorbă cu jurnaliştii, ei spunând că în ultima perioadă s-au spus lucruri rele despre Liceul "Jean Monnet" şi că de la izbucnirea scandalului, atât elevii cât şi profesorii au avut de suferit.

În opinia acestora, nu este corect ca cei 1.400 de elevi ai Liceului "Jean Monnet" să fie afectaţi pentru ceea ce au făcut câţiva elevi.

Una dintre profesoarele care au vorbit în faţa liceului a spus că mass-media ar trebui să prezinte şi rezultatele pe care le au elevii de la "Jean Monnet" şi a întrebat dacă ştiu că unul dintre cei doi elevi care au obţinut nota 10 la bacalaureat este de la "Jean Monnet".

Ea mai spus că sunt foarte mulţi elevi olimpici sau care participă la concursuri naţionale şi internaţionale, iar procentele de promovabilitate la bacalaureat şi rezultatele de la evaluarea naţională arată de fapt adevărata faţă a Liceului "Jean Monnet".

Profesorii s-au întrebat de ce anunţul privind demiterea celor două directoare a fost făcut în weekend, în condiţiile în care corpul de control al ministrului Educaţiei a făcut ancheta în urmă cu trei săptămâni.

În opinia acestora, cele două directoare ale liceului "au căzut la mijloc", fiind o încercare de a găsi "ţapi ispăşitori" pentru incidentele din ultima perioadă.

Întrebaţi de ce nu au fost dispuse sancţiuni în cazul elevilor care au fost în excursia de la Predeal şi au consumat alcool, profesorii au spus că aceştia vor fi chemaţi în consiliul profesoral şi cu siguranţă le vor fi scăzute notele la purtare. Aceştia au precizat că nota la purtare nu se decide imediat, ci în ultimul consiliu profesoral, care va avea probabil loc în 22 - 23 decembrie.

Întrebaţi de ce nu au fost dispuse sancţiuni în cazul elevei care l-a acuzat de viol pe profesorul de sport, una dintre profesoare a spus că în consiliul profesoral au fost făcute mai multe propuneri, de exmatriculare sau de scădere a notei la purtare la patru, iar în final s-a votat pentru a doua variantă şi s-a decis aşteptarea rezultatelor anchetei judiciare, care va stabili vinovăţia în acest caz.

Ea a precizat că în incidentul reclamat de elevă este clar că nu a fost un viol, subliniind însă că niciun cadru didactic de la liceu nu a considerat că este normal ce s-a întâmplat. Totodată, ea ţinut însă să precizeze că acest incident nu caracterizează şi nu este reprezentativ pentru Liceul "Jean Monnet".

Întrebată de ce dosarul de transfer al acestei eleve era incomplet, una dintre profesoare a răspuns că lipsa fişei medicale nu reprezintă o abatere atât de gravă, în condiţiile în care aceasta vine de la o unitate şcolară din Belgia, iar unele documente trebuie traduse. Mai mult, ea arătat că aprobarea de transfer a acestei eleve a venit de la ISMB, nu de la conducerea liceului.

Conducerea Liceului "Jean Monnet" a fost demisă din cauza gravelor nereguli constatate de Corpul de control al MECTS, iar Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti va monitoriza timp de un an activitatea unităţii de învăţământ, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

"Controlul efectuat a arătat că relaţia nefirească între profesor şi elevă, indiferent de cât de emancipat este mediul de la «Jean Monnet», a fost şi rezultatul unor disfuncţionalităţi grave în conducerea liceului şi gestionarea relaţiei părinte - şcoală. Evident, instanţa este cea care va decide asupra naturii acestei relaţii. Se vede clar că, atunci când conducerea şcolii nu îşi face datoria, efectele sunt grave", a spus ministrul Daniel Funeriu.

Ministrul Educaţiei a precizat că, printre alte măsuri, a decis demiterea, conform procedurilor legale, a întregii conduceri şi monitorizarea de către Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a activităţii în liceu pe o perioadă de un an.

"Faptul că în acest liceu sunt şi elevi cu o stare materială bună nu trebuie să dea liceului un statut aparte. Legea este identică pentru toţi şi angajamentul Ministerului pentru disciplină, ordine şi rigoare este cât se poate de puternic", a mai spus ministrul Funeriu.

Raportul Corpului de control al MECTS la Liceul "Jean Monnet" din Capitală indică multiple nereguli, începând cu registrele privind evidenţele şedinţelor Consiliului de administraţie, unde apar situaţii în care cei care decid sunt diferiţi de cei care au participat la întrunire, aprobarea de transfer a elevilor, care se bazează pe decizii aleatorii, lipsa proiectelor privind combaterea violenţei, gestionarea situaţiei de criză.

De asemenea, rezultatele controlului au arătat lipsa unei comisii şi a unor strategii pentru reducerea abandonului şi a absenteismului şcolar, în condiţiile în care elevii Liceului "Jean Monnet" au un număr mare de absenţe nemotivate, neexistând un plan pentru reducerea acestui fenomen.

În cazul elevei care l-a acuzat pe profesorul Dan-Octavian Vişan că a violat-o în timpul unei excursii la Predeal, Corpul de control a constatat că aceasta are în primul semestru 45 de absenţe nemotivate, pentru care nu a fost dispusă nicio sancţiune, iar dosarul de transfer era incomplet.

O elevă de la Liceul "Jean Monnet" s-a prezentat, în 3 noiembrie, la Secţia 1 Poliţie însoţită de părinţi şi a depus plângere împotriva profesorului de sport Dan-Octavian Vişan, acuzându-l că a violat-o, în timpul unei excursii la Predeal.

Dan-Octavian Vişan a fost arestat preventiv, fiind acuzat de acte sexuale cu un minor.

Numele Liceului "Jean Monnet" a fost implicat şi în alte scandaluri, recent două eleve fiind acuzate că au furat un telefon mobil şi o cameră foto de la două studente. Incidentul a avut loc în noaptea de joi spre vineri, într-un club din Capitală.

O altă elevă de la Liceul "Jean Monnet" a pozat în Playboy, alături de primarul Radu Mazare. Mădălina Pamfile a apărut pe coperta numărului din noiembrie al revistei Playboy, alături de Radu Mazăre şi alte două domnişoare nud.

În urma deciziei de a poza în Playboy, dar şi pentru alte contravenţii la codul Liceului "Jean Monnet" a fost propusă scăderea notei la purtare elevei Mădălina Pamfile. Consiliul profesoral a decis să propună sancţionarea Mădălinei Pamfile şi pentru absenţele repetate şi nemotivate de la ore, dar şi pentru prezenţa în diverse emisiuni de televiziune fără a avea permisiunea conducerii liceului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Protest spontan la "Jean Monnet", elevii cer prezentarea reală a liceului.
 Vizualizări articol: 755 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Protest spontan la "Jean Monnet", elevii cer prezentarea reală a liceului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei