Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 nov 2011 - Anul XVI, nr. 272 (4870)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cartel Alfa: Afirmaţiile lui Băsescu despre îngheţarea pensiilor şi a salariilor anulează rolul CC

Joi, 17 Noiembrie 2011 (16:30:16)

"Cartel Alfa" consideră că afirmaţia lui Traian Băsescu, potrivit căreia indiferent de decizia Curţii Constituţionale, pensiile şi salariile rămân îngheţate în 2012, este o încălcare gravă a principiului separaţiei puterilor în stat, un abuz care anulează rolul şi statutul Curţii Constituţionale.

Reprezentanţii Confederaţiei cred că prin aceste declaraţii preşedintele Traian Băsescu continuă campania care are ca scop culpabilizarea justiţiei, minimalizarea şi ignorarea statutului său de putere în stat, cu atât mai mult cu cât aceasta face parte dintr-o serie de declaraţii similare, care susţin toate acţiunile Guvernului prin care se blochează punerea în aplicare a hotărârilor instanţelor de judecată, doar pentru că aşa o cer interesele de moment ale partidelor aflate la Putere, potrivit unui comunicat de joi al sindicaliştilor.

"A vorbi despre nepunerea în aplicare (înainte ca plenul Curţii Constituţionale să se pronunţe), a unei decizii a Curţii este un abuz de putere. Şi mai grav este faptul că acela care vorbeşte, în mod public, despre ignorarea unei posibile decizii a Curţii Constituţionale este preşedintele României. Cartel Alfa consideră că aceasta este un act de o gravitate extremă, o ingerinţă în activitatea justiţiei, o anulare a independenţei acesteia, şi contravine Constituţiei României", potrivit sursei citate.

Sindicaliştii subliniază că afirmaţii de acest gen pun o puternică presiune asupra magistraţilor care, într-un real stat democratic, ar trebui să judece exclusiv în spiritul legii, şi aceasta cu atât mai mult în cazul judecătorilor de la Curtea Constituţională.

La bugetul de stat există fondurile necesare pentru salarii şi pensii, doar că aceşti bani sunt redirecţionaţi prin propunerea Guvernului către investiţii făcute în scop electoral. Investiţiile mult clamate de Guvern sunt, în fapt, instrumente de campanie electorală, spun cei de la "Cartel Alfa".

"Cartel Alfa" susţine că banii de la buget sunt direcţionaţi în aşa fel încât să serveasca intereselor partidelor aflate la putere, fiind ingorate cele mai elementare nevoi ale lucrătorilor şi pensionarilor, iar interesele partidelor aflate la putere sunt puse mai presus de interesele reale ale societăţii, "cu întregul concurs al preşedintelui Traian Băsescu".

Sindicaliştii reamintesc preşedintelui Traian Băsescu că în Constituţia României scrie că nimeni nu este mai presus de lege. Acesta este un principiu fundamental al statului de drept pe care, nu numai că preşedintele este primul chemat să-l respecte, ci este obligat să facă astfel încât şi Guvernul să-l respecte.

"Mai reamintim preşedintelui Traian Băsescu faptul că a investit actualul Guvern pe baza programului care prevedea «cresterea salariului minim brut pe economie astfel încât să atingă 50 la sută din salariul mediu brut pe economie până la sfârşitul anului 2012 şi creşterea salariului mediu brut nominal pe economie în perioada 2009-2012 cu 55 la sută»", subliniază reprezentanţii "Cartel Alfa".

Nu în ultimul rând, sindicaliştii îi reamintesc preşedintelui Băsescu că a prezentat actele normative prin care s-au "ciuntit" drepturile salariaţilor şi pensionarilor ca fiind măsuri excepţionale şi temporare.

Confederaţia "Cartel Alfa" consideră că declaraţiile şi comportamentul preşedintelui constituie dovezi din ce în ce mai evidente că România a început să fie un stat dictatorial, în care nu mai contează ce prevede Constituţia, iar "Justiţia este transformată într-un simplu element de decor".

Sindicaliştii cer, din nou, tuturor partidelor parlamentare să vegheze să nu se încalce prevederile articolului 1 din Constituţia România, unde se specifică, la aliniatul 4, că "Statul se organizează potrivit principiului separaţiei şi echilibrului puterilor - legislativă, executivă şi judecătorească - în cadrul democraţiei constituţionale".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la postul public de radio, că, indiferent care va fi rezultatul sesizării la CC a îngheţării pensiilor şi salariilor în anul 2012, "bani nu există", arătând că, "dacă ar exista, s-ar plăti".

"Indiferent care este rezultatul la Curtea Constituţională, bani nu există. Dacă ar exista, s-ar plăti", a spus preşedintele Traian Băsescu, referindu-se la legea care prevede îngheţarea pensiilor şi salariilor în anul 2012 şi care a fost contestată de opoziţie la Curtea Constituţională.

"Toţi trebuie să înţelegem că nu mai putem trăi împrumutând bani pentru consum. (...) Politic, şi pentru mine, şi pentru Guvern ar fi foarte uşor să o facem pe generoşii, condamnând ţara în anii următori", a adăugat Traian Băsescu.

Şeful statului a adăugat că "un an, până la alegeri, poţi supravieţui făcând lucruri demagogice". El a arătat însă că "am mai trăit această experienţă", în 2007-2008 şi că trebuie învăţat din ea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cartel Alfa: Afirmaţiile lui Băsescu despre îngheţarea pensiilor şi a salariilor anulează rolul CC.
 Vizualizări articol: 381 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cartel Alfa: Afirmaţiile lui Băsescu despre îngheţarea pensiilor şi a salariilor anulează rolul CC0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei