Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 oct 2011 - Anul XVI, nr. 243 (4841)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiţii

Judeţul Suceava are 78 de proiecte europene finanţate prin POR

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şeful administraţiei judeţene sucevene, Gheorghe Flutur, a anunţat că în judeţul Suceava sunt 78 de proiecte europene finanţate prin Programul Operaţional Regional (POR), majoritatea lucrărilor fiind în grafic. Flutur a spus că din cele 78 de proiecte, 66 sunt în derulare, opt sunt în contractare, iar patru în faza de precontractare. În urma unei analize făcute ieri a proiectelor din judeţul Suceava finanţate prin POR, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a subliniat că cea mai mare parte a investiţiilor sunt în grafic, existând şi cazuri în care se înregistrează o serie de probleme.

„Suceava este un judeţ care are multe proiecte, în special municipiile şi oraşele care beneficiază de fonduri pentru modernizarea infrastructurii. Analiza făcută arată că în cea mai mare parte suntem în grafic, dar apar şi o serie de probleme”, a declarat Flutur. El a precizat că întârzieri se înregistrează la proiectele POR din Gura Humorului şi Câmpulung Moldovenesc, motivul principal fiind procedurile pentru organizarea licitaţiilor de execuţie. În Gura Humorului au fost finalizate licitaţiile pentru proiectul de reparare a 17 străzi şi pentru montarea în oraş a unei instalaţii de supraveghere video, urmând să se desemneze firma câştigătoare.

Gheorghe Flutur a mai spus că întârzieri se înregistrează la lucrările de construcţie a unei parcări în zona catedralei din Gura Humorului, aceasta deoarece a fost necesară modificarea proiectului. De asemenea, Flutur a arătat că proiectul de modernizare a mai multor străzi din Câmpulung Moldovenesc a fost întârziat din cauza contestaţiilor care au fost depuse la licitaţii, însă în momentul de faţă lucrările au fost începute. Făcând referire la municipiul Suceava, şeful administraţiei judeţene a arătat că investiţiile sunt în grafic, singurele întârzieri semnificative fiind înregistrate la lucrările de asfaltare. El a arătat că întârzierile au fost cauzate de numeroasele contestaţii depuse la licitaţiile organizate pentru desemnarea constructorilor.

 

Flutur va analiza proiectele pentru modernizarea satului românesc

În ceea ce priveşte celelalte proiecte derulate prin POR în municipiile şi oraşele din judeţ, Flutur a spus că în Fălticeni a fost finalizat proiectul pentru modernizarea mai multor străzi şi urmează să fie terminată şi investiţia în reabilitarea Muzeului „Ion Irimescu”, în timp ce la proiectul privind modernizarea spitalului din Siret există o serie de probleme cu privire la decontarea lucrărilor executate. Nu în ultimul rând, el a arătat că proiectul de modernizare a spitalului din Rădăuţi este finalizat în proporţie de 95%. „De asemenea, proiectele Consiliului Judeţean sunt într-o fază foarte avansată cu executarea lucrărilor. Mai avem două drumuri, unul la Poiana Micului şi unul la Ilişeşti - Ciprian Porumbescu, pe care trebuie să le finalizăm. Şi vreau să spun că

Programul Operaţional Regional a fost cel mai bun program pentru judeţul Suceava. Şi cred că acest lucru se simte în infrastructura judeţului, care a cunoscut o îmbunătăţire consistentă”, a spus Flutur.

El a mai adăugat că împreună cu reprezentanţii Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Est vor fi organizate întâlniri cu beneficiarii proiectelor finanţate prin POR, pentru evitarea apariţiei unor probleme cu privire la derularea lor. „Dorim să prezentăm cazurile în care au fost aplicate corecţii din partea Uniunii Europene şi să fim foarte atenţi în perioada următoare cu privire la modul cum se întocmesc caietele de sarcini şi achiziţiile publice. Iar săptămâna viitoare voi face o analiză pe celelalte programe europene şi în special cu primăriile din mediul rural, pentru a vedea stadiul aplicării proiectelor pentru modernizarea satului românesc”, a precizat preşedintele CJ Suceava.

 

Probleme la Vatra Dornei cu asigurarea cofinanţării pentru un proiect de 9 milioane de euro

Nu în ultimul rând, şeful administraţiei judeţene a făcut referire la proiectul „Lunca Dornelor”, de 9 milioane de euro, care presupune construcţia unui parc de tip aqualand în Vatra Dornei. Flutur a spus că Primăria Vatra Dornei trebuie să fie atentă cu privire la asigurarea cofinanţării acestui proiect. El a precizat că în momentul de faţă primăria acestui municipiu are datorii de 15 milioane de euro, iar pentru a asigura cofinanţarea proiectului de construcţie a unui aqualand mai trebuie să contribuie cu circa 4 milioane de euro.

„Cei de la Vatra Dornei trebuie să fie foarte realişti. Trebuie să-şi facă toate calculele şi să vadă dacă rezistă şi dacă vor avea de unde plăti. Proiectele sună bine, dar dacă nu ai cu ce să le susţii şi să plăteşti ratele, atunci vor avea o mare problemă. Din punctul meu de vedere trebuie găsită o formulă de finanţare, fie prin parteneriat public privat, fie prin altă soluţie. Dar să nu fie doar un proiect electoral, să vii să spui că îl faci, iar apoi să nu mai dispui de fonduri”, a mai spus Gheorghe Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Judeţul Suceava are 78 de proiecte europene finanţate prin POR.
 Vizualizări articol: 780 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Judeţul Suceava are 78 de proiecte europene finanţate prin POR0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei