Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 nov 2011 - Anul XVI, nr. 271 (4869)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Reducerea numărului de parlamentari la 300 - turnesolul corectitudinii politicienilor

Miercuri, 16 Noiembrie 2011 (15:04:04)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la RRA, că politicienii găsesc "tot soiul de motive" pentru a nu reduce numărul de parlamentari la 300, referindu-se în special la cei din coaliţia de guvernare, acest obiectiv putând fi îndeplinit prin lege.

Răspunzând unei întrebări, şeful statului s-a declarat dezamăgit că partidele din coaliţia de guvernare nu reduc, prin lege, numărul de parlamentari la 300.

"Nu mă voi opri din încercarea de a convinge ca procesul de modernizare a României să meargă înainte. A fost un oarecare succes anul trecut cu adoptarea celor patru coduri, cu legea educaţiei, cu legea micii reforme în Justiţie. Dar trebuie să continuăm - noua legea a sănătăţii, reorganizarea administrativă, Constituţia, dacă se poate, doar o jumătate din răspunsul populaţiei la referendum nu poate îndeplini actuala coaliţie. Cealaltă jumătate - cu reducerea la 300 de parlamentari - nu e prin Constituţie, este prin lege. De aceea nu am cum să nu fiu intransigent cu acest obiectiv, pentru că spunem că servim poporul, dar când poporul a dat un vot cu peste 80% ca numărul de parlamentari să fie redus la 300, găsim tot soiul de motive", a declarat Traian Băsescu la RRA.

El a mai spus că acesta este "turnesolul corectitudinii politicienilor" pe care românii i-au trimis în Parlament.

"Mie mi se pare extrem de greu să găseşti o justificare de ce nu răspunzi votului pe care l-au dat românii. Cum îţi permiţi tu, ca politician, să spui «o fi suveran poporul român, dar nu pentru mine». Poporul român e suveran când îl votează să meargă în Parlament şi atunci vine cu pieptul înainte domn parlamentar şi spune: «pe mine m-a trimis aici poporul suveran să-l reprezint». Păi, domnu' parlamentar, tocmai ai misiunea să-l reprezinţi respectând votul", a adăugat şeful statului.

El a reamintit proiectul USL de reducere a numărului de parlamentari la 300.

"Să dea Dumnezeau să nu fie o demagogie numai, să-l blocheze după ce l-au depus", a mai spus Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că nu este de acord cu varianta coaliţiei de reducere a numărului de parlamentari la 388, el menţionând că varianta USL, care vizează 300 de parlamentari, este cinstită şi ar trebui să fie susţinută de politicienii PDL care sunt cinstiţi.

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, marţi, că şi PDL are o variantă privind reducerea numărului de parlamentari la 300 depusă în Parlament, el precizând că nu trebuie votată varianta USL, ci aceea a democrat-liberalilor.

Solicitat să comenteze declaraţiile făcute de şeful statului, Traian Băsescu, luni seară, la TVR, potrivit cărora varianta USL, care vizează reducerea numărului de parlamentari la 300, este cinstită şi ar trebui să fie susţinută de parlamentarii PDL cinstiţi, Oltean a precizat că şi PDL are o variantă similară depusă în Parlament.

Senatorul UDMR Verestoy Attila a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că în şedinţa coaliţiei s-a stabilit de principiu recucerea la 388 a numărului de parlamentari - 300 deputaţi şi 88 senatori - şi că nu s-a discutat despre asumarea răspunderii pe pachetul de legi electorale.

"Coaliţia a căzut de acord asupra a trei principii, respectiv: 300 de deputaţi, 88de senatori şi un vot compensat pe liste de aproximativ o treime. Această treime va depinde de rezultatul înregistrat la referendum pe care îl vom avea abia în luna ianuarie. În cel mai scurt timp cu putinţă, coaliţia va elabora legile necesare pentru a fi promovate în Parlament", a declarat Verestoy.

Deputatul PNL Eugen Nicolăescu a declarat, miercuri, că îi cere premierului Emil Boc să-şi precizeze în scris poziţia faţă de reducerea numărului de parlamentari, arătând că primul ministru susţine verbal acest lucru, dar a dat un aviz negativ iniţiativei legislative a USL pe această temă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Reducerea numărului de parlamentari la 300 - turnesolul corectitudinii politicienilor.
 Vizualizări articol: 532 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Reducerea numărului de parlamentari la 300 - turnesolul corectitudinii politicienilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei