Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 nov 2011 - Anul XVI, nr. 271 (4869)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Flutur: USL nu îşi susţine propriul proiect de reducere a numărului de parlamentari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prim-vicepreşedintele PD-L Gheorghe Flutur a declarat, în cursul zilei de ieri, pe masivul Rarău, că proiectul depus de USL, respectiv PSD şi PNL, pentru reducerea numărului de parlamentari la 300 este „o mascaradă”. Mai mult, Flutur a spus că acest proiect nu este susţinut nici măcar de către parlamentarii PSD şi PNL.

Gheorghe Flutur a spus că în cursul zilei de luni, coaliţia a stabilit proiectul de modernizare a clasei politice româneşti, prin comasarea în luna noiembrie 2012 a alegerilor locale şi parlamentare, şi modificarea legii electorale prin reducerea numărului de parlamentari.

„Este un acord de principiu al coaliţiei de guvernare. Urmează ca o echipă tehnică să intre în amănunte, să facă simulări pentru a pregăti actele normative care să materializeze această hotărâre”, a spus Flutur. Făcând referire la comasarea alegerilor, liderul PD-L a arătat că o astfel de măsură era necesară deoarece „în ultimii ani România şi clasa politică a fost prea des în campanie electorală”. Gheorghe Flutur a explicat că anul 2012 va fi unul greu din punctul de vedere al crizei economice, iar comasarea alegerilor era necesară deoarece se reduce perioada de campanie electorală, iar costurile de la buget vor fi mai mici. Flutur a spus că prin comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare şi procentul de participare a populaţiei la vot va fi mai mare.

 

Flutur spune că Executivul şi-ar putea asuma răspunderea pe noile legi

Prim-vicepreşedintele PD-L a spus că acest partid îşi doreşte în continuare găsirea unor soluţii pentru reducerea numărului de parlamentari la 300 şi Parlament unicameral, însă acest lucru nu este momentan posibil deoarece USL nu este interesată de această problemă, parlamentarii PNL şi PSD sabotând întâlnirile comisiei pentru modificarea Constituţiei. Gheorghe Flutur a declarat că „Ei trag de timp şi încearcă un joc de picioare pentru că nu sunt de acord cu reducerea numărului de parlamentari. Asta este şi dovada că încearcă să păcălească populaţia. PNL şi PSD au depus un proiect de lege cu reducerea numărului de parlamentari, dar din interiorul lor ştim clar că ei şi parlamentarii lor nu doresc acest proiect, motiv pentru care proiectul lor este o mascaradă”.

El a adăugat că în situaţia în care nu a fost posibilă reducerea numărului de parlamentari la 300 şi Parlament unicameral, prin modificarea Constituţiei, s-a ajuns la „planul B”, care înseamnă reducerea numărului de deputaţi la 300 şi a numărului de senatori la 88, câte doi pentru fiecare judeţ, indiferent să mărimea acestuia, şi unul pentru fiecare sector al Capitalei. Flutur a explicat că 18 dintre cei 300 de deputaţi vor fi ai minorităţilor naţionale. „Important este că se întâmplă acest lucru şi dorim să se realizeze cât mai repede. Îmi exprim speranţa că vom găsi cât mai repede şi forma finală a legii de comasare şi a legii electorale finalizată şi cred că o soluţie ar fi şi asumarea răspunderii Guvernului. Pentru că altfel intrăm în prelungiri, şi opoziţia este specialistă în a trage de timp”, este de părere prim-vicepreşedintele PD-L.

 

„Nu poţi să-ţi depui ouăle în cuib peste tot, poate îţi ies undeva nişte pui”

Gheorghe Flutur a mai adăugat că atât el, cât şi mai mulţi lideri ai PD-L susţin ideea de a nu se accepta candidaturi pentru mai multe funcţii alese uninominal. Flutur a spus că un candidat nu are ce căuta peste tot, în condiţiile în care dacă ar câştiga două funcţii, ar trebui să renunţe la una dintre ele, după care vor fi organizate din nou alegeri. „Nu poţi să fii bun la toate în România. Dacă noi am susţinut votul uninominal, haideţi să lăsăm un candidat să se ducă într-o direcţie. Nu poţi să-ţi depui ouăle în cuib peste tot, poate îţi ies undeva nişte pui. Asta mi se pare o ipocrizie din punct de vedere politic. Personal nu o susţin şi nu am de gând să candidez şi la Consiliul Judeţean şi la Parlament sau în altă parte. Fermitatea oamenilor politici trebuie să fie cea care să predomine”, a subliniat Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: USL nu îşi susţine propriul proiect de reducere a numărului de parlamentari.
 Vizualizări articol: 1498 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Flutur: USL nu îşi susţine propriul proiect de reducere a numărului de parlamentari3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Normal trimis de
(16 nov 2011, 11:12:17
pai sigura ca da ca mancatorii astia de ciuperci de la USL, in frunte cu Nechifor nu au putut niciodata sa isi respecte promisiunile facute catre electorat..... promit numai lapte si miere si daca doamne fereste ajung la guvernare o sa regurgitam numai fiere........o sa ne saturam pana peste cap de lapte si miere dupa mintea lor..... o sa dam in diabet..... o sa infloreasca economia peste noapte.....o sa traim cu totii mai bine......stai sa-mi dau doau palme sa ma trezesc.......asa acuma sa continuam cu realitatea ce ne inconjoara........ astia de la USL merg pe sloganul " Vorbe, nu fapte!" .....2
1.1  RE: Normal trimis de
(17 nov 2011, 15:12:35
nu inteleg cum ai vrea sa isi respecte promisiunile....???daca nu au fost lasati niciodata si in plus cand au zis ca fac ceva "domnu' fLUTR" le baga imediat "pumnul in gura"...si apropo cu sloganu' cei de la putere cu ce slogan merg?? "voteaza cu galeata nu cu capu'"....sau "nu conteaza cu cine votezi tu ca", noi numarm voturile
2.   Panglicarii din usl trimis de
(16 nov 2011, 11:24:18
Pai de vreo 2 ani numa gargara fac astia din usl ca in rest nimic concret.Nu am auzit solutii viabile doar vrajeala lor cu bani dati degeaba la toate putorile si eventual sa mai bage un milion de bugetari si i-am depasi pe greci, doar tre sa fim fraierii Europei!!!
3.   * trimis de
(16 nov 2011, 12:05:00
CUM POŢI SĂ VEZI ŞI TOTUŞI SĂ TE FACI CĂ N-AI VĂZUT ?
CUM POŢI SĂ RÂZI CÂND SUCEVEANU’ PLÂNGE-N PUMN ?
CUM POŢI SĂ ( MAI ) CERI CÂND ATÂTA RĂU AI FĂCUT ?
CUM DE NU ŢI-E DE RUŞINE CÂND SE CÂNT-A NOSTRU IMN ?

UN POLITICIAN ARE NEVOIE DIN CÂND ÎN CÂND DE POPOR , ŞTII ?
ŞI ŢIE TARE-ŢI PLACE POPORUL CARE DOARME ( ŞI VOTEAZĂ )
DAR NU ŢI-E FRICĂ DE POPORUL EMO CĂ-NTR’O ZI SE VA TREZI ?
CÂT CREZI CĂ TE VA MAI RĂBDA PE TINE ŞI-AI TĂI CE-L TERORIZEAZĂ ?

SCRIU CU CARACTERE MARI CĂCI ŞI-NGÂNFAREA TA E MARE
E MARE ŞI SĂRĂCIA , ŞI DISPERAREA ŞI DISTANŢA DINTRE NOI ŞI-AI TĂI
LA ANU’ ( DUPĂ CE SCĂPĂM DE TINE ) ÎŢI RECOMAND O DEZINTOXICARE
SĂ TRĂIEŞTI ( SĂ VEZI CUM E ) .. DOAR DIN SALARIU , TU ŞI-AI TĂI CĂLĂI
3.1  RE: * trimis de
(16 nov 2011, 13:59:47
Esti prostu familiei. Mars la  ☭ , ca mancare ti-am dat!
3.2  RE: * trimis de
(16 nov 2011, 14:32:51
te referi la articol ? cu domnul presedinte Flutur vorbesti asa ? merita , sigur , dar chiar asa te.a suparat ?
3.3  RE: * trimis de
(16 nov 2011, 14:52:21
Ma refer la "poietu' " de mai sus. Ma-ntelegi mata?
3.4  RE: * trimis de
(18 nov 2011, 07:17:28
1. societatea este rețeaua interacțiunilor dintre indivizi;
2. indivizii acționează în funcție de sensul pe care îl atribuie situației;
3. în interacțiune, indivizii folosesc simboluri dar le și produc.
4.   Omul care le stie pe toate trimis de
(16 nov 2011, 12:25:43
Acest om le stie si le cunoaste pe toate se amesteca in viata altor judete ,este mai multe pe drumuri da indicatii PRETIOASE si cu atit ramine,mai mult incurca decit descurca.Dupa noul recensamint obligatoriu conform normelor de reprezentare vor si cum vrea USL 3o2 deputati cit despre Senatori este de discutat ca nu se compara Suceava cu Covasna sa aiba tot 2 senatori,dar maghiarii stau la santaj ei cu 6 % au trei ministrii si un viceprimministru,e normal ce se petrece?De ce nu respecta acum referendul PDL. si fac ce zic maghiarii si chiar in alte situatia privin impartirea administrativ-teritoriala sintem tot la mina lor.
5.   Pdl=psd=pnl=minciuna trimis de
(16 nov 2011, 12:56:53
Dl. Flutur cine va mai crede pe dumneavoastra ?minciuna are picioare scurte ,soseste ceasul socotelii si ptr.dumneavoastra.
5.1  RE: Pdl=psd=pnl=minciuna trimis de
(16 nov 2011, 15:10:43
minciuna are picioare scurte .... da de unde stii tu chestia asta si nu inteleg despre care minciuni e vorba...... poate nu ai inteles articolul........iti fac eu un rezumat ..... coalitia de la guvernare a propus sa se reduca numarul de parlamentari........ce nu intelegi?.....acuma prea maritul "domn" pe care dvs il pupati undeva ......spune ca nu e bine ca de fapt nu ... ca de fapt nu e bine ca sunt doua camere.... ca trebuia numai una .......stii care e problema lui nechifor acuma.....problema lui cea mai mare e ca nu stie unde sa candideze......la consiliul judetean ...... unde si-o ia in freza de nu o poate duce? .......sau pe colegiu de deputat ..... unde ai aici s-ar putea sa si-o ia in freza cu noua lege electorala!! ....
aici e de fapt problema lui sta cu morcovul adanc infipt in dos ca nu prinde nimic......ii sugerez eu o solutie sa candideze pe listele partidului...!! acum intelegi?? sau trebuie sa iti mai explic odata?
6.   La cat mai multe heoliene! trimis de
(16 nov 2011, 19:23:53
Stiu ca politica insemna gura sparta. Mai stiu ca proiectele care au termen scurt pe un an, doi, au finalitate, dar nu si calitate, cel putin la ora actuala. Restul cu imprumuturile pe timp de criza nu sunt valabile. Cand ai bum economic si ai malai, iti permiti sa-ti faci si porti de aur la intrare in oras. Nu ai cum sa pui in spatele romanilor vreun leu in plus stiind ca trebuie sa umblii la impozite si taxe. Asta cu bani europeni e afumatura de sarbatori stiind ca atuci cand dai chix cu proiectul singura cale de scapare e fondul guvernului si probabil bugetul in viitor. Sper sa va intindeti cat e plamupa tuturor. Multa bafta!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei