Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 nov 2011 - Anul XVI, nr. 272 (4870)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nicolăescu: ANCIS, condusă de Virgil Păunescu şi Cristian Vlădescu, va fi SRI-ul medical

Joi, 17 Noiembrie 2011 (14:40:19)

Fostul ministru al Sănătăţii Eugen Nicolăescu a susţinut, joi, că proiectul de legii sănătăţii iniţiat de Virgil Păunescu şi Cristian Vlădescu propune înfiinţarea unui "monstru", respectiv ANCIS, care, condusă de cei doi, va funcţiona ca "SRI medical" şi va controla veniturile publice din sănătate.

"În capitolul privind calitatea serviciilor medicale se propune înfiinţarea unui monstru - Agenţia Naţională de Calitate şi Informaţii Sanitare (ANCIS). Medicii cu care am vorbit, psihiatri, mi-au spus că acesta este un capitol psihiatric cu caracter paranoid. Şi se mai numeşte, dacă vreţi, dintr-o altă perspectivă, SRI-ul medical. Nici nu putea fi altfel având în vedere că cei doi iniţiatori ai proiectului de lege lucrează la Cotroceni", a spus Nicolăescu, într-o conferinţă de presă.

Deputatul PNL a susţinut că noua structură înfiinţată prin proiectul legii sănătăţii va acumula fonduri din toate prestaţiile pe care le va face, proiectul de lege fiind "dedicat" unor persoane gata nominalizate, respectiv lui Virgil Păunescu şi lui Cristian Vlădescu.

"Şi mai grav este că această nouă structură şi-a pus în cap să acumuleze bani din toate prestaţiile pe care le va face: va face acreditare de spitale, evaluări, studii şi documente, va vinde informaţii şi se va ocupa de marile programe naţionale E-Health. Asta înseamnă că majoritatea banilor venituri publice din sectorul sanitar va fi în mâna celor doi care vor conduce ANCIS, adică cei doi iniţiatori ai legii. Cu alte cuvinte, facem o lege dedicată pentru persoane gata nominalizate", a spus Nicolăescu.

El a declarat, joi, că proiectul Legii sănătăţii este făcut de două minţi "oculte", consilierul prezidenţial Virgil Păunescu şi fostul secretar de stat Cristian Vlădescu, pe care i-a dat afară pentru "incompetenţă, şmecherii şi golănii".

"De o săptămână, pe site-uri circulă acest proiect de lege al sănătăţii, care e de patru zile sosit la ministerul Sănătăţii de la Cotroceni şi e făcut de două minţi oculte - consilierul prezidenţial Virgil Păunescu şi fostul secretar de stat Cristian Vlădescu - daţi afară de mine, când eram ministru, pentru incompetenţă, şmecherii şi golănii. Amândoi au fost reevaluaţi de Traian Băsescu, au fost preluaţi acolo şi azi mai fac un pas către zdruncinarea sistemului sanitar", a spus Nicolăescu.

El a arătat că proiectul de lege trebuie să iasă vineri din Ministerul Sănătăţii pentru a intra în dezbatere publică şi că, dacă se respectă procedurile legislative în vigoare, acesta va ajunge în Parlament în jurul datei de 1 februarie 2012.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nicolăescu: ANCIS, condusă de Virgil Păunescu şi Cristian Vlădescu, va fi SRI-ul medical.
 Vizualizări articol: 570 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nicolăescu: ANCIS, condusă de Virgil Păunescu şi Cristian Vlădescu, va fi SRI-ul medical0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei