Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 oct 2011 - Anul XVI, nr. 243 (4841)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Igaş: Reorganizarea administrativ-teritorială trebuie să se întâmple acum şi în acest an

Vineri, 14 Octombrie 2011 (17:27:24)

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, afirmă că reorganizarea administrativ-teritorială trebuie realizată "acum şi în acest an", adăugând că aşteaptă "mai multă înţelegere" din partea UDMR, care ar trebui să înţeleagă că "reforma statului nu poate fi blocată pe motive minore".

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat, într-o conferinţă de presă, că reorganizarea administrativ-teritorială trebuie făcută cât mai repede, la timp pentru alegerile din anul viitor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Reorganizarea administrativ-teritorială este un lucru care trebuie să se întâmple şi, dacă vrem să modernizăm România, trebuie să se întâmple acum şi în acest an. Avem posibilitatea să recroim toate structurile şi să aşezăm cărămidă cu cărămidă pe fiecare segment. Avem capacitatea să facem acest lucru, în perioada imediat următoare. Sunt dispus să luăm problema în piept şi să o ducem la bun sfârşit", a declarat Traian Igaş.

El a apreciat că, de exemplu, consilierii judeţeni trebuie să ştie ce au de făcut în mandatele lor.

"Consiliile judeţene sunt prevăzute în Constituţie, iar un consiliu judeţean poate fi şi pe o structură de câteva judeţe. Eu cred că acest proces trebuie finalizat pe parcursul anului 2011 şi trebuie intrat la alegerile din 2012 pe acest concept, pentru ca noua structură aleasă să ştie exact ce are de făcut în noul mandat", a declarat Igaş.

El a afirmat că aşteaptă "mai multă înţelegere" din partea UDMR, care ar trebui să înţeleagă "că reforma statului nu poate fi blocată pe motive minore".

Conducerea PDL, în frunte cu premierul Emil Boc, s-a aflat, vineri, la Sibiu, la şedinţa de constituire a Comisiei naţionale pentru administraţie, ordine publică, siguranţă naţională, dezvoltare locală şi regională a partidului, la care au participat aproximativ 400 de persoane, reprezentanţi ai tuturor filialelor din ţară.

Problema reorganizării administrative nu a fost tranşată până în prezent. Reprezentanţii UDMR susţin că reorganizarea nu va avea loc până în 2012, iar "dacă se va face, se va face fără UDMR", pentru că Uniunea nu acceptă variantele propuse până acum şi susţine luarea unei decizii la începutul următorului ciclu electoral. Liderii PDL afirmă, la rândul lor, că reorganizarea administrativ-teritorială rămâne între priorităţile politice ale partidului.

"Gândul" scria că PDL pregăteşte ultima ofertă de compromis pentru UDMR în privinţa reorganizării administrative a ţării, care presupune trasarea noilor 12-14 regiuni de la zero, punctul de plecare fiind modelul aplicat în România în perioada 1960-1968.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, vineri, referitor la propunerea PDL de reorganizare în 12-14 regiuni, că ştie despre ea doar din presă şi că în coaliţie nu s-a discutat despre această variantă, adăugând: "De fapt noi nu am discutat despre nicio variantă".

"Nu neg nevoia unei astfel de reforme, dar nu văd cum se poate face până în 2012. Din varii motive. Mai avem aproape un an până la alegeri, dacă alegerile nu vor fi comasate, atunci avem o jumătate de an până la alegerile locale. Nu poţi arunca ţara într-un haos administrativ, la noi şi o lege simplă se aplică foarte greu. În plus, din punct de vedere politic, nu văd cum se poate găsi o soluţie acceptabilă pentru toată lumea din coaliţie. După alegerile din 2012, e propunerea noastră. Despre varianta apărută în presă ştiu doar din presă. Oficial nu ne-a prezentat şi nu ne-a zis nimeni despre varianta din «Gândul». Noi nu am discutat despre această variantă, de fapt noi nu am discutat despre nicio variantă", a spus Kelemen Hunor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Igaş: Reorganizarea administrativ-teritorială trebuie să se întâmple acum şi în acest an.
 Vizualizări articol: 532 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Igaş: Reorganizarea administrativ-teritorială trebuie să se întâmple acum şi în acest an0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei