Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 oct 2011 - Anul XVI, nr. 248 (4846)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc:Obiectivul este ca în 2012 să ajungem la o rată de cel puţin 20% absorbţie a fondurilor europene

Joi, 20 Octombrie 2011 (15:59:21)

Premierul Emil Boc a declarat, joi, la Arad, că obiectivul Guvernului este ca anul viitor România să ajungă la o rată de absorbţie a fondurilor europene de cel puţin 20 la sută, pentru că aceşti bani vor ajuta creşterea economică, "oricum diminuată ca urmare a turbulenţelor din Europa".

Emil Boc a declarat, la Arad, unde a participat la deschiderea şantierelor Autostrăzii Nădlac-Arad, că o prioritate a Guvernului rămâne absorbţia fondurilor europene pentru că "aceşti bani ajută economia românească şi economia locală", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Contăm mult în 2012 pe bani europeni în prognoza de creştere economică. Vedeţi că în Europa şi în lume lucrurile nu arată roz şi avem nevoie de cât mai mulţi bani de investiţii", a declarat Boc.

Premierul a spus că obiectivul este ca anul viitor să se ajungă la o rată de absorbţie "de cel puţin 20 la sută a fondurilor europene".

"Când spun 20 la sută, mă refer la bani deja rambursaţi de la Uniunea Europeană, pentru că în privinţa banilor pe care îi plătim, dar după care merg facturile la UE vor fi mai mulţi, dar care să fie deja rambursaţi, anul viitor să avem peste 20 la sută şi să putem asigura o creştere economică, oricum diminuată ca urmare a turbulenţelor care au loc în Uniunea Europeană", a declarat premierul.

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, declara, în urmă cu o săptămână, la conferinţa "MEDIAFAX Talks about European Funds", că printre obiectivele pe care şi le-a fixat figurează atingerea unei rate de absorbţie a fondurilor europene de minimum 20%.

El preciza că România a cheltuit până în prezent în cadrul politicii de coeziune circa 716 milioane de euro, echivalentul unei rate de absorbţie de 3,7%. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc:Obiectivul este ca în 2012 să ajungem la o rată de cel puţin 20% absorbţie a fondurilor europene.
 Vizualizări articol: 399 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc:Obiectivul este ca în 2012 să ajungem la o rată de cel puţin 20% absorbţie a fondurilor europene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei