Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 nov 2011 - Anul XVI, nr. 272 (4870)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


S-a grăbit Sfântul Nicolae

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În ordine cronologică, primele daruri din sezonul cadourilor sunt cele de Sfântul Nicolae, pe care le primisem numai noi, cei cuminţi, fix pe 6 decembrie. Probabil că Piţurcă o fi fost mai cuminte decât media naţională, din moment ce pentru el primul dar a venit pe 15 noiembrie. Sau poate că Sfântul are alte repere decât noi, muritorii de rând. Ori o fi fost un fel de exorcizare, varianta soft, prin care Sfântul Nicolae să fi încercat să-l aducă pe calea cea bună pe posesorul maşinii cu numărul acela de înmatriculare deosebit de semnificativ... Nu vom afla, sunt convins, niciodată care a fost mecanismul prin care s-a ajuns la acest 3-1 care, să mă ierte Domnul şi toţi sfinţii în frunte cu generosul Nicolae, nu mi-a stârnit nici un sentiment deosebit, nu m-a făcut să ies în stradă la ora 23.35, când s-a terminat meciul, şi nici nu mi-a dat cine ştie ce speranţă în vreun viitor luminos al Naţionalei. De ce? Păi, pentru simplul motiv să după ce te chinui vreo câţiva ani la rând să baţi împiedicaţii Europei, acest 3-1 cu Grecia pare mai degrabă un accident. Unul fericit, dar accident. În fond, dacă ar fi să tragem o concluzie logică şi obiectivă, ar trebui să spunem că echipa secundă a Greciei s-a dovedit mai slabă decât echipa secundă a României. Că doar n-o să-mi spuneţi că echipa de alaltăieri e chiar cea cu care vom aborda preliminariile. Aceeaşi idee s-ar putea reformula însă şi într-o formă absolut defavorabilă nouă: nu cumva această echipă secundă a noastră e mai bună decât prima noastră reprezentativă!? Adică n-o fi cumva Papp mai bun decât Tamaş, Chericheş decât Bănel şi Săgeată decât Cociş? Şi dacă chiar sunt, după cum se prezintă lucrurile şi o demonstrează rezultatele, chiar crede cineva că Piţurcă o să lase acasă panaramele alea şi o să abordeze preliminariile Mondialelor cu echipa care alaltăieri i-a bătut pe greci? Vă dau şi răspunsul: din moment ce „obiectivul” lui Piţurcă este necalificarea (ce altceva se poate înţelege din vorbele Naşului care grohăia că primul obiectiv e calificarea la Euro 2016 – deci nici gând de Mondialele din 2014!?), acesta e mult mai uşor de atins cu fosilele „cu nume” decât tinerii necomplexaţi. Între o victorie improbabilă (dar posibilă) şi o înfrângere la limită, „onorabilă”, pe mâna fosilelor, Piţurcă va opta veşnic pentru a doua variantă. Ce-i poţi cere artizanului căderii pe locul 55 în lume?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului S-a grăbit Sfântul Nicolae.
 Vizualizări articol: 928 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
S-a grăbit Sfântul Nicolae5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei