Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 nov 2011 - Anul XVI, nr. 272 (4870)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Iulian Iancu: Tariful unic în taximetrie ar putea fi, pentru o perioadă, o soluţie

Joi, 17 Noiembrie 2011 (16:22:43)

Preşedintele Comisiei de industrii a Camerei Deputaţilor, Iulian Iancu (PSD), a declarat, joi, că ideea tariful unic în taximetrie "ar putea, pe o perioadă limitată, să fie o soluţie de comun acord în favoarea şi a operatorilor, şi a cetăţenilor".

Iulian Iancu a făcut această precizare după ce membri ai Comisiei de industrii a Camerei Deputaţilor s-au întâlnit, joi, cu primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, pentru a discuta despre legislaţia din zona transporturilor şi a taximetriei.

"Comisia noastră nu e la prima reuniune de acest gen în care autoritatea locală - primarul general în urma greutăţilor cu care s-a confruntat a simţit nevoia să solicite sprijinul în modificarea cadrului legislativ primar. Aşa se explică vizita de aici. Noi suntem în faza finală cu aprobarea legislaţiei în zona transporturilor şi în zona taximetriei. Nu are nicio legătură cu nicio nuanţă de natură ideologică", a explicat Iancu

El a enumerat problemele ridicate de primarul general al Capitalei, respectiv modalitatea de tarifare, de dispecerizare,modul de alocare a autorizaţiilor, modul de transfer al autorizaţiilor, numărul de maşini, modul de desfăşurare a activităţii Ilfov-Bucureşti.

"Sunt lucruri care se desprind din realitate, domnia sa a simţit nevoia să facă o susţinere personală şi să solicite un sprijin în vederea modificării cadrului legislativ primar. Noi avem în vedere trei aspecte cruciale în vederea modificării legii: prestarea serviciului trebuie să fie de calitate şi siguranţă, pentru că vorbim despre viaţa cetăţenilor, să fie un preş suportabil mai ales în condiţiile de criză şi să fie acoperite costurile operatorilor", a arătat Iulian Iancu.

El a apreciat că, în taximetrie, nu pot fi sacrificaţi unii din cauza "practicii de dumping".

"Nu putem să-i sacrificăm pe unii datorită unei practici de dumping sau să-i supraîncărcăm cu costuri foarte mari. Vedeţi bine câte motive de creştere a costurilor ne aduce viaţa de zi cu zi: preţul produselor petroliere, preţul cauciucurilor, costurile de întreţinere şi piesele de schimb sunt tot atâtea motive, însă noi trecem printr-o perioadă specială şi, ca atare, o propunere de acest gen cum este cea a tarifului unic, de exemplu, ar putea pe o perioadă limitată să fie o soluţie de comun acord în favoarea şi a operatorilor, şi a cetăţenilor. Noi, însă, acum luăm în discuţie punctual propunere cu propunere la nivelul raportorilor împreună cu operatorii, adică reprezentanţii taximetriştilor, ai transportatorilor, ai sindicatelor şi ai Primăriei Generale, urmând să dăm forma finală în cursul săptămânii viitoare", a spus Iancu.

Întrebat cât ar trebui să fie tariful unic, Iulian Iancu a arătat că "nu se poate intra într-o discuţie punctuală pentru că ea trebuie să plece de la nivelul costurilor reale pe care le realizează astăzi operatorii".

Iulian Iancu a mai spus că dispeceratele "au ajuns în situaţia să devină subiect datorită practicii de monopol".

"Au ajuns operatorii din zona de dispecerat să vândă toate taxiurile şi să-şi crească tariful de dispecerizare, practic punând în situaţia de a sacrifica activitatea de taximetrie în sine datorită nivelului foarte mare de costuri pe care şi-l asumă dispecerii absolut anormal. Activitatea de dispecerat este o activitate de prestare de servicii în favoarea cetăţeanului şi a taximetrului, şi nu invers, de monopolizare a întregului venit. (...) Vom avea în vedere să eliminăm acest statut de monopol pe care îl desfăşoară şi de acumulare de venituri din activitatea propriu-zisă", a explicat Iancu.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, joi, că a fost prezent la Comisia de industrii a Camerei Deputaţilor pentru a discuta despre reglementarea activităţii de taximetrie, şi anume dacă este nevoie de un tarif unic şi dacă se vor păstra sa nu dispeceratele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iulian Iancu: Tariful unic în taximetrie ar putea fi, pentru o perioadă, o soluţie.
 Vizualizări articol: 449 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Iulian Iancu: Tariful unic în taximetrie ar putea fi, pentru o perioadă, o soluţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei