Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 nov 2011 - Anul XVI, nr. 272 (4870)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Oprea: Aducând în atenţie tema suspendării, USL încearcă să acopere scandalurile interne

Joi, 17 Noiembrie 2011 (15:32:10)

Preşedintele executiv al UNPR Gabriel Oprea susţine că liderii USL fac dovada unei "viziuni înguste şi dăunătoare pentru România" şi că modul în care "încearcă să acopere scandalurile interne", aducând în atenţia opiniei publice tema suspendării preşedintelui, denotă "amatorism şi iresponsabilitate"

"Liderii USL fac încă o dată dovada unei viziuni înguste şi dăunătoare pentru România. Modul în care încearcă să acopere scandalurile interne, aducând în atenţia opiniei publice o temă inventată, cea legată de suspendarea preşedintelui ţării, denotă amatorism şi iresponsabilitate duse la extrem", susţine Oprea, într-o declaraţie de presă transmisă joi de UNPR.

Potrivit lui Oprea, liderii USL "sunt dispuşi să sacrifice interesul ţării pe altarul intereselor personale şi de grup".

"Ideea suspendării preşedintelui nu foloseşte decât celor care sunt astăzi în situaţia de a explica o răfuială penibilă din sânul Opoziţiei. Pentru a acoperi un scandal intern se gândesc să destabilizeze o întreagă ţară. Doi indivizi s-au jucat cu chibriturile şi au dat foc casei. Şi, ca să nu fie prinşi, vor să incendieze tot cartierul. Modul acesta de a face politică aduce prejudicii majore întregii societăţi. Liderii Opoziţiei se joacă cu stabilitatea politică şi guvernamentală, cu imaginea României în lume şi cu percepţia liderilor din cancelariile externe", mai spune Oprea.

Liderul UNPR mai susţine că Victor Ponta şi Crin Antonescu sunt "campioni incontestabili la datul cu bâta în baltă".

"Acum un an spuneau că nu e nicio criză şi că România nu este afectată de ceea ce se întâmplă la nivel mondial. S-a demonstrat că s-au înşelat. Astăzi vorbesc încă o dată despre suspendarea preşedintelui. Se va vedea că nu au nici motive şi nici argumente care să susţină un astfel de demers. În plus, oamenii vor înţelege că această manieră iresponsabilă de a face politică este un risc pe care România nu şi-l poate asuma. Nimeni nu-şi poate lăsa destinele pe mâna unor iresponsabili care ar fi dispuşi să rupă ţara în două doar ca să-şi satisfacă setea de putere", mai susţine el.

Preşedinţii PSD, PNL şi PC au anunţat, într-o declaraţie de presă, că, în urma declaraţiilor şefului statului referitoare la îngheţarea pensiilor şi a salariilor, au solicitat juriştilor din partidele lor să pregătească pentru luni un raport în care să fie evaluată posibilitatea declanşării procedurilor de suspendare.

"Am luat act cu îngrijorare şi indignare de faptul că, prin noile sale declaraţii făcute la postul public de radio, preşedintele Traian Băsescu anunţă explicit refuzul său de a aplica legea care prevede indexarea anuală a pensiilor, precum şi hotărârile judecătoreşti definitive şi irevocabile câştigate de profesori şi alţi bugetari (decizii date în aplicarea legii promulgate chiar de către domnia sa!). Acest refuz va persista chiar şi după o eventuală pronunţare a Curţii Constituţionale în sensul obligativităţii aplicării respectivelor legi. Aceste poziţii sunt extrem de iresponsabile şi periculoase deoarece întăresc mesajul preşedintelui despre abolirea statului de drept în România. (...) Menţionăm că dacă, în urma analizei juridice şi politice, constatăm că acţiunile incriminate constuie în mod substanţial o atingere gravă adusă ordinii constituţionale, USL nu va ezita să declanşeze procedurile de suspendare din funcţie a preşedintelui Băsescu, chiar şi în lipsa unei majorităţi în Parlament", se arată în declaraţia comună de presă semnată de Victor Ponta, Crin Antonescu şi Daniel Constantin.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la RRA, că, indiferent care va fi rezultatul sesizării la CC a îngheţării pensiilor şi salariilor în anul 2012, "bani nu există", arătând că, "dacă ar exista, s-ar plăti".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oprea: Aducând în atenţie tema suspendării, USL încearcă să acopere scandalurile interne.
 Vizualizări articol: 547 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oprea: Aducând în atenţie tema suspendării, USL încearcă să acopere scandalurile interne0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei