Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 nov 2011 - Anul XVI, nr. 271 (4869)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Inaugurare

Flutur: Zona masivului Rarău poate concura cu Poiana Braşov

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat în cursul zilei de ieri că zona masivului Rarău poate concura cu Poiana Braşov, atât din punct de vedere al peisajului, cât şi al accesibilităţii. Flutur a făcut aceste afirmaţii după ce a participat la inaugurarea lucrărilor de modernizare a drumului judeţean Pojorâta – Rarău, investiţie realizată din fonduri europene.

După ce a tăiat panglica inaugurală şi a asistat la slujba de sfinţire oficiată de un sobor de preoţi, şeful administraţiei judeţene a parcurs cu un microbuz drumul de 15,8 kilometri până pe masivul Rarău. Gheorghe Flutur a apreciat faptul că în mai multe locuri de pe traseul Pojorâta – Rarău au fost amenajate puncte de popas şi de belvedere. „Este cel mai pitoresc drum din judeţul Suceava şi vreau să le mulţumesc constructorilor pentru modul în care au lucrat. Practic acum punem în valoarea Masivul Rarău” a declarat Gheorghe Flutur, care a mai adăugat că „din punctul meu de vedere, autorităţile locale din Pojorâta şi Câmpulung Moldovenesc sunt cele mai avantajate şi fericite pentru că pot să-şi pună în valoare frumuseţile platoului masivului Rarău. Dacă ne uităm în jur putem să vedem de aici Giumalăul, Ceahlăul, munţii Suhardului, munţii Rodnei, şi imediat se vede Valea Moldovei, municipiul Câmpulung Moldovenesc, până spre Suceava. Şi cred că putem să ne gândim la un proiect intitulat <Poiana Bucovinei>, aşa cum există Poiana Braşovului, având în vedere că am deschis această zonă cu un potenţial turistic uriaş”.

Gheorghe Flutur a precizat că proiectul de modernizare a acestui drum a avut o valoare totală de 32,17 milioane de lei, din care contribuţia Uniunii Europene a fost de 22,68 milioane de lei, fonduri asigurate prin Programul Operaţional Regional. El a arătat că lucrările au fost realizate de firmele SC CF Iaşi – Grup Colas şi de SC Calcarul Pojorâta, investiţia însemnând, printre altele, construcţia a patru poduri, 39 de podeţe, a peste 2,1 kilometri de ziduri de sprijin. În timpul lucrărilor a fost dislocată o cantitate de 450.000 de metri cubi de pământ.

Preşedintele CJ Suceava a mai adăugat că administraţia judeţeană intenţionează să găsească sursele de finanţare pentru modernizarea drumului de zece kilometri dinspre masivul Rarău spre Valea Bistriţei, în localitatea Chiril. „Vrem ca acest circuit să devină unul deschis pentru turişti. De asemenea, la ora la care vorbim am pus deja majoritatea stâlpilor pentru pârtia de schi din Câmpulung Moldovenesc spre Rarău. Şi sper ca la sfârşitul anului viitor să ne prindă iarna cu pârtia de schi finalizată, pentru a pune în valoare şi potenţialul schiabil al masivului Rarău”, a spus Flutur.

 

Primarul din Pojorâta spune că modernizarea acestui drum este un vis devenit realitate

La rândul său, primarul din Pojorâta, Ioan Bogdan Codreanu, a precizat că modernizarea acestui drum reprezintă o investiţie extrem de importantă pentru această comună. El a spus că în momentul de faţă drumul până pe Rarău poate fi parcurs în 20 de minute, în condiţiile în care, înainte de modernizarea traseului, timpul de parcurs era de aproximativ două ore şi jumătate. Codreanu a mai declarat că după modernizarea drumului s-a constatat şi o creştere a numărului de maşini care parcurg acest traseu, în weekenduri fiind de aproximativ 250.

Primarul din Pojorâtaa precizat că „Firmele SCCF Iaşi şi Calcarul Pojorâta au realizat în doi ani, conform proiectului, o adevărată bijuterie rutieră, care se adaugă frumuseţii naturale ce domină legendara aşezare Pojorâta. Suntem beneficiarii unui drum turistic deosebit, pe care nu-l aveam fără implicarea directă a domnului Gheorghe Flutur. Şi vreau să-i mulţumesc atât în numele primăriei şi al Consiliului Local, cât şi al locuitorilor comunei Pojorâta pentru că a fost permanent alături de noi în realizarea acestui proiect. Acest drum va pune în valoare potenţialul frumuseţilor naturale pe care le avem, cât şi hărnicia gospodarilor”.

 

Flutur: De la preluarea mandatului s-au modernizat 357 de kilometri de drumuri judeţene

Nu în ultimul rând, Gheorghe Flutur a declarat că de la începutul mandatului său de preşedinte al CJ Suceava au fost modernizate 71 de tronsoane de drumuri judeţene, cu lungime totală de 357 de kilometri. „Din circa 1.140 de kilometri de drumuri judeţene cât avem în Suceava, vedeţi că aproape 30% le-am modernizat în aceşti ani de mandat de când sunt preşedinte”, a spus Flutur. El a adăugat că jumătate din investiţii au fost realizate din fonduri europene, respectiv şapte proiecte prin Programul Operaţional Regional, proiecte finanţate prin PHARE, precum şi din fondul de solidaritate al Uniunii Europene. „La acestea se adaugă mai multe proiecte din fonduri guvernamentale. Şi vreau să vă spun că efortul CJ Suceava de modernizare a infrastructurii de drumuri judeţene a fost uriaş. Numai în acest an am avut aproape 100 de kilometri de drumuri modernizate din bugetul propriu şi din bani de la bugetul naţional, pentru ca drumurile să arate în mod corespunzător. Încă este mult de investit, dar ne-am concentrat pe modernizarea drumurilor din judeţul Suceava şi cred că acesta este lucrul cel mai important”, a încheiat Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: Zona masivului Rarău poate concura cu Poiana Braşov.
 Vizualizări articol: 1007 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.64/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 11 voturi
Flutur: Zona masivului Rarău poate concura cu Poiana Braşov4.6511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Felicitari trimis de
(16 nov 2011, 11:26:32
Datorita lui Flutur s-au schimbat si modernizat infrastructurile judetului Sv, plus ca a promovat si dezvoltat turismul zonei Bucovinei ,care este o zona foarte frumoasa din multe puncte de vedere.Speram sa ajunga si la urmatorul mandata, iar daca se va schimba primarul orasului Clng ,care o sa ceara proiecte de finantare a diverse lucrari si in acest oras care este de mizerie, sa ajunga la 50% macar cum este G.Humorului. Succes Domnule Flutur..si sa-l mai iei la intrebari pe Serbanica..sa faca drumurile ...si ce mai e de facut ..ca bani sunt care se pot aloca...dar lenevia e mare!
2.   BRAVO! trimis de
(16 nov 2011, 11:35:43
Bravo! O treaba buna, circotasii sa-si tina circotelile pentru ei ! In jud. Suceava s-a facut enorm de mult de cind e Flutur, cit n-a facut nimeni niciodata pina la el.E gospodar omul, nimic de zic. Cei de la Orange si Vodafone sa se gindeasca sa-si puna antene in zona Rarau, sa avem si noi semnal cind mergem in vizita pe-acolo. Toate bune!
3.   * trimis de
(16 nov 2011, 12:03:31
De câte ori trebuie să vorbească suceveanu’ s-auzi o dată ?
Câte dialoguri mai fracturezi .. premeditat ?
Cât trebuie să-ţi mai suportăm politica mutilată ?
Când vei plăti pentru dezastrul pe care l-ai creat ?

Ţi-ai pus girul ( politic ) pentru tăierea salariilor
Din conferinţe de presă ( de la Bucureşti ) tăiai pensii
Ai fost campion olimpic la ... tăierea copacilor
Şi continui şi-acum să furi ( la vârsta senectuţii )

Fluturii sistemului hrăpăreţ ( conduşi de tine )
Prin mitocănia , manelismul şi incompetenţa lor
Ne tot repetă : pleacă dacă nu-ţi convine !!!
Spune-mi , Fluturaş :
Suceava e a voastră sau a sucevenilor ?
3.1  RE: * trimis de
(16 nov 2011, 13:50:42
Esti prost ca  ☭ . Dar stii de ce? Ca a stat sub banca la scoala. Esti un ratat jalnic. Am spus!
4.   CONCLUZIE trimis de
(16 nov 2011, 13:51:35
PRIMARUL CODREANU,ESTE CINEVA,PE CAND PRIMARUL DE C-LUNG,ESTE CEVA!
5.   Un drum jos palaria trimis de
(16 nov 2011, 15:42:21
Am fost pe Rarau in august, cand inca se mai lucra la ultima portiune a drumului. Am ramas uimit de ce au putut sa faca oamenii aia acolo, soseaua este excelenta, mult peste asteptari. Bravo!
6.   Sa fim seriosi trimis de
(16 nov 2011, 16:41:36
Poate ca a facut ceva, dar sa compari Raraul cu Poiana Brasov...sincer...e ca si cum ai zice ca dacia e mai tare decat bmw...mai usor cu laudatul bai fluturel
7.   Monte.... trimis de
(16 nov 2011, 16:41:50
cine este calcarul pojorata??
8.   BRAVO!!! Felicitari, D-le Flutur! trimis de
(16 nov 2011, 19:28:26
In sfarsit putem merge si noi ca oamenii pe Rarau. Mi-e tare drag locul. Pt. cei care comenteaza ca Poiana Bucovinei e zero fata de Poiana BV va zic: bine c-aveti voi bani, mai bogatilor. Mergeti in BV, cine va opreste? De abia astept sa colind locurile splendide din zona. Raraul imi aduce aminte mereu ca acum 22 ani, la inceput de decembrie, mi-am sarbatorit majoratul intr-un decor feeric. Daca pt. Dl. Flutur, TOT RESPECTUL, pt. edilul Lungu nota 0 pt. cum administreaza orasul asta. Atentie, dupa Cluj a spus presedintele ca si prin alte parti zangane catusele.
9.   Bine sau rau ??? trimis de
(16 nov 2011, 21:23:01
Poate parea paradoxal dar e greu de spus daca e bine sau e rau ca sa modernizat acest drum. Sper totusi sa fie bine (pentru natura cu siguranta nu e) ! Problema e ca odata ce majoritatea romanilor pot ajunge usor (cu masina, telecabina, etc.) fara sa transpire un pic pentru asta, intr-o zona montana, acea zona se umple in scurt timp de gunoaie.
In ceea ce priveste comparatia cu Poiana Brasov .... Foarte departe. Si aici nu ma refer la frumusetea peisajului ci la potentialul economic. "Poiana Bucovinei" nu are sanse ca in unmatorii app. 10 ani sa poata depasi 0,001% din cifra de afaceri a P BV.
Poiana Brasov inseamna in primul rand turism de lux ... si multi bani. Aici ce le oferi oamenilor cu multi bani ? Opt ore de mers cu masina de la Bucuresti si cazare la hotel "Zimbru" sau "Alpin Rarau" ? Masa la "Lacto-Vegetarian" in Campulung si eventual o bataie pe cinste de la smecheri la discotecile jalnice din zona ?
Get real !!!
10.   Comentariu trimis de
(16 nov 2011, 22:38:48
daca face asemenea comparatii acum in ce stare va mai fi dupa ce pierde .......ciolanul???????????????
11.   Hmmm trimis de
(16 nov 2011, 23:38:01
Daca ursul umbla la stup ii ramane ceva miere sub unghii.
12.   Vindeti natura pe iluzii trimis de
(16 nov 2011, 23:55:35
"...autorităţile locale din Pojorâta şi Câmpulung Moldovenesc sunt cele mai avantajate şi fericite pentru că pot să-şi pună în valoare frumuseţile platoului masivului Rarău."
"...având în vedere că am deschis această zonă cu un potenţial turistic uriaş"
"...pentru a pune în valoare şi potenţialul schiabil al masivului Rarău"
Limba de lemn molfaita si plimbata dintr-o gura in alta pana a inceput sa puta.
Mie mi se pare ca toate chestiile astea cu "punem in valoare potentialul turistic" frizeaza oligofrenia. Ce "potential turistic" cand tu de fapt betonezi muntii, defrisezi sa faci partii de cativa km (ca n-ai unde in muntii astia mai mult), trantesti viloaie de prost-gust pe post de pensiuni si apoi vii sa te lauzi ca ai deschis drum turistului catre "frumusetea salbatica" a muntelui. Nu v-ati saturat sa distrugeti si ultimele petice de natura cu proiecte inutile doar pt. a pune mana pe banii europeni? Fondurile europene sunt tocate pe tot felul de tampenii precum sali de sport, patinoare, sau cum e cazul acum cu betonarea muntilor (vezi si Transalpina in Parang sau DN66A in Retezat). In vremea asta inchidem spitale, taiem salariile profesorilor, iar drumurile cu adevarat necesar arata ca dupa bombardament...Sa nu uit...uite cu ce bani se mai asfalteaza drumurile astea judetene:  ☭  ϑ
Pe voi, politicienilor, nu va mai satura nici Dumnezeu nici Dracul!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei