Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 nov 2011 - Anul XVI, nr. 271 (4869)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Streinu-Cercel:Structura care va face evaluarea serviciilor medicale HTA trebuie să fie independentă

Miercuri, 16 Noiembrie 2011 (18:19:35)

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Adrian Streinu-Cercel a declarat, miercuri, la Forumul Român de Sănătate, organizat de MEDIAFAX şi CNAS, că structura care va face evaluarea serviciilor medicale HTA trebuie să fie independentă.

"E de dorit ca această agenţie să fie independentă. Atât timp cât o agenţie este independentă, plecăm de la premisa că nimeni nu poate să impună nimic. Dacă agenţia este fie în cadrul Ministerului, fie în cadrul Casei (CNAS, n.r.), atunci nivelul de libertate pe care pot să te gândeşti că îl are un evaluator scade. Ca atare, noi milităm pentru independenţă", a spus Adrian Streinu-Cercel.

El a precizat că această structură va figura cu siguranţă în noua lege a sănătăţii.

Streinu-Cercel a arătat că înfiinţarea acestei structuri nu costă mult, costisitoare fiind întreţinerea sa şi formarea specialiştilor în HTA (Health Technology Assessment).

"Nu costă mult să o faci, costă foarte mult să creezi specialişti în HTA. Este cu totul altceva, sunt indicatori de calitate a vieţii, de ani de viaţă salvaţi, este treabă complicată şi e foarte multă matematică", a precizat secretarul de stat.

El a mai spus că această structură va fi una autofinanţată, producătorul depunând un dosar în vederea evaluării HTA, pentru care plăteşte o taxă.

Forumul Român de Sănătate este organizat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi MEDIAFAX. La lucrările Forumului sunt abordate teme precum reforma sănătăţii - în slujba creşterii calităţii serviciilor medicale, informatizarea în sănătate - instrument de modernizare a statului, dosarul electronic de sănătate şi prescripţia electronică - proiecte naţionale, componente ale strategiei e-sănătate din România.

Alte teme vizează cardul naţional de sănătate - mijloc de îmbunătăţire a gestionării resurselor financiare prin prevenirea fraudei, precum şi măsurile pentru o mai bună funcţionare a colaborării sistemului sanitar cu furnizorii de servicii medicale şi cu asociaţiile de pacienţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Streinu-Cercel:Structura care va face evaluarea serviciilor medicale HTA trebuie să fie independentă.
 Vizualizări articol: 968 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Streinu-Cercel:Structura care va face evaluarea serviciilor medicale HTA trebuie să fie independentă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei