Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 nov 2011 - Anul XVI, nr. 272 (4870)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Medic condamnat definitiv şi obligat la plata a 500.000 de euro pentru malpraxis

Joi, 17 Noiembrie 2011 (17:54:46)

Medicul Romeo Traian Ursu - acuzat în 2008 de vătămare corporală din culpă, în urma unei operaţii de hernie de disc - fost condamnat definitiv pentru malpraxis, de Curtea de Apel Bucureşti, care îl obligă la plata unor daune de jumătate de milion de euro, către pacientul rămas cu afecţiuni.

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a finalizat, marţi, procesul medicului ortoped Romeo Traian Ursu, acuzat de procurori de vătămare corporală din culpă, după ce un pacient pe care l-a operat de hernie de disc a rămas cu deficienţe locomotorii.

Ancheta şi procesul durează din anul 2008, iar pe parcursul cercetărilor judecătoreşti cazul a fost trimis pentru rejudecare la Tribunalul Bucureşti de către judecătorii CAB.

La începutul anului 2009, Traian Romeo Ursu, de la Spitalul de Ortopedie Foişor, a fost condamnat, de prima instanţă, Judecătoria sectorului 2, la doi ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei şi la plata unor daune de 500.000 de euro pentru vătămare corporală din culpă a lui Dan Dragomir (35 de ani), în cadrul unei operaţii de hernie de disc. Decizia a fost contsetată la Tribunalul Capitalei, apoi la Curtea de Apel Bucureşti.

Medicul ortoped-chirurg a intervenit "pentru implantarea unei proteze discale pentru hernie de disc L4 - L5". În timpul intervenţiei, medicul specialist ar fi lovit prea tare într-un depărtător, ceea ce a dus la o hemoragie, fiind produsă "o breşă în lungul venei".

În final, în recurs, Curtea de Apel Bucureşti a menţinut decizia din 18 aprilie 2011 a Tribunalului Bucureşti, prin care medicul a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendarea executării pedepsei şi la plata de despăgubiri de 500.000 de euro.

În timpul procesului, în 9 octombrie 2009, medicul Traian Ursu a susţinut, în faţa instanţei, că rezultatul operaţiei a fost cauzat de o complicaţie şi că nu se simte vinovat pentru această situaţie. "Consider că ceea ce s-a întâmplat este o complicaţie care putea să apară", a declarat, la acea vreme, instanţei medicul Traian Ursu, care a adăugat că anumiţi martori i-au spus că l-a văzut pe pacientul său mergând pe stradă, deşi acesta îl acuză că în urma operaţiei a rămas paralizat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medic condamnat definitiv şi obligat la plata a 500.000 de euro pentru malpraxis.
 Vizualizări articol: 439 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Medic condamnat definitiv şi obligat la plata a 500.000 de euro pentru malpraxis0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei