Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 oct 2011 - Anul XVI, nr. 243 (4841)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă din regiunea de sud-est, cel mai slab dotate

Vineri, 14 Octombrie 2011 (16:26:15)

Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă din regiunea de sud-est sunt cel mai slab dotate din ţară, iar la această situaţie s-a ajuns şi din cauza "orgoliilor şi ambiţiilor unor lideri locali", a declarat, vineri, la Buzău, secretarul de stat în MAI Mihai Capră.

Prezent la Buzău la inaugurarea dispeceratului integrat SMURD-Ambulanţă, secretarul de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) Mihai Capră a spus că cel mai slab dotate inspectorate pentru situaţii de urgenţă din ţară sunt cele din regiunea sud-est, pentru că Programul Operaţional Regional domeniul "Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă" nu a fost pus încă în aplicare.

În cadrul acestui program, inspectoratele pentru situaţii de urgenţă urmează să fie dotate cu 63 de autospeciale noi, atât pentru pompieri, cât şi ambulanţe şi maşini de descarcerare.

Proiectul este încă la faza de organizare a licitaţiilor pentru achiţionarea echipamentelor, iar responsabile de această situaţie sunt, potrivit secretarului de stat din MAI, şi autorităţile locale.

"Sper să se urgenteze achiziţionarea de tehnică în cadrul Programului Operaţional Regional. Din păcate, suntem regiunea cel mai mult rămasă în urmă din ţară în această direcţie. De vină pentru asta sunt orgoliile şi ambiţiile unor conducători locali, care au dus la această situaţie. Sper sa reuşim să depăşim acest moment. Am văzut la lucru aceste autospeciale moderne, şi de pompieri şi SMURD. Sunt în primul rând mult mai eficiente din punct de vedere tehnic, cu consumuri mult mai mici", a declarat secretarul de stat în MAI.

La eveniment a participat şi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, care a declarat că în toată ţara vor fi cumpărate 200 de ambulanţe iar pentru SMURD vor fi achiţionate 55 de ambulanţe de tip B.

El a adăugat că, până în noiembrie, SMURD va avea staţii în toată ţara, urmând să fie achiţionate în următorii ani şi şase elicoptere. Primul urmează să fie cumpărat până la sfârşitul anului pentru baza aeriană din vestul ţării.

De vineri, la Buzău, funcţionează dispeceratul integrat Ambulanţă-ISU, serviciu menit să reducă timpii de reacţie în caz de accidente sau alte calamităţi. Astfel, dispeceratele ISU şi cel al Ambulanţei s-au unificat, iar atunci când sunt solicitate echipele de intervenţie intervin mai repede. Centrul se află în clădirea ISU Buzău.

"Dispeceratul ISU şi cel al Ambulanţei au devent unul singur. Apelurile la 112 se vor trata de acum în comun. Apelul vine într-un singur loc, nu în două locuri ca până acum. Decizia e unică. Nu mai aşteaptă pompierii să trimită ambulanţa sau ambulanţa să ia o decizie pompierii. Totul se tratează comun de acum", a declarat, vineri, secretarul de stat Raed Arafat.

De altfel, ISU Buzău a organizat, vineri, o simulare a unui accident cu 15 răniţi şi un mort, la final concluzionându-se că timpul de reacţie a autorităţilor a fost cuprins între cinci şi şase minute, mult mai bun decât înainte de implementarea acestui proiect. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă din regiunea de sud-est, cel mai slab dotate.
 Vizualizări articol: 497 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă din regiunea de sud-est, cel mai slab dotate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei